torsdag den 21. april 2016

Kastajnetræet

står nede i det bagerste hjørne af haven.
Træet fik min mand i forbindelse med hans 30 års fødselsdag, så det har stået her i haven de sidste 23 år.
Det gik nogle år inden de første lys - som mange kalder dem - viste sig på træet, men efter at have stået i haven i ca. 10 år kom de første tre. Og ungerne holdt i lang tid øje med dem, da det var jo dem som gav kastanjerne. Men der kom desværre ingen.
År efter år stod vi alle ned ved træet når lysene begyndt at vise sig og det ser utrolig godt ud når lysene - blomsten blomstrer.
Der har været kastanjer på træet også sidste år.
Men der er ikke andre end Jack og mig nu står og kigger op i træet - for ungerne er blevet voksne og flyttet hjemmefra.

Så idag gjorde vi det - Jack og jeg lagde os på græsset og kiggede op. Og nu får I lov til at kigge med op i himlen og se alle de smukke tykke grene, med de store knopper, som er ved at springe ud.

Og ja der er små lys på - men de er ikke tændt endnu - så læg du dig bare til rette - det gør ingen ting hvis du lukker dine øjne for et øjeblik :-)

Er det ikke skønt at ligge der - og himlen er så flot - solen skinner 


og det blæser ikke så meget 


Det er med at nyde det for lige om lidt vil man ikke kunne se himlen så meget som nu, for så er bladene sprunget og endnu bedre så....


 tændes lysene i træet, og nogen steder - specielt i de gamle store træer


kan det nærmest se ud som om det er en lysekrone der bliver tændt. Er de ikke bare flotte - alle de små knopper, som bliver til en masse hvide blomster.

Nåh det går jo ikke at ligge her - videre.....

Kh
Jack og Kirsten, som kan mærke at det er godt at holde ferie


13 kommentarer:

 1. Så dejlige billeder. Det er så hyggeligt, at ligge der i græsset og kigge op. Vi gør det også nogengange, og så ligger vi, og får skyerne til at ligne forskellige ting, men i år skal jeg da have mit barnebarn med ud at se "lysene" :0)
  Vi har nemlig også et kastanje træ.
  Det er da rigtig dejligt for Jack og dig med ferie, og dejligt i hygger jer sådan.
  Fortsat fantastisk god ferie til jer ❤️
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone. Det kan jeg kun give dig ret i at det er.
   God ide med at tage Eva med og kigge op. Det bliver på en eller anden måde stort når man ligger der og kigger op.
   jeg har besluttet at vores solvogn skal derned og stå både for at kigge op og for at ligge i skyggen, for det med at ligge i solen er jeg ikke så god til.
   Tak og god weekend til dig og din familie.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 2. Hej Kirsten

  Skønne billeder! Og for mit vedkommende, ren nostalgi. Mit barndomshjem havde mange store kastanjetræer i haven, specielt tre store fritstående på måske 20 meters højde var forrygende når lysene sprang ud.Tak for herligt gensyn, tag gerne billeder med lys senere :-).

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte. Tak og jeg er glad for at du an lide mine billeder og det skabte gode minder. Ja jeg vil gerne tage flere billeder når lysene bliver tændt, jeg håber at du vil kigge med når de kommer. Jeg har altid været betaget af Kastanjetræer og specielt af deres størrelse. Der hvor jeg er vokset op havde vi ingen kastanjetræ, af den enkle grund at min forældres have blev anlagt i 1972 og er ligger i et parcelhuskvarter, og der planter man ikke Kastanjetræer, for de vil jo nærmest fylde hele haven. Men jeg kan huske at der i hærheden var et anlæg, hvor der stod nogle store træer, de synes jeg var så flotte når lysene blev tændt. Så derfor var det også et stort ønske af vi skulle have et i vores have.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Sikke nogle fine billeder. Mange tak for dem. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther - det var så lidt og jeg er glad for at du kunne lide dem.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 4. Hold nu op Kirsten. Jeg fik en hel klump i halsen da jeg læste om dengang i alle stod og kiggede op mod lysene. Så fantastisk en beskrivelse:)
  Lige så vemodigt er det når du skriver, at i dag er det kun dig og Jack....
  Tror det er fordi jeg endnu har hjemmeboede børn og slet ikke kan se det der med, at de flytter......
  Utrolig smukke billeder og sikke en information du uddeler. Ting jeg slet ikke anede.
  Jeg elsker vi blogger på forskellige måder, for jeg får så meget ny viden og inspiration.

  Tusind tak for et smukt indlæg
  Fortsat dejlig ferie
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte.
   Tja sådan er det man står på et tidspunkt i flok og kigger op og på et andet tidspunkt står man selv, heldigvis så kommer de hjem og den tid man har sammen må man bare nyde endnu mere og lade alt andet stå.
   Man kan godt blive lidt ... men det går over og så glæder man sig over de oplevelser man har haft.
   ja det er en dejlig verden hvor vi hver især kan bidrage med lidt af hvert til hinanden. Man kan i hver fald ikke sige at man bliver dum af at læse blogs :-)
   Også god weekend til dig og dine
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Smukke billeder og noget nostalgi. Børnene flyver fra reden, sådan skal det være, godt du har Jack til at ligge og kigge på lys sammen med dig. Derfor kan man jo godt savne øjeblikkene fra den gang.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth tak fordi du kunne lide billederne og ja noget nostalgi skal der også være. Ja det er naturligt at de flyver væk og heldigvis kommer de også engang imellem tilbage.
   Og ja Jack han ligger sig der hvor jeg ligger mig - så han er en tro følgesvend - han flytter aldrig hjemmefra :-) heldigvis for det.
   Ja man må gerne savne de øjeblikke og minde de sjove og gode oplevelser der har været og heldigvis kommer der mange flere endnu.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 6. Kære Kirsten.Dejligt indlæg om det smukke kastanjetræ.Kan lige se for mig hvordan dig og Jack lilleger og kikker op i træet.Og jeg tror vi alle savner dengang vores børn boede hjemme.Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Tak
   ja jeg tror det samme at de fleste savner den tid, men heldigvis kommer de på besøg og det er dejligt :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 7. Sikke en hyggelig tradition I har. Jeg er sikker på at det er noget som jeres børn tænker tilbage på med glæde når de hvor de end færdes og ser lysene på et kastanjetræ:-)

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten