fredag den 9. september 2016

Rita`s have,

Jeg havde længe ønsket mig at besøge Rita, som også kalder sig Blomstertøsens have, den kan du finde ved at gå ind her. Dette havde jeg nævnt for Linda, som har bloggen Casa Rosen - en Kolonihaveblog, som du kan finde her.  Og sidste dag ringede hun så, og spurgte af om jeg ville med.
Uh ja det ville jeg forfærdelig meget gerne, Så i søndags skulle jeg møde Rita for første gang. Vi har igennem en længere tid lagt kommentar på hinandens blogge, så jeg havde virkelig glædet mig til at komme til Bording. Og kan sige at jeg blev ikke skuffet eller noget lignende. Nej slet ikke. Rita er en sød og utrolig imødekommende kvinde, som det er så behageligt at være sammen. Så jeg var heldig i søndags at få lov til at til bringe nogle hyggelig timer, sammen med to herlige kvinder - Rita og Linda.

Jeg kunne skrive rigtig meget om Rita og hvor dygtig hun at til at få planter til at spire og gro. Og at hun er dygtig til at få en harmoni i hendes have, så det er en sand fornøjelse at gå på anlagte stier i hendes have og nyde hver en staude, busk og lilje.
I Ritas have er der intet græs, slet ingen græs. Herligt

Men billeder fik jeg da taget. Ikke så mange for jeg var fuldstændig betaget og glemte nogen gange at tage billeder. Så det er billeder fra haven, hvor jeg huskede det.

Rita har en del Sedum, som blomstrer lige nu. Jeg var meget optaget af de dyb røde, hvor mange af dem har mørk stængel og mørke blade. Men hun har mange andre - hvide, creme og sikkert også de almindelige. Men det blev de her, som der blev taget billeder af.

De stod i en gruppe, hvor der var pyntet med zink, og de var plantet i krukker. Så flot det så ud.
Foruden Sedum havde Rita sandelig også andet. Som denne her, som jeg ikke kendte. Men det gør jeg nu. Og hvor er den bare flot - Tudselilje - og det er absolut en der skal anskaffes. Jeg har efterfølgende læst lidt om den, og jeg kan forstå at stauden findes i forskellige farver og blomstrings tidspunkt. En meget spændende plante. Rita havde desværre nogen i øjeblikket, som var til salg. Men hun havde gule tudseliljer, som kom med hjem til haven.Solhattene stod rundt omkring i haven og pyntede med deres flotte farver. Denne her stod i et af dem i et område, hvor der tidligere havde været et bassin. Og som alle sikkert ved, så kræver det en del arbejde og vedligehold at passe sådan et bassin, så Rita og Niels havde for år tilbage tømt det for vand, så nu kunne det fungere som et sted hvor mange kunne sidde og nyde en kop the.
Flotte intense farver har den.


Og Liljer. Ja de stod mange forskellige steder i haven, nogle var afblomstret, men der stod stadig enkelte som var i fuld blomstring


 En staude, som virkelig mange steder i Ritas have er Floks. Mange forskellige slags i forskellige farver, højde og i udseende. Jeg kunne have taget mange billeder af dem og man kunne sagtens lave et indslag med Ritas Floks, for der er rigtig mange. Men jeg stod bare flere gange og tænkte Wow og glemte at tage billeder.

Det jeg tror der gør Ritas have så er spændende er at der for det første intet græs, men små stier imellem bedene, som reelt er opdelt i farver, men der er ikke nogen skærende kontrast imellem de bede, så farverne glider fint i hinanden og bevirker at det ser ud til at være et stort bed. Ind imellem står der buske, så man lokkes videre til at se hvad der står bagved denne, og det synes jeg at det er herligt. Man lokkes og ens nysgerrighed stimuleres meget, så det føles behageligt.
Forskellige blomsterformer gør det hele også interessant.


Og ind imellem står der stauder med en anden stængelfarve. Det er går overhovedet intet tværtimod for det bliver til en pludselig oplevelse, så man stopper op, og studerer det hele.


Som denne her, som er en flot en af slagsen. Et andet sted havde Rita en mørke Kvan stående midt i det grønne, hvilket også skabte en rigtig god stemning. Som jeg kan huske så får denne hvide blomster.

Foruden alle de kønne blomster Rita har i haven, så er der også andre i haven foruden Rita og hendes to hunde. Ja nemlig denne her lille nysgerrig grisebasse. Hvor mange Rita har ved jeg ikke, men i den fold som denne her gik, var der vel 2 eller var det 3.
Der er lidt Miss Piggy over den.


Men det har været rigtig godt at være afsted, møde Rita og have en gode timer sammen med Linda og Rita. Og så hendes have er bare så flot, så jeg erhelt sikker på at jeg skal op i hendes have igen - og jeg har fået lov af hende :-)

Jack og jeg ønsker jer alle sammen en god weekend, som her skal foregå i haven.
Knus
Jack og Kirsten


P.S. jeg har efterfølgende været så heldig at få fat i Tudselilje og den anden mørke som får de hvide blomster


8 kommentarer:

 1. Hej Kirsten
  Tak for turen i Ritas have, jeg har været der et par gange, det er altid en skøn oplevelse, og Rita har mange skønne planter. Sølvlys hedder din nyanskaffelse.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Tak for besøget Kirsten og tak for alle dine søde ord om min have...jeg bliver helt rørt for i øjeblikket synes jeg jo selv det hele bare er et stort kaos. Du er altid velkommen og på andre tider af året er det jo noget helt andet der blomstrer.
  God weekend til dig og Jack.

  SvarSlet
 3. Tak for sidst og for dit selskab og lagkage. Ritas have er et paradis at gå rundt i og du beskriver den helt vildt flot. Jeg kan kun anbefale på det varmeste at besøge Ritas skønne have.
  God weekend til dig oh Jack
  Kram fra mig

  SvarSlet
 4. Lyder som om I har haft en rigtig god dag. Og jeg kan bare tilslutte mig dine ord, det er altid en fornøjelse at besøge Rita og hendes have.

  SvarSlet
 5. Sikke skønne billeder Kirsten. Det må have været en vild inspirerende tur. Er helt betaget af de mange planter og får lyst til at indkøbe et hav af blomster. For pludselig får jeg en masse behov kan jeg mærke.
  Der er virkelig mange ønsker til jul og fødselsdage efter jeg er begyndt at følge jer have bloggere.......

  Rigtig skøn weekend søde
  Masser af knus
  Charlotte

  SvarSlet
 6. I betragtning af du skriver du ofte glemte at tage billeder, så viser du nu en imponerende mængde billeder. Hihi :)
  Den er superflot den mørke sedum...ingen tvivl om det.

  Jeg er en klovn til at komme ud og se på haver. Måske fordi jeg næsten altid har noget at gøre i min egen, når jeg endelig har fri.
  Håber på jeg bliver bedre til at komme ud og se næste år.

  SvarSlet
 7. Der ser vidunderligt ud i Ritas have, hvor er I gode til at komme ud og besøge hinanden :) De mørke sedum er meget smukke, gør sig godt på denne årstid. Floks er egentlig også en plante som man burde have flere forskellige af, der er så mange og jeg har kun 3.
  God søndag

  SvarSlet
 8. Sikke et fantastisk indlæg. Man får rigtig lyst til at besøge Rita's have. Det må helt klart på min liste.
  Hvem kunne ikke tænke sig en have uden græs? Jeg kunne, men elsker simpelhen at se hundepigerne løbe vildt omkring - og det kræver nu engang lidt græs.
  Mange hilsner Heike

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten