lørdag den 20. august 2016

På en regnvejrsdag

som det er i dag - solen skinner lige nu - ja hvad kan så lave, når jeg det meste af tiden er udenfor. Der er mange muligheder - gøre rent, vaske tøj, støvsuge og alt det kedelige. Nej der er sikkert noget der er mere spændende. Så imens jeg støvsugede, satte vaskemaskinen igang og gjorde rent på badeværelset, gik jeg og tænkte over hvad jeg ville.
Sid nu endelig ikke og tænke - det tog hun sandelig tid om at finde ud af :-) - men jeg havde været tidligt oppe, bare for at se min kære mand, som har arbejdet siden søndag fra 7 til langt på aften, nogen gange også efter midnat.

Og det jeg kom frem til var at jeg ville binde en krans af nogle blomster, som jeg havde købt i går. Hvad de hedder ved jeg egentlig ikke, men det er ganske almindelig sommerblomster, som jeg kan huske fra min barndom, at de ofte blev tørret.

Så der skulle findes hegnstråd, vinseltråd og blomsterne skulle klippes i mindre stykker.


Der er sikkert en af jer, som ved hvad de hedder, så om det kan skrives, da jeg overvejer at så nogle til næste år i mit lille gartneri.

Så der blev bundet ved det køkkenbordet. Huset er helt stille, da jeg er alene hjemme. Sludder jeg er da ikke alene hjemme, Jack er jo her, men han ligger nede på kontoret og snorker højlydt. Jeg tror sandelig at han synes det er dejligt det regner, for så render hans mor - altså mig - rundt i haven fra kl. 9 til 21. Så han sover rigtig tungt.

Mens jeg binder sidder jeg tænker over alle de ting der sker i mit liv, at jeg er sygemeldt og fortsat skal være det de næste 6 uger, at der er sendt en henvisning til lokalpsykiatrien, for at de kan vurdere om jeg er på den rigtige vej, om det er den rigtige medicin, eller om der er noget de kan tilbyde.
Jeg har aldrig været i kontakt med lokalpsykiatrien privat, så jeg måske lidt nervøs for det, for hvad kan der ikke komme ud af det. Måske overreagerer jeg, hvilket jeg tænker jeg gør. Årsagen til henvisningen er nok at min læge havde forventet, at jeg på nuværende tidspunkt ville have det meget bedre end jeg har. Jeg har fortalt ham hvad jeg pt oplever omkring mit følelsesliv - at jeg ved glæde føler det som noget meget stort, at det kan mærkes i hele kroppen og følelsen nærmest giver en lykkerus - lige som dengang man fik sin første cykel. Min var rød og jeg kan tydelig huske den.
Og modsat, når jeg er ked af det eller ulykkelig, græder jeg meget, mister fuldstændig overblikket og kan ikke noget. Samt at jeg så er svær at trøste. Ind imellem de to er tingene stille, lige som havet når der ikke er megen bølgegang. Tingene som er planlagt om morgen er gjort, uden at tænke over det. Lidt mekanisk nærmest som en lille maskine der laver det den bliver sat til. 


Nu kan det godt lyde som om jeg ikke har det godt. Det har jeg, jeg har ikke så meget den tomheds følelse i kroppen,og jeg synes også at jeg er begyndt at kunne slappe lidt af, selvom jeg har det bedst ved at være i gang hele tiden. Og jeg sover også bedre, end jeg har længe gjort. Men jeg er desværre stadig der, hvor der ikke skal meget til før det hele ramler og at jeg bliver meget ked af det, hvis jeg har gjort noget forkert. Og så kommer jeg ikke så meget ud som før, for det er meget svært for mig. Men øver og gør positive skridt i den rigtige retning.
Og mine samtaler ved psykologen får jeg fortsat en del ud af.

Men jeg må afvente og se hvad der sker i lokalpsykiatrien.


Jamen hov, så blev kransen til mit fine potteskur færdig, som er iøvrigt er malet to gange, de to vinduer har jeg slebet af, kittet og malet to gange. Døren er blevet malet gange. Så jeg er klar til det næste, så når mine kære venner er færdige med at køre halm og har tid, som skal der tag på, vinduer monteres og døren skal i. Så skal der lægges fliser, drivhuset samles og alt det der. Så der ligger rigtig meget godt terapi forud for mig :-)

Indslaget blev nok lidt for personligt, men jeg havde simpelthen brug for at komme af med mine tanker i dag. Jeg håber på forståelse og vi - altså Jack og jeg ønsker jer alle en fortsat god weekend.
Vi skal nemlig ud i den friske luft, har jeg besluttet, og jeg tænker at der sikkert er noget ukrudt der kan hives i.
Knus til alle
Jack og Kirsten


22 kommentarer:

 1. Kære Kirsten
  Det var et fint indslag, det er godt at vide, hvordan du har det. Jeg kender en, som fuldstændig kan sætte sig ind i det, du skriver her, jeg har ikke selv prøvet det (heldigvis) men jeg ved, at det er slemt, når man har det sådan. Du er god til at beskrive dine følelser. Jeg håber, du snart får det bedre, du har i hvert fald det bedste hjælpemiddel eller to, du har haven og Jack, og så har du Egons støtte, så skal det nok gå fremad for dig, men ting tager tid.
  Din krans er blevet så fin, sådan noget kan jeg ikke.
  Jeg håber, at du og Linda snart skal en tur over og se min have.
  Stort knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbethja ting tager tid og det må jeg acceptere men det er dejligt at går fremad og at jeg har fået mine følelser tilbage selvom de kan være lidt voldsomme. Men bedre det end ikke at vise nogen
   Jeg håber også at jeg snart kan se din have men hvornår ved jeg ikke. Jeg er ved at træne at komme ud af haven og komme afsted på egen hånd. Det bliver små ture men det er en start
   Ja jeg er heldig at have en god støtte af familie og mine nære venner
   Også et stort knus til dig
   Kirsten

   Slet
 2. Med tiden bliver det bedre muscha - men det er flot at du taler om det, det er et stort skridt i den rigtige retning. Du er aldrig helt alene, vi er her alle sammen søde muscha 🙂
  Smuk krans. Måske du skal have æren af at lave krans til mig fordør til efterår/vinter 😘

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste min pige
   Nej jeg er aldrig alene for jeg er heldig at have jer og det er jeg glad for
   Jeg vil gerne binde en krans til jeres dør ❤️
   Knus mor

   Slet
 3. Sikke dog en skøn krans du har bundet af Statice. Jeg har sået Statice, evighedsblomster og jomfru i det grønne i min have i år, så jeg skal også snart i gang med at binde lidt kranse :-)

  Det lyder til, du trods alt har fået det bedre end du har haft. Jeg håber så meget for dig, at lokalpsykiatrien kan hjælpe dig videre, og hvor er det godt du øver på at komme lidt ud (selv om det kan være svært), det er jo et godt skridt på vejen.
  Godt du har din have, for det er altid ekstra godt at komme ud i den friske luft og få sig rørt, når psyken er i ubalance.
  Knus og god bedring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at være ude i den friske lift og det er lettere at tænke over tingene derude
   Evighedsblomst står på min frøliste til næste forår
   Måske skulle jeg også sætte jomfru i det grønne på ☺️
   Men det er dejligt at tingene går i den rigtige retning og at jeg kan mærke en forskel.
   Det er bare skønt
   Knus og tak
   Kirsten

   Slet
 4. Smuk krans du har fået lavet og jeg synes det er fantastisk alt det du får lavet. Mange går jo helt i stå, hvis de får problemer med psyken. Håber så meget for dig at du snart må få det bedre men det kan vist tage lang tid alt efter hvor hårdt man er ramt. Jeg er selv så taknemmelig over at jeg ikke er gået ned efter alt det jeg har været igennem, men man skal aldrig sige aldrig for det kan pludselig komme ud af den blå luft. Stort kram her fra det midtjyske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita
   Nej man skal aldrig sige aldrig for det kan ramme enhver. Sygdommen kommer mange gange efter par år når man har fået styr på tingene, sorgen eller krisen har lagt har lagt sig og man begynder at slippe eller slappe af. Jeg har nok kunne mærke det for længe siden og det har mine omgivelser, men når man ikke - som jeg var- ikke klar til at erkende at det var sådan og at jeg havde brug for hjælp, så vokser dem bare sig større og til sidst kunne jeg intet mærke af følelser - en sten havde sat sig der hvor hjertet er. Men heldigvis så kom jeg derhen hvor jeg kunne se T nu var det sgu alvorligt og at jeg havde brug for hjælp
   Så er det jo dejligt med hjælp fra læge, famile, gode venner, psykolog og jer. Det er godt med støtte med kærlighed og tålmodighed
   ☺️
   Knus til dig

   Slet
 5. Kære Kirsten, reflektion er godt og at du kan skrive dine tanker og følelser ned er endnu bedre. Du er så SEJ, du hiver dig selv op ved hårrødderne hver morgen og kommer ud i haven. Haven er den bedste terapi og du er så god til at være der og gøre dig selv glad. Når du er glad er alle omkring dig også glade og taknemmelige for at de har dig.
  Blomster kransen er gjort så smukt, sammen med smukke tanker.
  Kæmpe krammer fra Alma og Mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og tak fordi du synes jeg er sej
   Det er nogen gange en nødvendighed for angsten er for stor til at blive liggende for jeg ved at situationen ikke bliver bedre men værre
   Heldigvis kan jeg lide at fysisk igang og mærke hovedet, kroppen og glæden ved at udrette noget.
   Også kæmpe kram til ker herfra 😘

   Slet
 6. Kæreste Kirsten
  Hvor er det godt du kan skrive om det hele. Jeg tror virkelig det er en god evne at have, og at det hjælper meget. Jeg ønsker for dig, at du snart kommer helt ovenpå igen 💕
  Og så smuk en krans du har bundet. Jeg vil så gerne kunne det, men mine fingre vil ikke altid det samme som mig.
  Jeg ønsker dig og søde Jack en rigtig dejlig søndag 💕

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone det hjælper rigtig meget. Det værste der kan ske at i andre bliver trætte af at læse om sygdom selvom i er meget forstående
   Men heldigvis er der så meget godt at skrive om og det er dejligt
   Også et knus til dig
   ☺️

   Slet
 7. Kære Kirsten.Sikke et godt indlæg fra dig.Er sikker på at det hjælper at skrive ned hvordan du går og har det.
  Og jeg er også sikker på at det hjælper dig at være så aktiv som du er.Jer er meget imponeret over alt det du får lavet.
  Og sikke en smuk krans du har lavet.Den vil helt sikkert pynte på dit potteskur.
  Mange kærlige hilsener og et stort kram fra mig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette
   Det er jeg glad for du synes
   Jeg har det bedst ved at holde mig i gang og få udrettet noget
   Kransen var tiltænkt potteskuret men min mor fik den
   Så je kan bare lave en ny krans
   Det er hyggeligt.
   Også et kram til dig
   Knus☺️

   Slet
 8. sender dig varme tanker og håber at de måske kan hjælpe en smule at sætte ord på følelserne og få mærket efter HVAD du egentlig føler..... jeg tror at vi tit glemmer at mærke efter. Knus

  SvarSlet
 9. Kære Kirsten!
  Tak for at fortælle, hvis min pcer kunne lave et af de blide ikoner kom det nu. Alt det bedste til dig!
  Kram fra Anette

  PS smuk krans. Havde helt glemt staticen, dem bandt vi meget med i min elevtid

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak min ven
   Jeg ved hvad du mener og det er vigtigt
   Knus

   Slet
 10. Masser af varme tanker til dig Kirsten.
  En hård tid at opleve men er sikker på at lyset nok skal nåes!

  For øvrigt en fantastisk krans.
  Masser af knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak min ven
   Ja det har været rigtigt hårdt nu er det blevet bedre og det er godt så små skridt i den rigtige retning får mig ud af tunnelen
   Tak for alle de mange knus
   Kirsten

   Slet
 11. Kære kirsten,
  Håber alt det bedste for dig og at du får den rette hjælp du lige har brug for. Ventetid og det uventede kan give mange tanker. Hvor er det godt du også har det mange kreative sider og en dejlig hund der glæder en hver dag. Smuk krans og Staticer er mget fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne
   Ja der sker meget og tålmodighed skal man have med
   Men heldigvis har jeg Jack og haven når jeg er alene, og de hjælper meget til fremskridt
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten