onsdag den 12. august 2015

Min mørke Dahlia - sådan en skønhed

For første gang i mit haveliv har Dahlia i min have. Jeg holder utrolig meget af Dahlia - uanset farve og form - jeg synes, at de er nogle af de kønneste sommerblomster der findes. Jeg må da også indrømme, at jeg kan købe mig fattig i buketter af Dahlia, når de kan købes i de små boder, der er langs vejkanten.
Men i år har jeg altså taget springet. Er begyndt i det små. Jeg købte 9 knolde, som jeg sætte til spirring i stuen, de blev passet, plejet og vandet, så de kunne gro sig store og stærke til at de skulle ud i haven.
Alt gik næsten som jeg håbede. Der var kun en der ikke blev til noget. Så 8 fine Dahlia planter har jeg i et højbed.
Jeg er hver dag dernede ved dem for at se hvordan de har det, og nogle af dem er begyndt at blomstrer. Dem har jeg vist jer billeder af i tidligere indlæg.
Men der er en som jeg har været meget spændt at se hvordan den ville udvikle sig og se når den er i blomst.
Og nu er det så vist. Jeg synes bare at den er så flot.
Hvad den hedder kan jeg selvfølgelig ikke huske og jeg har heller ikke været så klog at gemme følgesedlerne.
Men uanset hvad er den bare så flot.Jeg glæder mig sådan til at der er mange flere blomster, så jeg kan plukke en buket.


6 kommentarer:

 1. Hej Kirsten.Dahlia er bare SÅ smukke.....................viser også en med enorme hoveder.
  Jeg har dem både i krukker og i bedene.
  Men den mørke du viser er nu smuk
  God dag knus Jette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Det kan jeg kun give dig ret i. De er så smukke og det bliver ikke sidste gang jeg har Dahlia i haven. Tænker at jeg endda vil forsøge mig med et par ekstra når vi kommer til den tid, men heldigvis er der langt tid og nu kan vi nyde dem.
   Jeg har også gået og holdt øje med den.
   God dag til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Hej Kirsten
  Ja det er en flot stor blomst, din dahlia har. Du har nok ingen snegle, for så kan man ikke have dahlia, jeg har kun en, der er blevet til noget i år, den er ikke sprunget ud endnu. Jeg købte også nye hjem, men fik ikke noget ud af dem.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv det var da kedeligt.
   Jo jeg har snegle, men måske ikke så mange som det lyder til du har. Jeg er ofte en lille tur om aften ude i haven og deler snegle, og jeg synes det bliver til nogle der bliver delt.
   Mine Dahlia har jeg i nogle højkasser, som er ca 35 cm i højden, men det skulle jo ikke holde sneglene væk fra mine Dahlia.
   Men træls er det at de æder alt hvad de næsten kan komme i nærheden af. F.eks. Hosta, de ser lidt kedelige ud når de ligner et dørslag.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Den ser flot ud...og åh ja, hvor jeg kender til det at være vild med dahliaer.
  Jeg har haft et par dahliaer før (som sommerblomster) men i år er jeg jo gået helt amok...og jeg nyder de smukke blomster...men, men, men...jeg har jo SLET ikke nok dahliaer! Nu prøver jeg at overvintre dem i år..så må jeg se, hvor mange, der klarer det (ellers må de smukkeste jo indkøbes igen) men lur mig om ikke jeg anskaffer ENDNU flere til næste år...haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther.
   Tak for din kommentar. Jeg ved allerede at jeg skal have flere næste. Og jeg tror at det bliver de lidt mørkere i farven jeg vil have. I dag kan jeg se at ned i Dahlia bedet er den næste plante begyndt at blomstrer. Det er også en af de meget mørke, men denne er som de pompom Dahlia, Den er sød. Og yderlig kan se at der kommer flere hoveder på de forskellige planter, så nu er det med at plukke buketter. Jeg har plukket en lige buket af dem som jeg viser på billedet. :-)
   Jeg vil prøve at lade mine overvintre i det højbed de befinder i. De bliver bare dækket af med vintermåtte og plast. Hvis det virker har jeg fået noget og hvis det ikke virker så må jeg jo købe, men jeg ville alligevel skulle ud at købe da jeg ikke har nogen idelle opbevaringssteder til dem.
   Det bliver spændende.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten