torsdag den 12. maj 2016

Arkelejer

er en blomst jeg holder meget af. Sådan har det ikke altid været, fordi de har evnen til at komme de steder hvor man ikke vil have dem. Så efter et par år, hvor jeg fjernede dem konsekvent og alligevel fandt ud af at det ikke var mig der vandt den kamp, besluttede jeg mig for at accepterer dem. Men jeg fjerner dem fortsat hvis det er et sted hvor de ikke skal være.

Det betyder at der er steder i haven hvor de må udfolde sig med deres utrolig flotte blomster i forskellige farver.

Arkelejen har nydt varmen der har været disse her dage, og flere af dem blomstrer. Der hvor der er mere skygge er de ikke så langt, men man kan se hvad knoppen gemmer af farven på blomsten.
Så Jack og jeg gik en tur rundt i haven for at se på Arkelejen
Og nu vil vi vise hvad vi fandt af yndige blomster.

Oppe på terrassen fandt vi denne her, som har meget mørke purpur farvede blomster. Meget mørke er de, og jeg synes de er utrolig flotte.

 Ikke engang en ½ meter derfra stod der en anden, som er noget lysere i farven


Er de ikke flotte?

I enden af terrassen har jeg et lille stakit og bag dette og op af huset mur står en i en tredje farve og soler sig.De næste billeder er taget af Arkelejer som står med en enkelt blomst eller knop. De står i områder hvor der er en del skygge.

Jack og jeg håber at i nød de forskellige Arkelejen´r - det er jo her og nu de er - for lige om lidt er de afblomstret og der skal samles frø ind hvis man vil det. En ting der er sikkert er at den nok selv skal klare den del.

Kh
Jack og Kirsten9 kommentarer:

 1. Kære Kirsten.ÅH !!! de akelejer er da bare så smukke.Og dejlige billeder du viser.
  Min mand og jeg har lige været en tur i Tivoli i dag og der var også masser af akelejer i blomst.Har du set mit indlæg m ang. en tur til Tante Grøn.........måske har du lyst til at tage med?.
  Rigtig dejlig aften til dig Knus Jette

  SvarSlet
 2. Sikken en masse fine billeder du har taget af dine akelejer, mine er ikke helt så langt endnu, men du bor jo også sydligere :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Kirsten, hvor er de smukke dine akelejer, jeg kan slet ikke få nok af dem og skulle der blive for mange så er de jo nemme at få op. Min veninde lærte mig at hvis man klipper dem lige efter de har været i blomst så kommer de med nye blomster igen :o)
  Kram til dig og Jack

  SvarSlet
 4. Kære Kirsten. Dejlige billeder af akelejer, dine er længere end mine! Hvor har du da ret mht. hvor de synes de skal gro. Dog er det lykkedes mig, at få nogen af dem til at gro i potter, så jeg har kunnet placere dem rundt omkring i haven, det har pyntet lidt op. Mon du skal til havemesse i Gram?? Kærligst Merete

  SvarSlet
 5. Sødeste Kirsten.
  Sikke smukke blomster du har, over alt i haven.
  Nogle har pynt og andre har blomster..... jeg hører desværre til de første.
  Det er sådan rigtig først nu gået op for mig, hvor mange smukke arter der findes.
  Det her blog land skaber voldsomme behov for smukke blomster :)))))))
  Jeg elsker at se de forskellige slags og elsker når du tager billeder hen over tid.
  Hvor er Akelejer bare smukke. De må kunne erhverves i en hvid:)))))

  Rigtig smuk Pinse til hele familien
  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
 6. Hej Kirsten
  Skønne billeder af dine akelejer, jeg nyder den lethed de tilfører bedene. Mine kommer også overalt men jeg synes ikke det er et problem. Meget værre er det med mine høstanemoner...de er agressive og har overtaget et helt bed hvor der også står pæoner og floks mm.
  God pinse herfra
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
 7. Åh... ja, de er dejlige. Jeg lader også mine akelejer kommer lige hvor de vil, de har også sådan et pænt løv som man kan nyde efter blomstringen.

  God pinse :)

  SvarSlet
 8. Kære alle sammen. Ja vi kan alle blive enige om at den ville form for Arkeleje er superfin og sød, og at den med den lethed bibringer vores bede en fylde på en helt bestemt måde. For mig giver den noget ekstra finhed ind over de andre planter og giver bedet det lidt specielle. Men jeg må også indrømme at jeg fjerner dem hvis de har smidt deres afkom midt i mine hostaer, for der vil jeg helst ikke have dem.
  Men jeg takker mange gange for jeres kommentar.
  Jeg plejer jo altid at svare hver enkelt, men jeg håber at det pt er ok sådan, da jeg ikke har den store energi pt. Men når der er overskud vil jeg selvfølgelig genoptage det at jeg svarer ved enhver af jeres kommentar.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 9. Den helt mørke har en flot farve ☺️

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten