fredag den 20. maj 2016

Min diva Clematis

kalder jeg denne her Clematis, som jeg er i tvivl om den hedder Multi blue eller Diamantis. Men uanset hvad den hedder, så har den fået øgenavnet diva Clematis. Årsagen er ganske simpel - jeg kan ikke få den til at trives udenfor. Jeg har forsøgt, men den ligner noget som ser helt forpusket ud og den levere ingen blomster. Så sidste år sidst på sommeren kom den ind i driverhuset, hvor det var ganske tydeligt at det kunne den lide. Siden har den haft sin faste plads i hjørnet.

Og de sidste uger har jeg nærmest betraget den flere gange dagligt, for der sker så meget og det er spændende at følge med i.


Den første blomsterknoppe, der kom frem, var denne her. Men der gik ikke mere end 3 dage, så var der ialt 8 store blomsterknopper, rundt omkring på planten.

Så en dag begyndte knoppen, som nærmest ved at sprække, at vise de første farver. Først det ene blad, så det næste og det var lige som om startskudet havde lydt til at nu måtte det være. Det var virkelig spændende at se

Dagen efter var der virkelig sket noget.Og med dagene pakkes der en runde af blade op. Jeg må indrømme at jeg hver gang jeg gik til driverhuset virkelig var meget spændt på at se hvad der var sket de timer jeg ikke havde været der.
Og hver gang blev jeg overrasket over synet.


Billedet nedenunder er taget sidste dag, og jeg sad og studerede blomsten meget tæt på, En utrolig flot blomst, og når man kommer tæt på den ser man mange små finurlige ting, som jeg har prøvet at gengive. Håber at det er lykkes for mig.Bladene ser ud som det er det fineste silkestof man kan få. Og de forskellige lilla nuancer er utrolige.
Og de to som nærmest ligner fangarme på et eller andet dyr, er to nye blomsterblade som lige har løsnet sig fra blomstens midterknoppe. Utrolig så fint det ser ud.


Her kan man få lov til at lige at kigge bagved og ind.
Et kig fra oven og ned langs den store blomsterknoppe kort tid efter et blad har løsnet sig.


Og sådan ser den ud på afstand. Den første som på det nærmeste var ved at sprække, er begyndt at smide sine blomsterblade. Men heldigvis er der fortsat 7, som står hver i sær og udstråler deres skønhed - bare sådan lidt diva agtig :-)

Jack og jeg håber at alle kommer godt ind i weekenden og at den bliver god.
Kh.
Jack og Kirsten


10 kommentarer:

 1. Fine billeder Kirsten, et flot forløb det har du gjort godt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Så smuk en Klematis søde Kirsten. Hvor var det godt du opdagede den havde det meget bedre i driver huset.
  Skal da lige love for den er imponerende. Sikke en blomst. Ja nærmest en blomster bombe.
  Kan godt forstå du holder af det. Helt fantastiske plante!
  Min den store Klematis er sprunget ud. Tror den står med 500 blomster. De andre 5 halter efter. Men det har nok noget med arten at gøre.....

  Tusind tak for fantastiske billeder
  Rigtig skøn weekend til jer alle
  Charlotte

  SvarSlet
 3. I'm in love! Vild med din diva - forstår så sandelig kælenavnet, godt du fik givet hende en VIP plads bag glas - her kan hun stråle. Skønne billeder!

  SvarSlet
 4. Hold da op hvor er den flot, og så må man være klar til at gøre lidt ekstra

  SvarSlet
 5. Hvor er den fin, kan da godt forstå at du kalder den divaen.

  SvarSlet
 6. Den der diva den ligner til forveksling min "Multiblue" den har bare ikke diva nøkker og bliver behandlet ikke særligt pænt.
  Alligevel så står den nu der, med de smukkeste store fede knopper og jeg glæder mig til den springer ud.
  Nu er din lige blevet nydt herfra og den er da bare så fantastisk smuk.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
 7. Hvor er det en flot billed serie af din "diva", jeg er sikker på at der er Multiblue. Den er lækker! Godt at du fik den inden for glasruden, så den kan præstere så flot en blomstring og så tidligt! For det er jo en gruppe II som først blomstre lidt senere på friland. Der går i hvert fald lidt tid før jeg har min i blomst. God weekend, knus

  SvarSlet
 8. Den er smuk! Her fik den-Multiblue ny plads sidste år, havde også overvejet drivhuset pgu af Jette(mitlillegods) hendes stod nemlig i drivhuset, og så så smuk ud. Men da jeg snakkede med hende om det sagde hun at hendes skulle ud, så min kom bare til en mere beskyttet plads sammen med en stor slyngrose, det skulle jeg ikke have gjort for der er ikke meget liv i den nu. Savner den ekstra nu jeg ser din:-)
  God weekend Kirsten

  SvarSlet
 9. Hej Kirsten.Hvor er det da en smuk Multiblue du viser.
  Nu bliver jeg da helt nervøst for min.For som Anette skriver så har jeg sat min ud i en krukke.Synes den trængte til lidt frisk luft.Den har store knopper..........så mon ikke det lykkes.Flot billede række.
  God weekend Knus Jette

  SvarSlet
 10. Kære Kirsten. Smukke, smukke blomster vitaminer. Jeg er da helt solgt til den Clematis, den er imponerende. Jeg kan godt forstå at du må ned og kigge i driverhuset, hvordan det går med dine blomster. Tak for at du deler. Kærligst Merete

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten