tirsdag den 18. april 2017

For pokker da osse

hvor er tiden blevet af. Ja den er nærmest forsvundet må jeg indrømme. Om det er fordi min tidsfornemmelse ikke helt er hvad den tidligere har været eller? Tja jeg ved det ikke helt, men jeg tror at det er min fornemmelse for tid, som ikke er helt som den bør være. Så det er rigtig godt at der findes elektroniske kalendere, som kan være med til at holde mig ajour med hvilken dag og uge det er. For uden sådan en ville jeg ikke kunne overholde aftaler - og jeg må indrømme, at der desværre glemmes aftaler.
Men det skal jo slet ikke handle om kalendere - men om haven. Min herlige have, som jeg hver dag er ude i. For den glemmer jeg ikke - nej slet ikke.
Tiden står heller ikke stille derude i haven og jeg ved ikke om I har det på samme måde, men jeg synes at en del er tidligere fremme end ellers. Om det virkelig er sådan er uvist eller om det min oplevelse af haven er mere intens end elles, kan også være årsagen.

Men haven er i fuld gang med at vise alle dens forårs skønheder. Og jeg synes det er en herlig tid - så livsbekræftende. Samtidig er haven også i fuld gang med at gøre klar til den næste sæson og det bliver en herlig tid, som jeg glæder mig til at nyde. Ingen store projekter - kun nydelse og se alt hvad der kommer.

Men lad mig starte og som I sikkert allerede har set, har jeg endnu ikke lært at fatte mig i korthed. :-)


For mig er forår Hornvioler og en masse andet. Men når de første Hornvioler kommer frem, kan jeg slet ikke lade være. Min trang til forårsblomster går simpelthen i udbrud. Jeg spotter hvert et sted, hvor man kan få Hornvioler, så min lokale blomsterpusher ved, at jeg ikke kan styre mig, hvis jeg kommer forbi.
Så "lidt" er der kommet til af Hornvioler, men slet ikke som jeg plejer. Men søde er de og jeg bliver bare glad af dem for det virker som om de har et ansigt.
De søde små Perlehyacinter, plejer jeg at smide i jorden, når de ikke længere er så kønne og de kommer igen året efter - det er dejligt med genbrugsglæde. Det gør jeg altid med løgplanter.

Men hvad sker der i jorden?
ja der pibler det. Primula,Narcisser, Tulipaner og Liljerne er begyndt at komme op af jorden.
Den hvide Kugleprimula er afblomstret eller den kunne ikke holde ud at Jack jagtede Solsorte. Sådan er det jo.

Snepryd er også i fuld gang med at vise sig og den lille klokkeblomst - tror jeg den hedder - viser sig også rundt omkring i haven. De har de med at komme op rundt omkring. Ofte aldrig der hvor de engang blev sat.
De ser lidt medtaget ud efter Påskens regn. Det kan selv den skønneste blomst i længden ikke holde til.

Scilla er ikke så vidt endnu, men deres grønne blade vokser ihærdigt, så lige pludselig viser de sig rundt omkring i haven.

En af mine ynglings forårsbebuder er Narcisser -åh de lyser så fint op selv på en grå vandfyldt dag. Og jeg er ved at have en del. Navnene tja det har jeg forsømt ved dem, men de løg jeg lagde sidste år, har jeg sat skilte ved. Men jeg viser bare billederne ellers er jeg bange for at I falder i søvn.

ja det var et lille udsnit af hvordan det ser ud i øjeblikket. Men der er meget mere end det, men det vil jeg vise mere i slutning af denne uge for så er der sikkert mere at vise end Narcisser :-)
Selvom det er noget tid siden jeg har været på, så er I ikke glemt. Jeg glæder mig specielt til blogtræf i Kolding hvor jeg håber at I kommer.

Knus
Jack og Kirsten

15 kommentarer:

 1. Dejligt med nyt fra dig på bloggen! Jeg følger jo med dig på FB, men bloggen er nu noget særligt! Jeg er vild med dit billede af indgangen til haven - det ser megagodt ud! Og sikke mange narcisser du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede.
   Tak er glad for du kan lide indgangen. Det var et af mine projekter sidste år, hvor jeg anlagde bedet til venstre.
   Som jeg skriver så holder jeg meget at Narcisser og jeg går nærmest rundt og notere mig hvor der skal lægges nogle løg til efteråret. Jeg ved godt at der er en del om ikke helt kan lide den, men jeg synes den giver foråret lidt ekstra pift med alle de nuancer der er.
   Jeg har nu fulgt med på de forskellige blogge, men læser og ser billeder. Så jeg har lagt mærke til at du har lidt travlt i dit fine drivhus. Næste gang tænker jeg at jeg viser lidt fra det lille gartneri, da der også hos mig er gang i de små spire :-)
   Men dejligt at du skrev en kommentar
   Knus

   Slet
 2. Hejsa Aller sødeste Kirsten, hvor blev jeg glad for at se et indlæg fra dig og hvor har du mange smukke Narcisser.
  Jeg har set du har levet en Fb side, men det altså ikke det samme som med bloggen hvor billederne bare kommer meget bedre til sin ret.
  Jeg håber at du har det godt og det går godt med arbejdet.
  Du kan godt regne med mig i Kolding, den dag er mere næsten vigtigere en juleaften.
  Jeg glæder mig til at give dig en kæmpe krammer.
  Masser af knus og kram til dig og Jack.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Linda
   Det er jeg bare så glad for at høre at du kommer til Kolding, jeg vil tage imod din kampe krammer med glæde.
   Nej Fb er absolut ikke det samme som bloggen, men det er ikke så arbejdskrævende som at skrive et indslag til bloggen. Jeg kan godt lide at bruge tiden på det, men jeg kan desværre ikke koncentrer mig så længe af gangen, så det må tages over et par aftner. Men sådan er det bare. Derfor bestræber jeg på at skrive en gang om ugen.
   Jeg har det egentlig godt. Jeg er raskmeldt i forhold til mit arbejde, men har ikke den samme opgave som inden sygemeldingen, men har almindelig klientopgaver, dog ikke helt så mange klienter som før. I stedet for laver jeg opgaver forledelsen.
   Bøvler desværre fortsat med den s.... angstfølelse og selvom jeg går til fortsat samtale ved psykolog og psykiater, er jeg kommet i medinsk behandling. Det hjælper lidt, men det tager jo tid. Så derfor vil jeg sikkert have brug for din hjælp i Kolding da jeg ellers er bange for at jeg ikke kommer ind på pladsen.
   Men jeg glæder mig helt vildt til Kolding.

   Tænk alle roserne kommer så fint og endda sommerfuglebuksen er også godt på vej
   Tak for din kommentar :-)
   Knus og kram til dig og Alma :-)

   Slet
 3. Kære Kirsten
  Godt med lidt nyt fra dig her på bloggen. Fb er jeg ikke verdens bedste til at bruge, syntes der sker så meget at det drukner, men det er et let medie, en to tre og vupti så er der et billede oppe;-)
  Masser af dejligt forår du viser, jeg blev lidt vild med den mælkebøttelignende narcis.
  Go dag Knus og hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette
   Jo Fb er et sted hvor tingene går hurtig men jeg har stedet som et sted hvor jeg kan vise et billed af noget og mange gange behøver jeg ikke forholde meget til det så meget. Det kræver ikke så meget som bloggen som et mit hjertested. På bloggen skal det være ordentlig og gennemtænkt så det kræver en del af mig
   Og hvis energien er brugt og det er den desværre tit så kan jeg ikke skrive noget
   Ja den påskelile er bedårende og jeg fandt den ved vores lokale brugs og desværre havde han kun to
   Men jeg vil kigge efter løg til efterår for den vil jeg godt have i min samling
   Kun til dig
   Kirsten

   Slet
 4. Kære Kirsten
  Godt at høre lidt nyt fra dig, så sent som i går tænkte jeg på dig, om du mon helt har svigtet bloggen. Det havde du heldigvis ikke. Jeg regner bestemt også med at komme til Kolding og glæder mig til at se dig. Mit håb er, at du kommer til blogtræf d. 20.5. Jeg ved, det vil være svært for dig, men vi må kunne finde nogle søde mennesker, du kan følges med. Jeg ved, at sønderjyderne Helle og Malene har tænkt sig at komme, de vil tage sig kærligt af dig, så du kan komme over og hilse på vi andre og ikke mindst se haven. Du vil elske det, for der er rigtig mange rhodoer i blomst til den tid.
  I øvrigt har du ret i, at det hele er tidligere i år.
  Stort knus til dig og Jack
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Åh det ville være skønt at komme til Samsø og se haven, møde de andre
   Men bare tanken gør mig nervøs og det er træls. Jeg vil jo gerne men hele kroppen siger ofte fra
   Jeg har sagt at jeg skal til Kolding fordi det er tradition så der skal bare lykkes for mig det er et stort skridt
   Jeg vil ikke love noget... men jeg vil overveje
   Jeg kunne aldrig finde på at droppe bloggen men jeg har ikke så meget energi på hverdagene til bloggen så det bliver søndag hvor jeg er på bloggen så kan jeg bruge hverdagene til at skrive, svare og tage billeder. Jeg jo raskmeldt på mit arbejde og arbejder 37 timer men holder en fridag /feriedag i løbet af ugen hvis det kan lade sig gøre
   Så jeg forsøger at planlægge og holde hus med min energibeholdning ellers går det galt
   Knus til dig
   Kirsten

   Slet
  2. Kære Kirsten
   Jeg forstår godt, hvordan du har det, jeg har det også lidt sådan, når det ikke handler om have. Men hvis det har med have at gøre, kan jeg alt, næsten :) Jeg håbede, at det ville hjælpe dig, når du følges med nogle, men du skal nok kende dem først. Måske har Egon tid og lyst til at komme med dig, der er ofte ægtefæller med, Bent er her jo også.
   Det er vigtigt at du planlægger og holder hus med din energibeholdning, kan jeg godt se på dine kommentarer her.
   Vi ses - om ikke før så i Kolding.
   Knus

   Slet
 5. Så dejligt med et indlæg fra dig igen Kirsten. Det kan lyse helt op på selv mørke skygger.
  Sikke en smuk have du har og mange forårs blomster.
  Jeg er jo blevet så vildt inspireret af jer alle sammen. Men er slet ikke kommet så langt som i er.
  Nu skriver du blog træf. Er det hos Rita? for der kommer jeg ned.

  Tusind tak for at få solen til at skinne hos mig.
  Masser af krammer

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ål kæreste Charlotte 1000 tak for dine ord
   Hvornår skal du ned til Rita?
   Der er træf i Kolding på grundlovsdag det er hyggelig og herlig at møde de andre og så er der meget andetsteds se på i geografisk have da der også er en masse boder ☺️
   Det kunne være hyggeligt at mødes
   Knus
   Til dig
   Kirsten😘❤️

   Slet
 6. Kære Kirsten
  Du har været savnet så det var dejligt med et indlæg fra dig igen
  Smukke forårsbilleder. Og de der hornvioler kan jeg slet heller ikke stå for.
  Det med at tiden bare forsvinder kender jeg også alt for godt, og i år er jeg meget mere have glad end jeg plejer. Bliver jo så inspireret af alle jer gode have bloggere. Jeg har købt en masse pæoner og roser. Håber pæonerne kan finde på at blomstre allerede i år, men så er jeg vist meget heldig hvis de gør.
  Tak for dejlige billeder, og rigtig god dag til dig og Jack

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone
   Det er dejligt at vide man er savnet og det er gensidigt. Det er dejligt at have jer omkring en og jeg ved at der er forståelse for at det ikke altid helt går som ønsket. Men heldigvis går det fremad, at det er så i mindre skridt end troet er lige meget.
   Jeg håber at du får en masse nydelse af dine pæoner og roser i år.
   Er glad for at du kan lide billederne :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 7. Svar
  1. Kære Esther
   Tak jeg bliver også helt glad når jeg går rundt i haven og ser alle de narcisser ☺️
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten