torsdag den 29. september 2016

Hvad sker der

hos Kirsten? er der måske nogen der spørger sig af. Det er ved at været nogle dage - ja næsten 2 uger - siden jeg har bidraget med noget nyt fra haven. Og der sker da også lidt her i haven.
Vejret er begyndt at vise at det er efterår. Vi har ellers haft mange gode dage, hvor solen har skinnet, gode temperaturer og en let vind fra øst - ja nogle dage endda vindstille. Det betyder at oprydningen fra sommeren er startet, nogle stauder klippes ned og blade rives væk, hvilket synes at være fuldtidsjob pt, for der ligger nye kort tid efter.

Jack og jeg er i haven hver dag - lige fra kl. 9.00 om morgen og ofte til solen har sagt godnat. Det er derude hvor jeg trives bedst, kan tænke og få arbejdet mig mod lyset i den tunnel som jeg har opholdt mig i lang tid. Og ja jeg kan se lyset forude, og jeg har det noget bedre end jeg havde for et par måneder siden.
Og det kan I tro jeg er glad for - rigtig meget. Jeg ved godt at jeg fortsat skal passe på mig selv, lytte til hvad kroppen og især hovedet - så jeg ikke lige pludseligt står der hvor jeg startede. Og det ønske har jeg ikke - slet ikke - for jeg synes det er en rædsom sygdom at have en depression, for hold da op hvor det er svært og hårdt. Men med hjælp fra en masse mennesker går det fremad. Og det er jeg glad for

Nåh ikke mere sygdom - men mere have og hvad jeg går og laver der.

For et stykke tid siden lavede jeg det bed, hvor de to træstumpe befinder sig i. Det bed er ved at blive koblet til det stykke jord, som ligger imellem bedet og potteskuret.

Der er bestilt tre træer  nemlig Spidsløn. De skal stå i en gruppe. Bagom disse træer er jeg ved at lave et bed langs med stakittet samt en gangsti, hvor der skal være grus på.

Imellem bedet og stien ligger jeg en kant af marksten - de lidt større - så der knokles meget med at slæbe sten ind i haven, grave en rand, hvor stenene skal ligge, og derefter placeres dem. Dette arbejde tager lidt tid, så ind imellem planter jeg lidt, kultivere, bare for at få lidt afveksling.

Jeg er slet ikke færdig endnu, men jeg har lyst til at vise hvad jeg går, for det kan være lidt ensomt at gå her og lave de her ting selv.

Og ja - så har haven fået en dame mere. Der er jo i forvejen den bly Louise fra Aalborg, som står inde i driverhuset, men i det nye bed er der kommet endnu en dame.


Dette stykke af det nye ved er plantet til med forskellige Anemoner, Floks, Storkenæb, roser, Blåkant og min Magnolia Susan, som jeg håber kommer til at trives her.
Der er også lagt en del forskellige løgplanter.
Jeg har besluttet at farverne skal være glade farver og måske med lidt bang i.


Her kan I se kantafslutningen. Der skal lægges fiberteksdug på, og derefter alm. grus. Lige som der er blevet gjort ved det bed med stubbene. Den sti og den kommende sti skal kobles med hinanden, men det skal jeg nok vise når jeg er færdig.


Det anes her at bedet bliver smallere - det er fordi jeg gerne vil have det sådan at man kan gå på stien bagom de træer der bliver plantet det.


Foderbrætter er installeret i bedet, så fuglene kan komme til deres foder, når det er så vidt.
Er hun ikke flot den hovedløse dame. Jeg er helt betaget af hende. Der måtte tre stærke mænd til at bære hende, Og det var mørkt da hun kom ind i haven, så det var lidt svært at se om hun nu stod rigtig. Men det gør hun absolut. Tja så har hun fået tre klap på bag af de tre stærke mænd :-)


Bedet med de to stuppe har fået grus omkring sig. Det ser helt flot ud og man går den vej op til lågen.


Det er fortsat en arbejdsplads - den kan I ser her er jeg færdig med, men der skal gå en stenkant samme vej, men bare med en meters afstand fra den I ser nu, så det er godt vi er rige på marksten.


Jeg vil gerne have taget flere billeder af de blomster jeg har plantet, men det begyndt at regne kraftigt, så det var svært. Men på et tidspunkt kommer der sikkert billeder med flere blomster.
Jeg takker iøvrigt for alle jeres kommentar ved det forrige indslag om pottehuset, jeg er at skrive kommentar ved jeres, men det tager bare lidt tid.

Håber at kommer lidt regn hos jer, for her trænger vi til det.

Knus
Jack og Kirsten


søndag den 18. september 2016

Potteskuret

er endelig blevet færdig. Det har ikke taget lang tid, men jeg synes også at vi har arbejdet på det lille fine hus det meste af tiden. Potteskuret er en del af et større projekt, som ikke er helt færdigt endnu. Men meget mangler der ikke mere.
Det der mangler er opsætning af drivhuset, plante nogle træer - der er bestilt tre Spidsløn - som jeg håber kan plantes inden længe. Ja så nogle buske og andet spændende. I resten af den bare jord skal der så græs i.

Men det er jo potteskuret det skal handle om. Potteskuret som er en del af Det lille gartneri.

I går fik vi lagt de fleste af fliser i Det lille gartneri. Der blev lagt strøm ind og hængt udendørslampe op, så der mangler bare en lampe inde i potteskuret, men det har min mand styr på!.

Så i går aftes da vi ikke længere kunne mere, så det sådan ud. Og til morgen ser det hele sådan ud:


Potteskuret fra den side, hvorfra man kommer oppe fra den øvre del af haven.


Bedet ved siden af potteskuret. Oprindeligt var det planlagt at der skulle være det hvide bed. Men jeg havde ikke lige tænkt mig om, da jeg købte alle de stauder. For jeg havde stået og kigget efter solen og hvordan skinnede ned, men det havde jeg gjort, da huset endnu ikke var opført. Så jeg havde ikke planlagt ind at potteskuret ville skygge en del. Så jeg har nu plantet mange stauder i andre bede. Her er der plantet Hosta, sølvlys, en kongelys, som måske er en staude og ikke kun en 2 årig plangte og to forskellige tudseliljer. Ja så er der lagt nogle store sten. Derud over har jeg lagt forskellige liljeløg, der hvor der er mest sol i løbet af dagen.


Den hvide bænk fik jeg meget billigt hos Jysk, og jeg synes den passer så godt ind i det hele. Den står lige ved siden af der hvor det lille drivhus kommer til at være. Det kan jeg nu samle og få sat op, for alle fliser er lagt.

Inde i potteskuret har jeg forsøgt at gøre det hyggeligt, men også praktisk, da det jo er et sted hvor jeg skal lave noget. Og Jack har selvfølgelig også fået sin arbejdsplads. der hvor han kan holde øje med mig, og at jeg laver noget. Han leder og fordeler arbejdsopgaver i haven, og det er meget hårdt og anstrengende for ham.


Se I kan godt se hvad jeg mener med arbejdsfordelingen. han kan ligge i sin stol og holde øje med at der sker noget ved arbejdsbordet. Den anden er til drivhuset, for der skal han jo vel også have noget at ligge på. Han har det nu helt godt - vores Jack.


Potte til frø, lidt jord, gødning står under bordet, lige til at tage når jeg skal igang med at så de frø, som jeg har samlet det sidste stykke tid. Det er især frø fra stauder og nogle enkelte toårige.
Ja og så min gamle ølkasse fra FAXE - en gang man kunne købe de der blev kaldt de buttede :-) gad vide om de stadig kan fåes :-)


Når jeg står ved arbejdsbordet ser jeg det her og jeg vil tiden have nogle af de røde lerpotter stående. Pt. er der fortsat planter i disse, men det er pelargonier, som skal ind om kort tid. Så bliver der potter ledige, som kan stå på den hylde som er over hylden med underskålene.
Overvejer virkelig at der skal en elkedel herned, så jeg enten kan lave en kop kaffe eller the. Nu er der jo kommer strøm potteskuret, så der er en mulighed for det :-)


Det her vindue er lige ved af arbejdsbordet, så der kommer både lys ind og jeg kan se ud i haven. Og "solsorten" kigger ind af vinduet :-)
Til vinter kan der ligge æbler der, og så kan det være at jeg få besøg af de rigtige solsorte.


Det er frøbanken, det vil sige at der er der hvor alle frøposer kommer til at være. Jeg har indtil for et par dage siden haft alle de sedler hængende, som er sat på planter man køber. Når jeg får en ny plante i haven vil den seddel komme der og efterfølgende blive sat ind på de lister jeg er ved at lave her på bloggen. Du er hjertelig velkommen til at kigge ind på de tre lister der nu, og også ligge en kommentar hvis der er noget du kan fortælle om en plante. 


Knager i et potteskur er en god ide til at hænge jakken og alt andet jeg ikke lige ved hvor jeg skal gøre af når jeg kommer derned.
Hvis jeg vender mig om så hov ligger du stadig der.


Iøvrigt er de to stole nogle min mor fandt i en genbrugsbutik, for 75 kr pr. styk. Utroligt hvad der bliver smidt ud. De fejler intet og man sidder godt i dem. Det kan I jo godt se.


På side hvor jack ligger, er der hængt alle min haveredskaber og fra det vindue, vil jeg inden for kort tid kunne se mit drivhus, hvor alle frølinger og stiklinger vil stå inde. jeg kan også se ud på marken, hvor der nogen gange går kvier.

Ja det var sådan set det - altså potteskuret i Det lille gartneri. men jeg vil lige gerne vise er bjergtoppebedet, som jeg lavede for ca. 2 mdr. siden. Det nyder at stakittet på de 26 meter er færdigt, for de har fået læ og den gamle låge i hjørnet, er blevet sanset og fået nye brædder. Så hjørnet ved pergolaen, bjergtoppebedet, ja generelt er stedet blevet mere hyggeligt.


Det har virkelig betydet noget for bedet at der er kommet læ, og planterne takker hjerteligt ved, at de blomstrer og vokser. Ja selv den gamle efeu, som var væk er begyndt at komme op forskellige steder, men det ønskede jeg også den ville.
Og så til sidst et kig op til lågen, som jeg er helt stolt af at have lavet. den er blevet helt smuk - hvis jeg skal sige det :-)
Jeg håber at I kunne lide rundturen i noget af Det lille gartneri, som snart vil være helt færdig.
Fortsat god søndag til alle.
Knus
Jack og Kirsten

fredag den 16. september 2016

PITSTOP

kan man godt sige, var det der foregik i haven i går formiddags.
Jack og jeg havde været i haven en times tid, og vi sad og nød stilheden. Lige pludselig var det som om vi befandt os i Clausen´s dyrehandel (den fra serien - Huset på Christianshavn). Der var en fuglesang, snak og kvidren oppe fra et af de store træer.

En større flok fugle havde slået sig ned og havde udkig efter mine  Sejlrøn, som lige nu har masse af røde bær.

Så af en gang lettede de og fløj ned mod de syv træer der står ved driverhuset. Jack og jeg sad helt stille og så på det flotte syn.


Det hele vel en halv time, og så fløj de videre mod syd. Jeg vil mene at det er Stære der kommer, og de er jo på ved mod et mere varmt vinterklima. Nå jeg ville jo bare lige vise hvad Jack og jeg oplevede i gå, for det er så flot og et vidunderlig syn. Og vi kan kun sige til Stærene god tur - og på gensyn til næste forår.
Knus
Jack og Kirsten.