Liljer samt andre løgplanter

Igennem flere år har jeg haft almindelige dagliljer. Det har både været gule, orange og et enkelte røde dagsliljer. De gule stammer oprindelig fra min svigermor, som boede på gården indtil 1992, hvor vi overtog haven. De orange dagsliljer fik jeg i 2015 af Minna, som er kollega til mig.
De røde, har haft en lidt forsømt tilværelse, men de er nu blevet i ensommeren 2016, og jeg håber at dette vil gavne dem og deres blomstring.
Der vil komme billeder af liljerne til næste år, da mange er blevet lagt i sensommeren og efteråret 2016, så der forventes først en blomstring i 2017.
Liljerne vil blive sat ind som det den kaldes på posen f.eks Lilium asiatic "Mascara" vil blive sat ind under "Mascara". De andre løgplanter vil også blive sat ind på den samme måde, som liljerne.

A

Narcissus double Acropolis

Købt: der er købt den 8. september 2016 4 løg ved planteskolen Grøn Fritid i Ribe. I hver pose er der 5 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 12. september 2016 i a rose garden bedet. De er lagt ved rosen Karen Blixen og storknæb, samt liljen Annika
Narcissen er dobbelt og er helt hvid farve og med orange lille trompet i midten. Planten når en højde på 40 cm. Den blomstrer i april måned.


Prydløg - Allium Ambassador


Allium Ambassador sætter alle andre i skyggen med sin smukke, lyslilla farve, sin væksthøjde på nærmest halvanden meter og sine fyldte, perfekte, runde blomster.. Ambassador er både i blomst og i højde én af prydløgenes kæmper. Blomsterne er  lilla og planten bliver op til 120 cm høj. Den blomstrer fra juni - juli.

Rose Lily "Annika"

Købt: der er købt den 8. september 2016 4 løg ved planteskolen Grøn Fritid i Ribe. I hver pose er der 2 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 12. september 2016 i a rose garden bedet. De er lagt ved rosen Karen Blixen og storknæb. 
Liljen er dobbelt og er helt hvid farve og med grøn midte. Skønne duftende liljer, sorten er pollenfri.Planten når en højde på 80-100 cm. Den blomstrer i perioden fra august til september

B

Rose Lily "Belonica"

Købt: der er købt den 8. september 2016 4 løg ved planteskolen Grøn Fritid i Ribe. I hver pose er der 2 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 12. september 2016 i a rose garden bedet. De er lagt omrking de lyserøde roser. Foruden "Belonica" er der også lagt 6 stk Honningløg - Nectaroscordum
Liljen er dobbelt og er farverne  pink og hvid farve og med grøn midte. Skønne duftende liljer, sorten er pollenfri. Planten når en højde på 80-100 cm. Den blomstrer i perioden fra juli til august til september

Tulipa Blue Diamond


Købt: der er købt den 23. september 2016 4 løg ved Brugsen i Toftlund. I hver pose er der 5 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 27. september 2016 i bedet med den hovedløse dame. Tulipanen er dobbelt i farverne purpurblå blomsterblade i lyse og mørke nuancer, som ændrer sig hen over blomstringsperioden. Planten når en højde på 40 cm. Den blomstrer i maj og juni  måned. 

C

Narcissus Dutch Master

Købt: der er købt den 23. september 2016 4 løg ved Brugsen i Toftlund. I hver pose er der 5 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 25. september 2016 i bedet med den hovedløse dame.
Narcissen er den hvid og lyst citrongul. Planten når en højde på 40 cm. Den blomstrer i april - maj måned.

E

F

G

Prydløg - Allium Globemaster 


Globemaster er den længst blomstrende Allium, som desuden giver flest blomster. Stilken er ca en meter høj. Blomsterne bliver op til 15 cm store. Hver dag kommer der nye, små blomster frem fra blomstens hjerte, hvis stængler er længere end deres forgængere. Blomsterfarve er violet. Højde imellem 80 til 100 cm hæj.
På den måde fornyer blomsterkuglen sig selv i ugevis, så den holder sig frisk samt bliver større (op til 30 cm diameter). Blomstrer i perioden fra maj til juni. Et betagende syn.

H

I

Narcissus Ice Follies

Købt: der er købt den 23. september 2016 4 løg ved Brugsen i Toftlund. I hver pose er der 5 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 25. september 2016 i bedet med den hovedløse dame.
Narcissen er den hvid og lyst citrongul. Planten når en højde på 40 cm. Den blomstrer i april - maj måned

J

K

Kejserkrone Orange.


Kejserkrone har en smuk blomsterpragt og er virkelig et smukt syn i haven.Kejserkroner findes i gule, orange og røde farver og giver højde og en synlighed i haven.
Vi får alle farver hjem i år til salg fra ultimo august måned. Kejserkrone blomstrer fra april til maj måned og den skal stå veldrænet.
Og vi skal i året 2013 have alle farver i haven - de må prøves.

L

Lilje Landini


Købt: der er købt i midten af maj måned 2016, hvor de var i potter og grønne blad var til stede. Tre potter blev købt.

Beskrivelse: Løgplanterne blev plantet i trekantsbedet samme dag de var blevet købt i maj 2016. Foruden liljen Landini er der White Tiger, høstanemoner, floks og violfrøstjerne.
Liljen er mørkviolet - meget brun - et snert af sort.

Den bliver under optimale forhold op til 1 meter høj og den blomstrer i perioden fra julitil august.
Mellemhøje, blomsterrige liljer med mange blomster på stænglen.

M

Lilium asiatic "Mascara

Købt: der er købt den 8. september 2016 4 løg ved planteskolen Grøn Fritid i Ribe (brugt gavekort fra kollegaerne, som jeg fik til min fødselsdag i september 2015). I hver pose er der 2 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 10. september 2016 i bedet ved siden af potteskuret og imellem de store Hosta, Sølvlys og en større sten.
Liljen er mørkviolet - meget brun - et snert af sort.
Den bliver under optimale forhold op til 1 meter høj og den blomstrer i perioden fra juni til august.

N

Nectaroscordum - Honningløg

Købt: der er købt den 2. september 2016 6 løg ved Super Brugsen i Toftlund. I hver pose er der 3 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 12. september 2016 i a rose garden bedet. De er lagt ved de lyserøde roser 
Honningløg har klokkeformede blomster i grønt, purpur og hvidt. De sidder på en høj stængel. Blomster sidder ofte længe. Honningløg har en smuk frøstand og kan, når den trives, sprede sig via frø, hvid dette ønskes bør blomsterstanden klippesbort efter nedvisning.
Blomstrer fra maj til juni og den bliver imellem 90 til 120 cm høj

O

P

Fritillaria Persica

Købt: der er købt den 8. september 2016 4 løg ved planteskolen Grøn Fritid i Ribe. I hver pose er der 2 løg.

Beskrivelse: Løgene er sat den 10. september 2016 i bedet ved siden af potteskuret og imellem de store Hosta, Sølvlys og en større sten, samt Liljen "Mascara"
Fritillaria Persica også kaldet Mørk Klokkelilje er mørkviolet - meget brun - et snert af sort.
Den bliver under optimale forhold imellem 75-100 cm. høj og den blomstrer i perioden fra april til maj måned. Den vil gerne have en beskyttet og solrig vokseplads. Den er plantet i den øvre del af bedet i det lille gartneri, hvor der er mest sol og jeg formoder også at den er beskyttet på det sted. Anses at holde gnavere og rådyr på afstand. Jeg tænker at dette vil også have en bestydning for Liljen "Mascara".


R

Lilje - Lilium RegaleRegale også kaldet Kongelilje. Regale er en trompet lilje. 
Den er hvid med en gul midte. Under optimale forhold kan den blive 150 cm høj, men gennemsnitlig er højden ca. 130 cm høj. 
Dens blomsteringstid er juli-aug

S

Prydløg - Allium SphaerocephalonSphaerocephalon bliver omkring 60-70 cm høj. De små blomsterhoveder er mørk rosa i toppen og har en grønlig bund. Den blomstrer fra juni - juli.

W

Lilium Asiatic - White Tiger

Købt: modtaget som gave ved have messen på Gram slot i maj 2016. I posen var der 3 stk løg.

Beskrivelse: Løgene er sat i midten af maj måned 2016 i trekantsbedet. De står sammen med storkenæb, Floks og liljen Landini.
Liljen bliver op til 120 cm. I sommeren 2016 var den dog kun ca. 60 cm. Om det er fordi de er sat i maj og ikke i eftermiddagen, så de ikke har haft mulighed for en større tilvækst, vides ikke.
Dufter godt og den er i farven hvis - cremet med mindre afbrudte striber/ pletter som er i farven imellem brun og violet. 
Blomstrer i perioden fra juli til august måned 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten