lørdag den 30. april 2016

Men vi venter

ja det lyder næsten som den 24 december, hvor jeg kan huske at vi så fjernsyn for at få tiden til at gå indtil det var så vidt. Men det skal det nu ikke handler om nej slet ikke - nej mens vi venter er tanken på vi venter på mere sol, varme, mere forår (af den gode slags) og vi får en maj, som viser sig ikke så lunefuld som april.
Derfor vil jeg fortælle om min tro følgesvend - Jack. Han er jo med alle de steder hvor jeg går i haven, garagen, gårdspladsen, driverhuset (der har han endda sit eget tæppe og stol) og om bag staldene og laderne.
Så han er en der følger mig igennem tyndt og tyk.


Han er en herlig lille fyr og han har en stor betydning i min hverdag og ja liv. Han passer godt på mig når jeg er ude i haven.

Han holder øje med om jeg gør det ordentligt - meget endda. Engang imellem så meget at han kan finde på at grave det samme sted hvor jeg har gravet - bare for at kontrollere at jeg har husket at lægge løget ned.
Han holder også øje med at jeg graver rigtig.


Sidste år da vi gravede ud til det nye bed, blev der sandelig checket op om jeg nu fik fjernet alt det der skulle væk. Det samme også i år, hvor jeg i sidste uge gravede ud til mit Rhodo bed, der blev der også fuldt med.

Når vi er i driverhuset, bliver der også holdt øje med. Vi har en klar arbejdsfordeling Jack og jeg. Han checker, holder øje og godkender, og jeg udfører arbejdet.
Og når vi er dernede i driverhuset så skal han have en god plads så det hele kan ses.


 Det er dejligt med sådan en tro følgesvend. som er så ihærdigt og hjælpsom.


Kontrol af bænken om den kan holde når man sidder på den - godkendt. Og der er andre i familien der bliver checket. Her er Rasmus ved at grave ud til de marksten, som afslutter  bedet, vi lavede sidste år. Det blev der også holdt øje med.
Haven dufter jo alverdens ting - når man er Jack skal der følges op.


Åh har Katten igen været i haven - dem gider han slet ikke og det er gensidigt - Kattene er ikke tamme katte, men som opholder sig på gården. De bliver, når han opdager det, jagtet ud af haven. Og på en strand på Samsø, var der lige noget der skulle mærkes af.


Åh at finde noget man vaske sig i mmm Jack elsker sne og kan næsten ikke få nok af det. Men nogen gange er det ikke så fint som sne, men andet kan man også finde man lige kan gnubbe sig i. Det er jeg så bare ikke så glad for.Han ved godt hvad der skal ske - og det er man ikke så glad for - bad og en omgang vask. Uf...

Så er det helt ok efter sådan en dag eller oplevelser at man kan blive træt, når man er en flittig, ihærdig, nysgerrig og vagtsom hund, at man har brug for at


tage sig en lur.

Så både Jack og jeg venter på at det bliver vejr til at komme ud og hygge os derude i den grønne verden.
Fortsat god weekend
Kh
Jack og Kirsten.

onsdag den 27. april 2016

narcisser - åh hvilken løgplante

Jeg holder utrolig meget af den løgplante, og jeg har igennem de sidste par år lagt nogle forskellig løg både i et par krukker og i bedene.

Fra jeg før i tiden bare troede at der fandtes to slags - påskeliljer og pinseliljer - må jeg indrømme at jeg har fundet en verden af mange skønheder.
Så til efteråret vil der blive lagt nogle flere og sikkert nogen nye, som ikke er i haven. Og næste gang vil jeg notere dem alle ned hvad de hedder, for jeg kan desværre ikke finde indpakningen - selvom jeg nu mener at have noteret det ned. Der er enkelte jeg kan tror at de hedder som jeg har skrevet, men er ikke sikker.

Så hvis der en eller to du kender navnet på så skriv det endeligt - på forhånd tak.
De to slags lagde jeg lågene i efteråret 2014 i et højbed, som står ved driverhuset.
 Den narcisse, som jeg kender som den alm. påskelilje, men jeg synes er så flot og enkel.


Denne her har tre blomsterhoveder på hver stængel. Så sød den er. Jeg mener den hedder Narcis "Toto", men er ikke sikker.
Ovenstående hedder Narcis " Jersey Roundabout" og den er først nu ved at springe ud. Flot er den. Den står på listen over de jeg skal have lagt til efterår.
Der er fortsat en del som endnu ikke er sprunget ud, men vejret har ikke været det bedste de sidste dag, så de har fortsat overfrakken på. Billederne er taget over tid, da deres tidspunkter er forskellige, men de står alle i dag fortsat med flotte blomster, og selv hagl, kan ikke få dem knækket.

Så der vil nok komme flere billeder af narcisser som springer ud af deres frakke.
Kh
Jack og Kirsten, som har feriebarn fra Aalborg på besøg :-) dejligt når børn er hjemme :-)mandag den 25. april 2016

en søndags tur på en fredag

havde vi Storbededag. Markerne var ikke helt klar til at min kære mand kunne gå igang, så vi havde talt om at køre en tur om eftermiddagen.
Jack måtte pænt blive hjemme - selvom han nu godt, mente at han kunne komme med. Men nej ikke denne gang.....

Vejret var perfekt til en søndagstur - solen skinnede og det var ikke koldt. Så vi tog afsted. Ca. en ½ times kørsel fra vores hjem ligger Jels Sø og det er var stedet vi ville køre hen. Der var ikke planlagt noget - nej det passer nu ikke helt for vi havde aftalt at vi skulle have is på turen. Så vi kom til Jels Sø hvor vi bare ville gå en tur - nyde det gode vejr - solen skinnede jo og det var mildt i vejret.


Jels sø eller Jels søerne som det nok hedder,  er der meget at fortælle om, så hvis I gerne vil have mere information om stedet, som kan I læse om det her

Men vi var jo bare på en søndags tur - I ved en tur hvor man køre ad en hel masse små veje, uden kort eller gbs, men bare på fornemmelsen. Og nogle gange må man da også køre tilbage, men pyt, vi skulle intet og havde en masse tid foran  os.

Det er et rigtig dejligt område, hvor man godt kan finde på at stå og falde i staver. Lade roen falde over en og nyde naturen, vandet, træerne og bare stilheden.


Hvad har min kære mand fået øje på, siden han kigger så intens ud over vandet. Og nu skal jeg lige huske at fortælle at min mand ikke går med håndtaske - meget vigtigt - det er min håndtaske han står med imens jeg tager billeder. Nåh det var en sidebemærkning.
Et eller andet har han fået øje på


En Lappedykker, har han spottet - en meget interessant fugl, som nærmest kan sluge hele fisk, sejler rundt med dens unger, som om den var en færge. Og når de fanger fiskene - dykker de helt under vandt - og efter et lille stykke tid - kommer de op. Billederne er ikke så tydelige - undskyld. 
Enten er den selv - eller dens partner ligger på reden, men lige pludselig kunne vi begge se, at der var to, og at den vi havde kigget efter, var på vej ud mod den anden


De var noget ude på søen, så det var lidt vanskeligt at gøre det mere tydeligt, men jeg håber at de to Lappedykkere kan findes.

Det er jo et stort område så vi gik lidt videre.
I linket kan du læse at det er en slags tunneldal, hvilket også kan ses over på den anden side af vandet, at det går op ad.


Der er rigtig mange der kommer til området for at gå en tur, løbe, spise sin madpakke og der findes en cafe på stedet. Jeg har fået fortalt at der er rigtig mange der kommer til pinse.

Noget andet som der også var en masse af, er disse her -


og der er mange, som danner hist og pist et tæppe af hvide Anemoner.


Man kan ikke få nok af dem lige nu.


slet ikke når solen skinner og de yndige Anemoner


står og strækker hals for at få solens stråler til at ramme sig.


Man bliver så glad når man ser dem og deres tæpper i skovbunden.

En anden lille sød blomst, som også strålede om kap med Anemonerne var denne her meget gule


smørblomst som vi kaldte den som børn - men den hedder bidende Ranunkel 


Jeg kan huske, at jeg som barn holdte den op mod hagen og så lyste smørblomsten op på hagen.


Iøvrigt kan jeg se herhjemme i min græsplæne at den også holder af at gro her. Ikke lige det som jeg synes bedst om. Så den skal vist holdes nede med plæneklipperen, da den formerer sig via sine frø, og det kan blive til noget.

Så hvis turen engang går til Sønderjylland, så kør et smut forbi Jels skove og søerne, og nyd landskabet. Det er et besøg værd.

Kh
Jack og Kirsten, som nyder hver dag i ferien :-)