søndag den 15. maj 2016

Så er lyset tændt

i det Kastanjetræ som står nede i baghaven. Det er ikke så lang tid siden jeg skrev om Kastanjetræet, hvor Jack og jeg havde i græsset og kigget op i træets krone. Hvis du vil læse og se billederne fra dengang kan du finde det her.

I går lå vi der igen, men vi kunne ikke se så meget andet end blad, de er da kønne, men det var mere lysene vi ville se på.


Så op på benene igen og gå lidt væk fra træet så de smukke lys - blomster kunne ses.Flotte er de og jeg kan egentlig godt forstå hvorfor de kaldes lys, for de ligner store kertepærer som er sat på træets grene.
Og det kan da også ses at det lyser op med dem, sådan de er sat hist og pist. Jeg synes det er noget helt specielt, når træets blomster viser deres pragt med en samling af mindre  blomster der er hænger på stilken. Hvide blomster med et snert af sart lyserød - og de ligner som klokke - ligesom det instrument - som jeg ikke lige kan huske hvad hedder - som er en samling af små bjælder eller klokke.


Om nogle måneder vil der hænge en masse kastanjer, som kan bruges til  en masse - men heldigvis er der lang tid til det :-)
Jack og jeg vil da gerne ønske jer alle fortsat en god pinse.
Kh
Jack og Kirsten


23 kommentarer:

 1. Det må være skønt at have plads til så stort og flot et træ som et kastanjetræ. Og så er det altså hyggeligt at ligge og kikke op i kronen. Flotte billeder af blomsterne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Tak. Du har ret, der er ikke noget bedre at ligge der og kigge op i kronen på træet. Meget afslappende og man kan sagtens tage sig en lur.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 2. Kære Kirsten. Hvor er det smukke billeder af dit kastanje træ, bare tanken om at kunne lægge sig ned og kigge op på det spil i træet, det må være skøøøøønt. Dit fine logo er altså ikke til at stå for, mere af den slags tak :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete- ja det er bare herligt at ligge der og kigge op i kronen, og man kan bruge tiden på at tænke stort - og måske tage sig em lur. :-)
   Er glad for at du kan lide mit logo. Jeg er også glad for det
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Kære Kirsten ❤️
  Så flotte billeder du har taget af det smukke træ, og de fine blomster. Jack og dig hygger jer rigtigt :0)
  Rigtig god pinse til jer ❤️
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone - Tak er glad over at du kan lide billederne. Jo Jack og jeg hygger os, vi kan sagtens finde ud af at ligge der og kigge op på kronen og dens flotte blade og blomster
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Sikke dog et fantastisk træ du har Kirsten. Det kan vist kun lade sig gøre når man bor på landet.
  For det ville med garanti skygge hele min have til.....
  Men smukt det er det i al fald. Sikke lys og sikke smukt.
  Det er din skyld jeg går og kigger på alle kastanje træer..... for efter dit sidste indlæg må jeg bare se lyset :)))))))
  Hvor er det godt at Jack og dig tager sig tid til et lille kig på alle fire eller snare på selve ryggen.
  Må være et fantastisk syn....

  Rigtig smuk Pinse til jer
  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg da glad for at jeg er skyld i at du kigger efter lyset i kastanjetræet. Håber at du finder nogen træer.
   Ja det kræver en lidt større have at have et sådan et træ, og så er mit træ ikke engang så stort endnu, det skulle gerne blive meget større med tiden. Vi plantede det i 1993, så det er stadig et ungt træ.
   Det er dejligt at ligge der og kigge, man sådan tænke når man gør det - og det kan alle have brug for.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 5. Kastanietræets blomster er bare så smukke, det er virkeligt dejlige billeder, du viser her.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg synes at også deres blomster er utrolig flotte og nyder synes af dem meget.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 6. uha - hverken du eller Jack må nævne ordet Kastanier endnu..... men træet er virkelig flot. Jeg synes at jeg i de senere år har set mange syge Kastanietræer...jeg håber så inderligt at det bare var tilfældigt, for sikke en katastrofe det ville være hvis de skulle blive syge

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi - det vil vi så lade være med ... tak, jeg har i de 23 år vi ha haft træet også været så glad for at vi plantede det. Var noget af det første jeg vidste der skulle være i haven for jeg synes det er et utrolig flot træ, som kan virkeligt blive stort og det er der plads til dernede. I forhold til sygdom, så er det rigtig at der er noget igang med kastanjen og en sygdom, og nogle af grenene kan jeg også se er døde, men jeg håber at træet selv kan bekæmpe det for umiddelbart virker træet rask og dens stamme ser fin ud. Og ja det ville være forfærdeligt hvis det skulle gå så galt som ved Elmetræerne
   Kh
   Kirsten

   Slet
 7. Hej Kirsten.De store flotte kastanjetræer er jeg også vil med..........kender en sti i nærheden hvor jeg samler kastanjer hvert år.
  Og smukke billeder du viser.Her er det alle mine blomstrende æble og paradis træer jeg viser.
  Også en rigtig dejlig pinse til dig og Jack Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Jette.
   Ja det er flot når der er blomster på og kastanjer, men det er der heldigvis lang tid til at vi kan det :-)
   Ja dine blomstrende træer er utrolig flotte.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 8. Hvor er det smukt, jeg forstår godt at i kan ligge der og flyde men i må nyde :o)
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja det er så dejligt at ligge der, med sin gode ven Jack. Han tror dog at man skal lege :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 9. Hej Kirsten

  Tak for de fine billeder af lysene :-). Så nostalgisk for mig, da der stod kæmpe store kastanjetræer i mit barndomshjems have.
  For et par år siden blev mit barndomshjem solgt efter mine forældres død. Da gravede jeg et selvsået kastanietræ op, så nu må jeg have tålmodighed til lysene tændes i min egen have. Det er værd at vente på :-).

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte.
   Det var så lidt og jeg er glad for at du har set dem. Jeg tænkte bl.a på dig da jeg tog billederne, og håbede at du ville se dem.
   Ja det er værd at vente på at lysene tændes, og det skal nok komme til dit træ, og det er jo dejligt at have et sådan et træ, hvor der er forbundet en historie, det bliver det kun bedre af og glæden større hver gang det vokser :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 10. Jeg elsker også, når kastanjerne tænder deres lys - det er bare noget specielt! Jeg kiggede efter dit skønne træ, da jeg drønede forbi her i formiddags :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede, ja det er en herlig tid når lysene tændes - noget helt specielt. Jeg håber at du kunne se det fra vejen.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 11. Smukke billeder af et fantastisk træ!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Stella. Ja det er et fantastisk træ, som vi er meget glade for, det giver haven et eller andet med sådan et stort træ,
   Kh
   Kirsten

   Slet
 12. Kære Kirsten Hvilket vidunderligt indlæg, hvor jeg nød det. Jeg elsker simpelthen kastanje træerne og deres blomstring. Vi har lokalt et vandtårn i en rundkørsel som er omgivet af kastanjetræer som jeg nyder hver morgen jeg kører forbi på arbejde. Knus Tina

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten