torsdag den 29. september 2016

Hvad sker der

hos Kirsten? er der måske nogen der spørger sig af. Det er ved at været nogle dage - ja næsten 2 uger - siden jeg har bidraget med noget nyt fra haven. Og der sker da også lidt her i haven.
Vejret er begyndt at vise at det er efterår. Vi har ellers haft mange gode dage, hvor solen har skinnet, gode temperaturer og en let vind fra øst - ja nogle dage endda vindstille. Det betyder at oprydningen fra sommeren er startet, nogle stauder klippes ned og blade rives væk, hvilket synes at være fuldtidsjob pt, for der ligger nye kort tid efter.

Jack og jeg er i haven hver dag - lige fra kl. 9.00 om morgen og ofte til solen har sagt godnat. Det er derude hvor jeg trives bedst, kan tænke og få arbejdet mig mod lyset i den tunnel som jeg har opholdt mig i lang tid. Og ja jeg kan se lyset forude, og jeg har det noget bedre end jeg havde for et par måneder siden.
Og det kan I tro jeg er glad for - rigtig meget. Jeg ved godt at jeg fortsat skal passe på mig selv, lytte til hvad kroppen og især hovedet - så jeg ikke lige pludseligt står der hvor jeg startede. Og det ønske har jeg ikke - slet ikke - for jeg synes det er en rædsom sygdom at have en depression, for hold da op hvor det er svært og hårdt. Men med hjælp fra en masse mennesker går det fremad. Og det er jeg glad for

Nåh ikke mere sygdom - men mere have og hvad jeg går og laver der.

For et stykke tid siden lavede jeg det bed, hvor de to træstumpe befinder sig i. Det bed er ved at blive koblet til det stykke jord, som ligger imellem bedet og potteskuret.

Der er bestilt tre træer  nemlig Spidsløn. De skal stå i en gruppe. Bagom disse træer er jeg ved at lave et bed langs med stakittet samt en gangsti, hvor der skal være grus på.

Imellem bedet og stien ligger jeg en kant af marksten - de lidt større - så der knokles meget med at slæbe sten ind i haven, grave en rand, hvor stenene skal ligge, og derefter placeres dem. Dette arbejde tager lidt tid, så ind imellem planter jeg lidt, kultivere, bare for at få lidt afveksling.

Jeg er slet ikke færdig endnu, men jeg har lyst til at vise hvad jeg går, for det kan være lidt ensomt at gå her og lave de her ting selv.

Og ja - så har haven fået en dame mere. Der er jo i forvejen den bly Louise fra Aalborg, som står inde i driverhuset, men i det nye bed er der kommet endnu en dame.


Dette stykke af det nye ved er plantet til med forskellige Anemoner, Floks, Storkenæb, roser, Blåkant og min Magnolia Susan, som jeg håber kommer til at trives her.
Der er også lagt en del forskellige løgplanter.
Jeg har besluttet at farverne skal være glade farver og måske med lidt bang i.


Her kan I se kantafslutningen. Der skal lægges fiberteksdug på, og derefter alm. grus. Lige som der er blevet gjort ved det bed med stubbene. Den sti og den kommende sti skal kobles med hinanden, men det skal jeg nok vise når jeg er færdig.


Det anes her at bedet bliver smallere - det er fordi jeg gerne vil have det sådan at man kan gå på stien bagom de træer der bliver plantet det.


Foderbrætter er installeret i bedet, så fuglene kan komme til deres foder, når det er så vidt.
Er hun ikke flot den hovedløse dame. Jeg er helt betaget af hende. Der måtte tre stærke mænd til at bære hende, Og det var mørkt da hun kom ind i haven, så det var lidt svært at se om hun nu stod rigtig. Men det gør hun absolut. Tja så har hun fået tre klap på bag af de tre stærke mænd :-)


Bedet med de to stuppe har fået grus omkring sig. Det ser helt flot ud og man går den vej op til lågen.


Det er fortsat en arbejdsplads - den kan I ser her er jeg færdig med, men der skal gå en stenkant samme vej, men bare med en meters afstand fra den I ser nu, så det er godt vi er rige på marksten.


Jeg vil gerne have taget flere billeder af de blomster jeg har plantet, men det begyndt at regne kraftigt, så det var svært. Men på et tidspunkt kommer der sikkert billeder med flere blomster.
Jeg takker iøvrigt for alle jeres kommentar ved det forrige indslag om pottehuset, jeg er at skrive kommentar ved jeres, men det tager bare lidt tid.

Håber at kommer lidt regn hos jer, for her trænger vi til det.

Knus
Jack og Kirsten


16 kommentarer:

 1. Flot bed Kirsten, du er en knag til at lave nye bede. Her hos os regner det nu, det er meget længe siden, vi har fået en ordentlig gang regn, det må bestemt gerne fortsætte hele dagen, håber du får noget også, dit nye bed ser ikke så tørt ud, men det er træls ikke at kunne komme videre på grund af tørken. Flot hovedløs dame, hvorfor er hun hovedløs?
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak kære Lisbeth
   Vi har også fået regn ad flere gange
   Heldigvis en stille vedvarende regn
   Den hovedløse dame har intet hoved fordi det er blevet hugget for flere år siden
   Men hun er flot alligevel ☺️
   Knus
   Kirsten

   Slet
 2. Hold da op hvor har du dog fundet hende...så flot og med patina og det hele.
  Det bliver bare rigtig godt med hende der midt i bedet. Her er der indtil nu kommet 15 mm så det hele er ved at vågne lidt op igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rita
   Jeg fandt hende ved et tilfælde da min mor og jeg kørte forbi den planteskole hun kommer fra
   Han havde haft planteskolen i 40 år og i den anledning havde han bl.a halv pris på alle stauder. Så vi skulle ind og se hvad han havde. Så fandt jeg hende og det var kærlighed på første blik så jeg fik handlet med ham og nu står hun her.
   Vi har også de sidste fået regn dejligt for det var noget tørt og planterne begyndte at se noget kedelige ud
   Knus
   Kirsten

   Slet
 3. Det bliver da alletiders med de fine gangstier du har "gang" i. Ja, vi har så hårdt brug for regn, og jeg kan da også se på billederne at der ikke er så meget sol på som på dit forrige indlæg. Her har vi nu ikke fået ret meget regn, jeg har ventet på det hele dagen og kigget længselsfuldt på de mørke skyer...men her var mest gråt, ikke så meget vådt. Der var nu noget godt med det kedelige vejr i dag, vi kørte en tur i IKEA og jeg fik lige den reol til mit drivhus som var perfekt... jeg har kigget reoler hele sommeren, men det var aldrig de helt rigtige.... så nu er jeg glad

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt når regnen kommer bare ikke for voldsomt
   Det kan nogen gange være svært at finde den rigtige reol for man har jo en Forestilling om hvordan den skal se ud
   Ja jeg håber at jeg kan skabe sammenhæng imellem bedene ved at lave en sti
   Det bliver spændende at se når det er færdig og de træer der er bestilt er plantet
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Hvor er det et flot bed med marksten i kanten - det er da hårdt arbejde. Ja, jeg har også tænkt på hvordan det mon gik hos dig, men jeg var ikke klar over at du var i tunnellen... Ønsker dig lys og energi frem mod åbningen, heldigvis er fysisk arbejde og luft et par gode ingredienser når vi er kede af det.
  Smuk dame :)
  Kh, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja haven har siden 2 maj hjulpet meget
   Der kan jeg tænke, bruge min energi og få en naturlig træthed
   Og sol og varme er også dejligt
   Ja sten dem er der mange af i haven. Jeg holder meget af sten og synes at det skaber en god afslutning
   Heldigvis kan jeg se lyset for enden af den tunnel så det er jeg glad selvom der er dage og tidspunkter hvor det er meget svært
   Knus
   Kirsten

   Slet
 5. Så dejligt at høre fra dig igen 🌸
  Hvor er det bare et flot bed. Og sikke en vidunderlig dame der står og troner. Kom til at tænke på den lille havfrue som fik savet hovedet af ;)
  Hvor er det dejligt du har det bedre, det kan være så svært at komme "op igen" men lys og frisk luft gør meget. Og det at du er så åben og taler om det, er også rigtig godt.
  Jeg håber du og Jack får en rigtig dejlig søndag 🌸

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også dejligt at skrive og vise noget på bloggen
   Det er skønt at være en del af et fællesskab
   Ja jeg tror at bedet bliver godt og med sti og de kommende træer der skal plantes bliver godt
   Meget spændt på hvordan det ser ud
   Ja damen hun er flot og hun ser ud som om hun altid har været her.
   Det godt at kunne mærke det går fremad og tingene bliver lettere. Så jeg skal fortsætte ud af den sti jeg er startet på
   Knus
   Kirsten

   Slet
 6. Fedt indlæg Kirsten sådan rigtig lækkert. Elsker den hovedløse Sanne. Hun er i den grad fantastisk. Minder lidt om min Jean D'arc. De kan få ethvert barn til at løbe skrigende bort i tus mørket.......
  Nu har du virkelig et oplagt element til halloween. Helt fantastisk. Jeg elsker jo de lidt skæve elementer.
  Du har virkelig gjort dig et kup.

  Skønt at høre det går i den rette retning. Det er sådan det skal være. Glæder mig i den grad, for det er lange og seje træk der skal udkæmpes og det har du gjort!

  Ønsker jer alle en fantastisk søndag
  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære ven
   Tak for din kommentar. Ja det har været nogle lange træk som har koster men også gjort mig stærkere
   Den hovedløse dame er jeg meget glad for
   Hun står der og ser ud til at hun mindst har stået der det sidste kvarte århundrede
   Er så spændt på hvordan det ser ud når det i det område er færdig men det skal jeg nok vise når det er så vidt
   Knus
   Kirsten

   Slet
 7. Kære Kirsten Hvor er jeg glad for at høre det går fremad med dig.Er sikker på at alle dine projekter i haven hjælper dig.Og sikke du knokler.
  Synes dit bed langs dit flotte hegn ser rigtig flot ud.........og så med en dame.
  Stort arbejde med at anlægge en sti.Men er sikker på at det bliver fantastisk.
  Kan jo se at du også har købt ind af solhatte.viser en collage af min nye.
  Men nu må jeg se at få mit køkken færdigt.Rigtig dejlig søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette
   Ja det er lidt af et knokkel arbejde men holder meget af de opgaver, så mærker man rigtig hvordan man har det og man bliver glad når det er færdig
   Ja de solhatte er kønne og jeg vil have lidt flere ind i haven af de herlige glade farver

   Er du ved at male eller hovedrent?
   Knus Kirsten

   Slet
 8. Åh Kirsten, jeg havde slet ikke læst om at du havde en depresion. Men hvor er det godt at det går bedre. Er sikker på at din have og Jack er medvirkende til at det går bedre. Sender dig lys og varme tanker.
  Hvor bliver det godt med alle dine tiltag i haven. Gruset ved det nye bed ser så fint ud. Mange har helt glemt hvor fint grus er, det klæder planterne meget bedre end granitskærver, synes jeg.

  Knus og kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Anette
   Ja både Jack og have har været terapi for mig når jeg har været selv
   Vi har virkelig gået i hver dag og mange timer
   Det er så skønt for der kan tænkes højt og bruge sine fysiske og mentale kræfter.
   Grus og sten fra marken oaser meget godt sammen
   De og blomsterne understøtter hinanden. Og så er det og lettere at holde rent end granit
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten