onsdag den 3. august 2016

Det lille Gartneri

fase 1 er startet her sidste søndag.

Der var lovet godt vejr forstået på den måde, at der ville være tørvejr, mild brise og hverken for varmt eller koldt, men et godt arbejds vejr. Det eneste som jeg ikke direkte havde indflydelse var min kære mands mulighed for at hjælpe til.
For hvis de kære bønder høster betyder det med stor sikkerhed at han skal på arbejde, da han jo arbejder på et foderstoffirma, hvor bønderne kan aflevere deres høstet korn. Hvis vandprocenten i kornet er for høj, skal det tørres i tørreri. Nåh det var lige et andet emne.

Men Rasmus var kommet hjem, min far ville hjælpe, Jack måske (han er træt efter Alma fra Linda har været på besøg) og jeg vil også forfærdelig gerne hjælpe. Men søndag morgen stod det klart at min kære mand ikke så arbejde på det tidspunkt.

Så igang med det lille Gartneri.

Det lille Gartneri, som det kommer til at hedde, kommer til at bestå af et drivhus på 5m2 og potteskur/redskabsskur, som har de udvendige mål 2,50 x 2.60 m.

Det lille Gartneri ligger nede i den nederste del af haven. Lige overfor kolonihaven Rosenlyst, og ideen er at der i det lille Gartneri kan forespires sommerblomster, grøntsager, stauder og opbevaring af planter, som ikke kan komme så tidligt ud om foråret. Om sommeren skal der være et par tomatplanter og andet, alt efter hvad jeg kan finde på.

I potteskuret, vil jeg have mine redskaber, trillebøre, potter, krukker og plantesække. det vil også være der, hvor jeg kan plante, ompotte med mere.

Vi begyndte første med drivhuset. Der var forinden blevet fjernet en masse jord, for at hulet efterfølgende kunne fyldes op med sand.
Soklen på drivhuset blev samlet og derefter kunne vi måle, måle, krydsmåle og måle. Da det var på plads, kunne der graves huler med et pælebor de steder hvor den skulle støbes fast.


Her er drivhuset støbt fast i de fire hjørner, hvor der på selve soklen er fire ben. Den er garanteret fuldstændig vandret og krydsfelt er udmålt og den er i vinkel.
Min far og Rasmus fortsatte på drivhuset, hvor min kære mand ville støbe soklen til potteskuret.
Imens han graves syle renden ud,
Rasmus er her ved at lægge fliser - 25 x 50 cm - grå fliser, op af drivhus soklen. De stilles på højkant. De der er stillet i hjørner er støbt fast med beton. Formålet et vist, som jeg har forstået det, at vand ikke kan komme ind og sandet ikke forsvinder. Der skal lægges røde gamle teglklinker - de ligner mursten, men uden huler - Om de skal lægges i et bestemt mønster, ved jeg ikke men det finder min far og jeg ud af, når vi ligger på knæ i drivhuset.
Det er dejligt og hyggeligt at få hjælp.

Ved siden af drivhuset, arbejdede min kære mand. Det var slet ikke planlagt at dette skulle laves nu, men sådan blev det. Jeg blev sendt op til trælasten - jeg nåede ikke engang at tænke - for at hente 2 poser cement og 20 stk. fundablokke.

Imens jeg havde været afsted havde han gravet renden ud og der kunne nu blandes beton.


Det er godt gården har det rette maskineri. Det gør det noget nemmere.


Her har min kære man været i gang med at lægge de blokke og den sidste skal lige skæres til, så den passer ind.
Muren som kan ses på billederne, er den gamle mødding mur. På den skal der monteres brædder i længden 2.40 m. Dem er jeg ved at male og indtil videre har jeg fået malet gennemsnitlig 35 stik. om dagen. ca. 6 stk. i timen og der er 240 stk. brædder :-) så jeg ved godt hvad jeg skal de næste dage.Og sådan kom soklen til potteskuret til at se ud. Det er så spændende. Lige ved siden af ligger drivhuset.


Jeg tror, hvis jeg selv skal sige det, at det kommer til at se godt ud i det lille gartneri. Men jeg skal nok holde jer ajour.

Kh
Jack og Kirsten
28 kommentarer:

 1. Jamen altså - sikke meget du har gang i, Kirsten! Det ser rigtig spændende ud med det lille gartneri - det bliver garanteret et megahyggeligt hjørne. Jeg glæder mig til at se fortsættelsen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Frede
   Du kan også tro at jeg synes det spændende
   Det er godt at være i gang både fysisk men også for hovedet
   Fortsættelsen kommer☺️

   Slet
 2. Kære Kirsten
  Hvor er det altså et spændende projekt I er igang med. Og jeg glæder mig helt vildt til det hele står klart, og du kan komme til det sjove, nemlig indretningen. Det er så godt at I har alle de remedier der skal til. Det gør det hele lidt lettere. Ville ønske jeg havde lidt af al din energi, men jeg er gået lidt i stå. Tror den kedelige sommer og det alt for tidlige efterår har sat sit præg på mig. Men måske er vi heldige at få en smule sensommer.
  Ønsker Jack og dig en dejlig dag 🌸

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt kedeligt vejr men pyt ud i haven skal
   Så sidder vi driverhuset og slapper af
   Det er spændende og i tankerne er jeg i gang med at indrette

   Knus
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kirsten, det kommer godt nok til at se godt ud. Hold nu op hvor har i nået meget. Det er godt Rasmus har fået tøjret drivhuset godt så det ikke blæser væk. Nøjjj hvor jeg glæder mig til at se resten og især at alle brædderne kommer op. God arbejdslyst og knus ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja brædderne 😒 De er færdig malet færdig
   250 stk blev det ialt
   Dejligt at det er overstået. Nu skal metalstængerne monteres på væggen og brædderne kan skrues på
   I dag skal der lægges klinker på det bliver sikkert flot
   Knus

   Slet
 4. På det sidste billede ser det ud som om Jack går og tænker...hvad i alverden skal det nu gøre godt for.
  Spændende projekt og det bliver garanteret så godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita
   Ja det kunne man sagtens tro for han synes at tiden også kan bruges i sofaen og muse ham
   Men det skal vi ikke hele tiden
   Det er så spændende og jeg glæder mig de næste ting der skal ske
   Knus

   Slet
 5. Kære Kirsten.Der er da godt gang i projekterne hos dig.Men det bliver da et fantastisk........og praktisk hjørne du får.
  Glæder mig til at det færdige resultat.
  Rigtig god dag Knus Jette............der mangler din adr.For at jeg kan sende dig dine frø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Jette
   Jeg har en mail til blog indpakke ☺️Så du burde kunne finde adressen der 😆Knus

   Slet
  2. Hej igen.Hvad er blog indpakke?Har aldrig hørt om det.Kan du ikke sende din adr. på min mail der står i slutningen af mit indlæg.
   Knus Jette

   Slet
  3. Kære Jette.
   Selvfølgelig kan jeg det :-)

   Slet
 6. Jeg glæder mig til at se fortsættelsen - det bliver et godt hjørne:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne ja jeg håber at det bliver et godt og hyggeligt hjørne hvor der kan laves som planter og slappe af på ☺️

   Slet
 7. Som I kan hjemme hos jer, der bliver arbejdet igennem og idéer er der nok af.
  Det ser godt ud indtil nu, glæder mig til at se resten.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange ideer :-) men jeg tror at min kære mand nok synes at der er alt for mange. Men ideen her med det lille gartneri er rigtig spændende og det bliver sikkert godt.
   Jeg glæder mig også til at arbejde videre og se resultatet :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 8. Det er da skisme spændende, jeg glæder mig også til fortsættelsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Sussi, det synes jeg også, så det må gerne fortsætte sådan :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 9. Hold nu op hvor det køre Kirsten. Det ene mere spændende projekt end det andet.
  Jeg glæder mig vildt til at se resultatet. Det bliver så smukt et gartneri.
  Ved det simpelthen bare.
  Rigtig god arbejdslyst

  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt vildt, men der er jo også et større "hul" i haven, som skal gøres noget ved. Man skal jo handle imens man kan :-)
   Jeg glæder mig også helt vildt til det lille gartneri bliver færdig. Det går nok lidt tid med potteskuret, men drivhuset arbejder vi på og stakit bagved. I denne uge er der blevet malet 223 brædder plus 27 reglar. så 250 stk. træ ligger i garagen og er malet :-)
   Knus

   Slet
 10. Kære Kirsten. Hvor ser det altså spændende ud med 2 nye huse. Dejligt du har nogle mandfolk til, at hjælpe med det grove. Men jeg synes nu også at det lyder til at du slider dig igennem alle de brædder, der skal males, sikke en opgave. Jeg glæder mig til at se når I kommer længere. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete.
   Ja det er dejligt med hjælp, det er både hyggeligt og man får også gjort noget sammen.
   Ja det er nogen brædder, men nu er de malet, men det kan nu godt være at de skal have anden gang, men det får de når de er sat sat op.
   Knus

   Slet
 11. Hvor er det spændende Kirsten, det tegner til at blive SUPER GODT! Fortsat god arbejdslyst og fornøjelse med det hele til jer!
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Det er så spændende at lave sådan noget stort og jeg er glæder mig til at arbejde videre med det hele:-)
   Også et kram til dig
   Kirsten

   Slet
 12. Hvor ser det spændende ud, Kirsten. Glæder mig rigtig meget til at se mere, for et potteskur kan man bestemt ikke undvære.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. tak kære Heike. Nej et potteskur hører til, og jeg har længe gerne ville have et, så endelig får jeg mit ønske opfyldt. Så det bliver sikkert et godt hjørne til at lege med forskellig slags frø :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 13. Hvor er det spændende, er sikker på det bliver din nye yndlingsarbejdsplads i haven. Et potteskur med alt havegrejet samlet er guld værd for haveelskere. Glæder mig til at se mere fra projektet. Dejligt med arbejdshygge, godt at samles om et fællesprojekt.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Ja det er spændende og jeg glæder mig til at arbejde videre med de forskellige ting både i forhold til drivhus og potteskur.
   Det er dejligt at være fælles om sådan noget. Der er hygge og sjov samvær, og der tales og grines sammen :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten