søndag den 3. april 2016

Viola

sikke et kønt navn - og sikken en køn og sød blomst, som mange holder af - jeg gør i hvert fald. Men hvad betyder Viola - det er oprindelig et begreb for farven violet - lilla.

Viola er i iøvrigt også et pigenavn. Statisk set var der i året 2014 1222 piger - kvinder der hed Viola. Og det er åbenbart et navn som er ved at være populær igen, for man kan se en stigning i, at der er flere der kommer til at hedde Viola.

I forhold til blomsten -Viola Cornuta -  som er flerårig, er navnet også betegnende for den den blomst vi - jeg i hvert fald næsten pt ikke kan få nok af. I forhold til hvordan den er fra naturens egen side er Viola´ens blomster violette. Men efterhånden som den er blevet populær som prydplante, er farve skalaen udvidet meget, så der er vist ikke den farve man ikke kan få.

Men Viola er bare så en sød plante, der bliver så flot når den har bredt sig i dens krukke og alle ansigterne - det kalder jeg selve blomsten - nærmest kigger på en, for nogle af dem har virklig aftegninger som kunne ligne øjne mund og næse.

Så igår eftermiddags hvor solen virkelig gav alt hvad den kunne, 14 grader, var jeg en tur i haven for at tage nogle billeder af mine små Viola´er - de er så kønne og jeg kan kun blive fuldstændig glad glad i låget ved at se på de yndige Viola.Håber at I også blev glad i låget af de kønne Viola´er.
I dag skal Jack og jeg altså i haven, så jeg har bestilt sol og godt vejr. Lige som i går......

Kh.
Jack og Kirsten18 kommentarer:

 1. Kære Kirsten
  Jeg kan kun give dig ret! De er så smukke og fine violerne. Jeg elsker dem også, men i år har mine høns ædt allesammen, og de var godtnok lige ved at miste hovedet.
  Så jeg må ud at købe nye, og finde en løsning, så de kan stå i fred ;0)
  Jeg krydser fingre for det gode vejr
  Knus Lone ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det kan være svært når der andre der også kan lide violer, jeg håber at du finder en løsning inden de mister hovedet
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Her nydes Violaerne også i stor stil. Vi skal også i haven når det stopper med at regne, ja for vi blev våde i pelsen på vores morgen tur. Det er absolut ikke planlagt, jeg har ikke tid til alt det regn der skal bygges potteskur.
  Kram Fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at vejrethar artetsig så du kom videre med potteskuret, og viola kan nu også bedst lide solskin :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Viola er da fantastisk både som navn og så sandelig også som prydplante. Tror det for mange af os er indbegrebet af "NU KAN VI ENDELIG SÆTTE PLANTER I HAVE" så den får ikke for lidt af de lækkere Violaer i vores haver.
  Der findes nemlig et væld af farver, der er noget for enhver smag. Jeg er fuldstændig betaget af dem. Syntes de ligner små engle i centrum af hovedet. Med en lysende gloria om sig

  Håber du får din bestilte gave med dejligt vejr, for så vil jeg bestemt også ud....
  Rigtig skøn søndag til jer
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke så meget sol var der men dejligt varmt og mildt
   Og violaerne er så dejlige så jeg bliver glad når jeg går forbi hver en :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 4. De er altså bare så superskønne.
  Her er vi stået op til totalt gråvejr og det gav også lidt regn for lidt siden...ØV...men da vi er tæt på en østvendt kyst skal vi nu heller ikke sætte næsen op efter mere end 7-8 grader i dag...men det er nu også godt nok, da vi endnu ikke er vant til ret meget mere.
  I dele af Sønderjylland skulle temperaturen kunne snige sig op på 19(!!) grader i dag. Utroligt der kan være så stor forskel i sådan et lille land.
  Jeg vil iklæde mig min havehabit og så tror jeg jeg starter med at få lagt kartofler, så er det gjort...og derefter tror jeg jeg vil lægge resten af dahliaerne...og se om jeg kan finde plads til dem i udestuen.
  Hav en dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. håber at du nåede hvad du ville i søndags jeg havde også havehabitten på men måtte skifte fordi det var så varmt, så den almindelig blå kedeldragt blev taget i brug for første gang i år
   Fik lagt kartofler, Dahlia plus en masse mere. De sidste dag har det så ikke været havevejr ;-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Hej Kirsten.Ja !! de smukke violer er da et dejligt tegn på at foråret er her.
  De er slet ikke til at undvære i vores haver.
  Og sikke mange smukke du viser.
  Her er det gråvejr men lunt.Skal ud og se til mit nye bed som jeg viser lidt senere på dagen.
  Men skal lige have lavet mit søndagsindlæg.Håber ikke det begynder at regne her.
  Rigtig god søndag i det jyske Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette og i lige måde.
   Nej Violer dem kan vi ikke undvære, det skaber glæde og forårs stemning i stor stil :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 6. Violaer er en rigtig forårsklassiker og helt fantastisk at have i de skønne farveklatter rundt omkring i bedene og især i krukkerne og så bliver de jo ikke stødte over en snert frost - det er nogle seje "piger". Navnet er da også yndigt :)
  Sikke mange forskellige du har.
  kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.
   jeg var heller ikke klar over at der var så mange forskellige og jeg lagde mærke til at der endda kan være forskellige farver og mønstre på den samme plante.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Hej Kirsten
  Skønne viola. Især den dobbelte, som jeg ikke har set før, er jeg helt vild med. Én af mine mostre hedder Alma Viola, og jeg har altid syntes det var et smukt navn. Hun er omkring de 90 år, så dengang var de også glade for navnet.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. ja den dobbelt er ganske sød og det er også førrste gang jeg har den i år, men jeg ved heller ikke om den har været før på markedet, Er lidt spændt på hvordan den udvikler sig over de næste perioder.
   Ja det e et ganske sødt navn :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Kære Kirsten Du kan tro jeg blev glad i låget , det var dog et dejligt indslag med spændende informationer og vidunderlige billeder. Den plante bliver man aldrig træt af. Knus til dig og Jack

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina.
   Er glad for at du også blev glad.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 9. Kære Kirsten. Skønne billeder med blomstervitaminer, tusinde tak for dejlig energi :-) Kærligst Merete

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten