søndag den 22. maj 2016

Til bords

blev vi ikke budt, men alligevel blev der budt til bords - forstået på den måde at vi kunne se hvordan et bord til en havefest f.eks kunne se ud eller den årlige høstfest´s bord også kunne se ud. Ja hvilken helst fest kunne det reelt være.

I går var vi - det er min kære mand og jeg til havemesse ved Gram slot. Det var iøvrigt første gang min kære mand var med. han har aldrig haft tid til det, men nu er det lidt anderledes, så nu kunne han komme med.

Der var mange boder, hvor man kunne se alt verdens ting - lige fra specielle knive som kan skærer grønsager på en bestemt måde til robotplæneklipper - men det var ikke lige det jeg var interesseret. Men der skal jo gerne være noget til alle.

Haveselskabet havde deres stand på messen, og som altid var der flere spændende ting at kigge på. Havemøbler lavet af europaller, en almindelig trævæg havde man pyntet med en masse fuglekassereder i forskellige farver og nedenunder var der langs væggen sat store pæle op, som lignede farveblyanter.

Men det jeg faldt for var et bord lavet af europaller og den måde de havde dækket op til fest.


Som det kan ses på billedet er der virkelig brugt mange forskellige ting fra haven og drivhuset. Den der har dækket bordet har virkelig brugt sin fantasi og kreative evner. Jeg synes det er utrolig spændende og flot.


Bordpynten er bygget op således af den del hvor Fingerbøl står er midtaksen og det der er i siderne er det samme på hver side.


Billedet er taget fra bordenden. Prøv at lægge mærke til de ting, som er i vaserne. Det er både blomster, krydderurter, frugt og grøntsager der er i vandet.


Billedet her er taget fra den anden ende af bordet. Og her ses det tydelig hvad der er ned i vandet.


Lidt sjov denne her blomst som er lavet ad rødløg og røde vindruer, stængelen er lavet af helt almindelig agurker.


Her kan stængelen ses på blomsten :-) og i det store glas finder man også en masse fra haven og nede i vandet har de brugt gulerødder, citron og æbler.

Det jeg nok kom efter var de boder med planter, som primært befinder sig i slotshaven. Og der var sandelig også mange spændende planter, så jeg ville med let hed købe mig fattig. Men heldigvis var manden med, så det gik ikke så galt - så kan jeg nemlig godt begrænse min købelyst. Det kender I sikkert ikke noget til :-)
Men fik jeg så købt - nogle Liljer - 5 stk. Pelargonier - dronning Ingrid (de var meget store) 8 stk. Man kunne købe en kasse med 8 til 150 kr.
Så faldt jeg over nogle Hosta, som jeg ikke havde, så dem fik jeg også med. Plus lidt mere. Men det viser jeg alt sammen i et indslag. For jeg har nemlig gravet ud til et nyt bed i dag, hvor jeg har plantet det meste :-)

Men det var en god tur til Gram, specielt også fordi min kære mand var med. Dejligt med sådan en fællestur.
Jack - ja - han blev hjemme, men det gik også.

Men vi vil ønske jer alle en god søndag
Kh
Jack og Kirsten7 kommentarer:

 1. Fantastiske billeder, og så kreativt. Kan godt forstå du synes det var en god oplevelse. Så dejligt din mand var med. Det er så skønt med gode fælles oplevelser.
  Hils lille Jack ❤️
  Knus Lone

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten
  Det var spændende at se lidt fra Gram Slot, glæder mig til at se dit nye bed, så laver du lige et igen :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Kirsten.Dejligt med en tur til Gram slot...........og især når bondemanden kunne deltage.
  Og spændende blomsteropsatser.
  Og nu kan vi jo se frem til et nyt bed hos dig,med nye planter.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
 4. Sødeste Kirsten. Sikke dog et fantastisk sted i var på udflugt. Manden og dig.
  Er da ganske imponeret over de flotte vaser. Virkelig inspirerende. Jeg er helt måløs.
  Som du skriver, så er fantasien virkelig sluppet løs.
  Mine tanker køre vildt afsted lige nu......
  Tusind tak for du deler denne fantastiske oplevelse med os, der ikke har været til messe.

  Rigtig skøn søndag aften
  Charlotte

  SvarSlet
 5. Hej Kirsten.
  Det var da ikke meget du fik købt :o) det var vist godt du havde bondemanden med til at bære noget af det.Det er et meget smukt og anderledes bord du har taget billeder af, super skønne buketter.
  Nus lige Jack lidt fra mig og
  Knus til dig, nu varer det jo ikke længe før vi ses.

  SvarSlet
 6. Det lyder til at have været en dejlig tur :)

  SvarSlet
 7. Hej Kirsten
  Sikke et bord du viser! Har set billeder af det andre steder på nettet, men du fik heldigvis også kigget lidt nærmere på de ting der flød rundt i vandet. Det er skisme en god ide, som jeg da vil afprøve engang. Overdådigt ser det i hvert fald ud!
  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten