søndag den 27. september 2015

Efterårstemning i haven

Denne weekend er en lidt trist af slagsen. Fredag aften fik jeg at vide en kær kollega var død, så jeg må indrømme at det påvirker mig. Man går sådan lidt ved siden af sig selv og det har da også været svært at få lavet lidt. Så efter vi på mit arbejde kort mødtes for at have en mindekomsammen, var der ikke den store lyst til at gå igang med de store ting i haven.

Så Jack og jeg kig en tur rundt i haven, nød solen som har været herlig i dag, og lyset har også været ganske særligt, om det er fordi jeg følte en vis melankoli, tror jeg ikke, men jeg synes at lyset var særligt.
Så denne gang viser jeg en masse billeder af den øverste del af haven, der hvor vi har vores terrasse. Det er også i den del hvor jeg har de stenbelægninger som nogen af jer har spurgt ind til.Denne her rose, som jeg købte da vi var på sommerferie i Blåvand, har bare blomstret hele sommeren. Og lige nu har den rigtig mange knopper, som er på vej til at springe ud. 

Syren, som har hvide blomster når den blomstrer


Lime Light Have Hortensia. Den er blevet meget stor, så den skal nok klippes lidt tilbage til næste forår.


Min Hibiscus som endelig viser dens blomster pragt.

Opdager nu at jeg også taget et spejlbilled af mig selv. Det er når man har fokus på noget andet
Midter bedet, hvor der bl.a er plantet rodoer og en Japan Kirsebær, som i foråret blomster med hvide blomster. Kronen lidt flad, så den har nærmest en paraply facon. Det er fantastisk at stå under denne når den blomstrer, for den dufter bare så godt.


Stenbedet, som det kaldes, har en slags indgangs funktion til denne del af haven.


Som det kan ses træder man nærmest ind her. Lige ved siden af  på venstre side ligger det nye bed, som jeg har vist før.
Blik op mod terrassen


Midter bedet fra stenbedet
De tre højkasser som er en slags afgrænsning til den del af haven som ligger lige før den bagerste del af haven hvor driverhuset ligger. Den del må I have til gode til en anden dag


Pergolaen


Fuglene, specielt de små, sidder ofte her og drikker vand.


Bagved lågen ligger området hvor stalden, gylletank og andre ting ligger. Det er min lille bondemands område.


Blik fra Pergolaen og ind i haven.


Fortsat midter bedet, som man kan gå rundt om, da det nærmest ligger som en ø i den del af haven.


Potentil, som gror i en whisky tønde. Den har sarte lyserøde blomster.


Sankt Hans urt, som har meget mørke røde stængler.


Min opstammet Trold Hassel træ.


Den lille terrasse langs med pergolaen.

Den alm. Sankt Hans urt, som har tendens til at vælte ud til siderne.
Lidt træls. 


En af de sidste storkenæb som blomster


Hov der kom Jack ud af den rodo som i foråret blomstrer med meget røde blomster. 


Vi begge ønsker jer alle en rigtigt god søndag.

søndag den 20. september 2015

Søndags hygge i driverhuset

Det har en egentlig været en god weekend.
I går skinnede solen det meste af dagen, men jeg var ikke i haven, fordi jeg var optaget af andre ting.Jeg havde en rigtig god dag.

Men i dag skulle dagen bruges med oprydning nede i driveren. Det var reelt ikke direkte oprydning, men mere rengøring, høste de sidste tomater, flytte sarte planter ind og nusse om dem der var derinde i forvejen.
Vejret i dag har vist sig med sol, stærk vind, regn som faldt helt stormagtig.
Men Jack og jeg har hygget os i det dejlige varme hus.


De sidste tomater. De smager utrolig søde, men der var ikke mange røde, så nu er tomatplanter fjernet, fordi jeg ikke tror de mange grønne der var vil blive røde.
Men dejligt med et par meget søde tomater her en søndag i september.


Så kom der lige en kraftig regnbyge, jeg ved ikke om man kan fornemme at det rusker godt i træerne derude. Heldigvis var vi inde i driverhuset.

Efter en morfar - det er jo søndag og dagen igår var hård, fortsatte Jack og jeg oprydningen. Nu skinnede solen dejligt, så med frisk kaffe på kanden, et par småkager og hvad der ellers hører til gik vi igang.
En af de små roser som jeg købte engang i maj. Det er de små potter som man engang imellem kan købe i dagligvarer butikker. Og sandelig de har overlevet sommeren. Så den er flyttet ind i driveren, fordi det kan være at jeg kan få dem til at overvintre. Pt har de en del knopper, hvor nogle af disse blomstrer.

Petunia. Jeg holder utrolig meget af petunia.
Den pink lilla, som kan ses på de to nedenstående billeder, har stået i hjørne ved havedøren hvor der er lidt mere læ, så den har haft det rimeligt. Den er også kommet ind at stå, hvor den forhåbentligt kan skabe glæde i et stykke tid.


 To forskellige blomster hoveder på den samme plante. Helt velouragtig
Så den helt sorte petunia, som aldrig flyttede ud af driverhuset. Jeg kunne ikke få mig selv til det. Den købte jeg i midten af maj og den blomstrer fortsat så flot. Gad vide om de kan overvintre. Men uanset hvad så er det en af dem der står på listen over petunia jeg skal have næste år.


En sommerblomst som jeg ikke kan huske hvad den hedder. Men den er køn. Der er lidt snerle over den, synes jeg.

En af de meget sarte klematiser. Jeg har to meget sarte. De har nogle divanykker, så dem har jeg også taget ind, fordi de vil ikke kunne overleve ude i det fri.


En køn rose, jeg købte for et stykke tid siden. Jeg havde egentlig ikke troet at den ville blive til noget fordi den havde sammen med sine andre søstre stået ved købmanden i rigtig land tid, og den så noget forkrøblet ud, Men den fik god jord, lidt gødning og omsorg. Det kvitterede den med at den begyndte at blomstrer i august måned, men fine marcipanroser, som mand kalder det. Den måtte også ind i driveren.


Men der blev også hygget i dag,
Der blev drukket kaffe og spist et par småkager. Jack elsker småkager. Tja han elsker sådan set alt hvad der har med mad at gøre.


Der holdes med den sidste småkage. Det kunne være at jeg spiste den selv og han ikke fik et lille stykke.


Man kan lige ane de to stirrende sorte øjne. Det er også hårdt at skulle ligge sådan med hovedet.


Så blev vi færdige og vi sluttede eftermiddagen med at drikke den sidste kop kaffe og nyde solens varme.
Fortsat god søndag aften og vi ønsker at du kommer godt ind i den nye uge
Hilsen Jack og Kirsten

fredag den 18. september 2015

Indrømmelse

Ja jeg har en indrømmelse, ja måske ligefrem en tilståelse.


Jeg elsker at forandre, pynte og bruge genstande i hus og have som man måske ikke ligefrem normalt bruger som pyntegenstand, hverken inde elle ude, og mange gange slet ikke ude.
F.eks en pyntet og tilplante kommode, bruge en gammel sav som en del af en opstilling. Men jeg kan ikke lade være, for i min optik skaber det liv og helhed.
Og nu er det jo efterår og sommerplanterne er begyndt at være triste at se på, specielt også fordi regn og vind har været hårde ved dem, så nu er tiden til at forandre lidt, både ude på gårdspladsen og i haven.

Så idag er jeg startet med at pynte lidt op - lidt lyng og lidt pyntegræskar, og lidt mere. Og lur mig, der kommer sikkert mere den næste stykke tid.


Dejlige varme farver. 


Efteråret hilser velkommen ved vores bagdør. Roserne som står oven på det lille bord, købte jeg engang i forsommeren, og de har blomstret det meste af sommeren. For et par uger siden blev de studset kraftigt tilbage og de første nye knopper er kommet og står på spring til at springe ud igen. Er spændt på om jeg kan få dem til at overvintre i driverhuset. Det skal i hvert fald prøves af.
Spidskålene plantede jeg i spande, syede tylposer til, så de ikke blev spist af kålædere og snegle. Det virkede fint, men spidskål kan jeg vist se længe efter. Eller er det bare mig der ikke kan finde ud af hvad spidskål er. Men flotte synes jeg de nu er alligevel.


Utrolig så flot naturen er.


Jeg synes at man kun kan blive glad ved at se på de dejlige farver sådan nogle små græskar har.