søndag den 18. september 2016

Potteskuret

er endelig blevet færdig. Det har ikke taget lang tid, men jeg synes også at vi har arbejdet på det lille fine hus det meste af tiden. Potteskuret er en del af et større projekt, som ikke er helt færdigt endnu. Men meget mangler der ikke mere.
Det der mangler er opsætning af drivhuset, plante nogle træer - der er bestilt tre Spidsløn - som jeg håber kan plantes inden længe. Ja så nogle buske og andet spændende. I resten af den bare jord skal der så græs i.

Men det er jo potteskuret det skal handle om. Potteskuret som er en del af Det lille gartneri.

I går fik vi lagt de fleste af fliser i Det lille gartneri. Der blev lagt strøm ind og hængt udendørslampe op, så der mangler bare en lampe inde i potteskuret, men det har min mand styr på!.

Så i går aftes da vi ikke længere kunne mere, så det sådan ud. Og til morgen ser det hele sådan ud:


Potteskuret fra den side, hvorfra man kommer oppe fra den øvre del af haven.


Bedet ved siden af potteskuret. Oprindeligt var det planlagt at der skulle være det hvide bed. Men jeg havde ikke lige tænkt mig om, da jeg købte alle de stauder. For jeg havde stået og kigget efter solen og hvordan skinnede ned, men det havde jeg gjort, da huset endnu ikke var opført. Så jeg havde ikke planlagt ind at potteskuret ville skygge en del. Så jeg har nu plantet mange stauder i andre bede. Her er der plantet Hosta, sølvlys, en kongelys, som måske er en staude og ikke kun en 2 årig plangte og to forskellige tudseliljer. Ja så er der lagt nogle store sten. Derud over har jeg lagt forskellige liljeløg, der hvor der er mest sol i løbet af dagen.


Den hvide bænk fik jeg meget billigt hos Jysk, og jeg synes den passer så godt ind i det hele. Den står lige ved siden af der hvor det lille drivhus kommer til at være. Det kan jeg nu samle og få sat op, for alle fliser er lagt.

Inde i potteskuret har jeg forsøgt at gøre det hyggeligt, men også praktisk, da det jo er et sted hvor jeg skal lave noget. Og Jack har selvfølgelig også fået sin arbejdsplads. der hvor han kan holde øje med mig, og at jeg laver noget. Han leder og fordeler arbejdsopgaver i haven, og det er meget hårdt og anstrengende for ham.


Se I kan godt se hvad jeg mener med arbejdsfordelingen. han kan ligge i sin stol og holde øje med at der sker noget ved arbejdsbordet. Den anden er til drivhuset, for der skal han jo vel også have noget at ligge på. Han har det nu helt godt - vores Jack.


Potte til frø, lidt jord, gødning står under bordet, lige til at tage når jeg skal igang med at så de frø, som jeg har samlet det sidste stykke tid. Det er især frø fra stauder og nogle enkelte toårige.
Ja og så min gamle ølkasse fra FAXE - en gang man kunne købe de der blev kaldt de buttede :-) gad vide om de stadig kan fåes :-)


Når jeg står ved arbejdsbordet ser jeg det her og jeg vil tiden have nogle af de røde lerpotter stående. Pt. er der fortsat planter i disse, men det er pelargonier, som skal ind om kort tid. Så bliver der potter ledige, som kan stå på den hylde som er over hylden med underskålene.
Overvejer virkelig at der skal en elkedel herned, så jeg enten kan lave en kop kaffe eller the. Nu er der jo kommer strøm potteskuret, så der er en mulighed for det :-)


Det her vindue er lige ved af arbejdsbordet, så der kommer både lys ind og jeg kan se ud i haven. Og "solsorten" kigger ind af vinduet :-)
Til vinter kan der ligge æbler der, og så kan det være at jeg få besøg af de rigtige solsorte.


Det er frøbanken, det vil sige at der er der hvor alle frøposer kommer til at være. Jeg har indtil for et par dage siden haft alle de sedler hængende, som er sat på planter man køber. Når jeg får en ny plante i haven vil den seddel komme der og efterfølgende blive sat ind på de lister jeg er ved at lave her på bloggen. Du er hjertelig velkommen til at kigge ind på de tre lister der nu, og også ligge en kommentar hvis der er noget du kan fortælle om en plante. 


Knager i et potteskur er en god ide til at hænge jakken og alt andet jeg ikke lige ved hvor jeg skal gøre af når jeg kommer derned.
Hvis jeg vender mig om så hov ligger du stadig der.


Iøvrigt er de to stole nogle min mor fandt i en genbrugsbutik, for 75 kr pr. styk. Utroligt hvad der bliver smidt ud. De fejler intet og man sidder godt i dem. Det kan I jo godt se.


På side hvor jack ligger, er der hængt alle min haveredskaber og fra det vindue, vil jeg inden for kort tid kunne se mit drivhus, hvor alle frølinger og stiklinger vil stå inde. jeg kan også se ud på marken, hvor der nogen gange går kvier.

Ja det var sådan set det - altså potteskuret i Det lille gartneri. men jeg vil lige gerne vise er bjergtoppebedet, som jeg lavede for ca. 2 mdr. siden. Det nyder at stakittet på de 26 meter er færdigt, for de har fået læ og den gamle låge i hjørnet, er blevet sanset og fået nye brædder. Så hjørnet ved pergolaen, bjergtoppebedet, ja generelt er stedet blevet mere hyggeligt.


Det har virkelig betydet noget for bedet at der er kommet læ, og planterne takker hjerteligt ved, at de blomstrer og vokser. Ja selv den gamle efeu, som var væk er begyndt at komme op forskellige steder, men det ønskede jeg også den ville.
Og så til sidst et kig op til lågen, som jeg er helt stolt af at have lavet. den er blevet helt smuk - hvis jeg skal sige det :-)
Jeg håber at I kunne lide rundturen i noget af Det lille gartneri, som snart vil være helt færdig.
Fortsat god søndag til alle.
Knus
Jack og Kirsten


30 kommentarer:

 1. Kære Kirsten. Så er jeg på igen.Har været lidt på tur og også lidt fraværende fra bloggen.
  Hvor er det bare blevet et dejligt potteskur du har fået.
  Godt indrettet og samtidigt hyggeligt.Der kommer du nok til at tilbringe mange timer her i efteråret.SWå dejligt med lys og gode stole så dig og Jack kan hygge jer derinde.
  Og dit bjergtoppebed er bare blevet så flot.
  Og du kan med rette være stolt af din flotte havelåge.Dejligt når man selv kan lave tingene.
  Også en rigtig dejlig søndag til dig og Jack Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Håber at du har haft en god tur.
   Takker mange gange for din kommentar for jeg er glad for at du synes om mit fine potteskur. Det er dejligt at opholde sig deri. Jack sov i sin stol det meste af dagen i går, så han må også synes det er godt derinde.
   Bjergtoppebedet har virkelig haft gavn af at stakittet er kommet op, for blomsterne trives nu derinde og de bliver ikke længere så vindudsat.
   Ja lågen den er jeg stolt af, nu skal jeg bare finde noget jeg kan putte i det store hul, så det skaber en effekt :-)
   Også god dag til dig.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 2. Sikke da et fint potteskur - aldeles henrivende! Og en dejlig indretning med alt på rette plads. Jeg er ret vild med dit lange, høje plankeværk - det ser smukt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak frede det er jeg glad for du synes for det synes jeg også selv
   Er glad som et barn der har fået nye gummistøvler og vil sove med dem på 😆
   Stakittet er jeg meget for at have fået op for så behøver jeg ikke kigge på den grimme gylletank og de to transportør kommer også væk når der er blevet ordentlig rent i stalden
   Stakittet giver en god læ fra øst og det skønt
   Du må igang med et stakit ☺️
   Knus

   Slet
 3. Tillykke med dit nye potteskur, hvor er det blevet fint og sikken en orden.
  Kom altså til at grine da du skrev om de buttede fra Faxe. Jeg tør slet ikke skrive hvad de hed her på egnen for så havner jeg sikkert i tugt og forbedringshus...negerpa....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Rita
   Jeg har aldrig hørt det andet ord for Faxe øllene. Men der er andre der kender det navn som du kender
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Sikke et fantastisk skur dig og Jack har fået. Det skal i nok blive utrolig glad for.
  Selv elsker jeg mit eget helt vildt, faktisk så meget at jeg ikke behøver lave noget i det. Blot at sidde og nyde glæden ved at have et, er nok for mig.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heike
   Det kan jeg godt forstå du gør
   Sidste var der nogle stiklinger der skulle i større potte og i stedet for at gøre der i potteskuret gjorde jeg det som jeg plejer nemlig ude på fliserne☺️ Kunne ikke få mig til at gøre det snavset
   Så Jack og jeg sad inde i det og spiste frokost 😆
   Knus
   Kirsten

   Slet
 5. Tusind tak for rundturen...hvor er det dog et skønt legehus du har indrettet dig der.... det gør altså noget for arbejdsglæden at ha' sådan et dejligt sted

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt min ven
   Er glad for du kune lide turen og mit fine potteskur
   Og det er skønt at arbejde derinde og have alle tingene ved hånden
   Knus
   Kirsten

   Slet
 6. Jeg tilslutter mig de andre, det er virkelig et flot potteskur, jeg bliver da helt misundelig. Og jeg må sige, at Jack har det godt, håber han husker at holde øje med, om du laver noget :) Hov glemte at skrive, at du godt kan være stolt af lågen.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth
   Ja man må sige at Jack snart mange sove/hvilesteder
   I drivhuset ved siden af potteskuret får han også en
   Vi nyder at være i huset både for ar arbejde men også for at slappe af
   Tak synes også at lågen er blevet flot
   Knus

   Slet
 7. Det er bare blevet så godt dit lille potteskur. Hvor er det skønt for dig at du nu kan få samlet alt det der har med potning under et tag og i så hyggelige omgivelser. Jack han har selvfølge fået en fin plads og selvfølgelig skal du have en elkedel og et par kopper derned :o) Griner, det bliver ikke meget Egon kommer til at se til dig i hele havesæsonnen :o)
  Plankeværket er blevet flot og det er en smuk låge du har lavet. Masser af knus og Hilsner fra Prinsessen og mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Elkedler er kommet ned i skuret og kaffen er købt
   Så vi hygger os i vores pauser
   Småkagedåsen er også stillet ned men det skal ingen vide
   Jeg er bare så glad for mit lille hus og at tingene er samlet
   Så vi er i gang med at potte stiklinger af havens storkenæb
   Nu mangler drivhuset bare ☺️
   Knus

   Slet
 8. Kære Kirsten. Jeg får en øjeblikkelig lyst til, at tage bilen og køre ud til dig og kigge...Hvor ser det dejligt ud, praktisk, men også hyggeligt. Så man kan sætte sig i nydningen med en kop kaffe/the, hvis det er hvad energien er til den dag. På de kolde vinterdage kan du og Jack trække ind og få varmen i ly og læ i det fine potteskur, nu vi bevæger os mod de tider. Jeg tror du får stor glæde af dit fine hus. Det er jo lige de rette betingelser, at give de små nye planter, også med et drivhus ved siden af det er da ideelt :-) Superflot arbejde, som du og de andre har slidt for! Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete
   Som tidligere skrevet er du hjertelig velkommen
   Så du kommer bare
   Du kan tro at jeg har glæde af det lille hus
   Vi nyder atsidde der i de her dagevis det blæser kraftig og regnen engang imellem kommer kraftig
   Så er det godt med en kop kaffe og en lille småkage
   Knus
   Kirsten

   Slet
 9. God morgen Kirsten!
  Må bare tilslutte mig koret, hvor er dit potteskur blevet fint:-) og der er ikke noget bedre end at indrette sig og gøre sig det behageligt/hyggeligt. Og hvor hyggeligt vil det ikke være med en elkedel og noget instant, også til uventede gæster-og en lille varmeblæset til de kolde tider;-))))
  Tillykke med det hele!
  Hilsner og knus fra Anette

  Hi hi det Rita siger de kaldte faxe, det gjorde vi også her i området;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette
   Det er jeg glad for
   Ja varme drikke og hygge og laver det man synes er spændende
   Lige nu synes jeg roen derinde er godt men det da være at jeg måske have en lille radio
   Knus
   Kirsten

   Slet
 10. Hold da så lige op, hvor ser det bare fantastisk godt ud. Det kan jeg sørme godt forstå du er glad for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Esther
   Ja man kan kun være glad når man er så heldig som jeg er
   Dejligt med sådan et lille hus
   Knus Kirsten

   Slet
 11. Hejsa kæreste Kirsten 💕
  Så er jeg tilbage fra Kreta og klar til blogland igen, og hvor heldigt er det så lige at dit potteskur står færdigt. Smukt og praktisk. Det er så godt det I har fået lavet. Jeg er totalt vild med de fine vinduer med blonder på kanterne. Og så er det helt fantastisk at skønne Jack har fået sin helt egen plads. Det synes jeg er helt perfekt.
  Jeg ønsker jer en helt fantastisk dejlig dag 💕

  Knus Lone 🌸

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber at ferien har været god
   Ja det er blevet er godt sted og jeg er bare så glad for det
   Vi hygger og arbejder derinde så det er skønt
   Knus
   Kirsten

   Slet
 12. Hold da op, hvor ser det godt ud og sikke meget du har fået lavet.
  Ja ham Jack har det vist helt godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Lene
   Han har det godt men det han også have det lille pus
   Det er blevet rigtig dejligt et sted
   Knus Kirsten

   Slet
 13. Tillykke med det fine potteskur. Kan se at det er meget gennemtænkt og velovervejet, det bliver din bedste arbejdsplads. Jeg tror godt du kan sætte en elkedel derned, for du bliver ikke til at drive væk derfra, og så kan du jo altid byde dem der kigger forbi en kop kaffe :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette
   Det må jeg sige ja til
   Har det bedst når ting og redskaber har deres pladser - har en ide om at det bliver lettere og sjovere at bruge det lille hus
   Elkedel, kaffe og the er kommet derned og den første kop kaffe er drukket

   I dag er der også kommet en arbejdslampe op så nu kan jeg også bedre se når der skal bindes kurve
   Kh
   Kirsten

   Slet
 14. Ja jeg har tabt mælet.......
  Hold nu k............ hvor er det blevet fantastisk. Jeg er blæst bag over. Det er da det mest fantastiske skur jeg længe har set. Du ved i sandhed hvordan du gerne vil have tingene.
  Det er så smukt og så gennemført.
  Jeg drømmer mig til en helt lille bydel i din have.
  Du forstår virkelig at danne rum og skabe hygge.
  Du må have en elkedel ned i potteskuret, for du kommer aldrig der ud fra igen!

  Kæmpe stort tillykke med det nye hus
  Masser af knus

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte
   Tak jeg er glad for du kan lide det
   Jeg holder meget at være i det lille hus og arbejde med havens planter
   Og nå det lille drivhus kommer så bliver det som et lille gartneri - mit lille gartneri
   ☺️

   Slet
 15. Tillykke med dit skønne potteskur. Jeg synes det er et fantastisk fristed, hvor du kan hygge med planter og kaffe, og blonderne i vinduet er så søde.
  Til næste år har jeg et potteskur på ønskesedlen. Så håber jeg at manden er med på at lave det.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære søde Ingeborg
   Jeg håber at du får hvad duønskercdug for det er rigtig dejligt at have det hvor alt er samlet
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten