søndag den 16. oktober 2016

At hænge til tørring!

Det har ikke været stor vaskedag. Nej slet ikke.

Jeg tror at det var et opslag på facebook, hvor jeg så at der var en der hængte Havehortensia til tørring.
Jeg har før tit tænkt at det var en god ide at gøre det, men jeg fik bare aldrig gjort det. Så nu skulle det være.

Der er nok at tage af, for det har været et godt år for mine Havehortensia. De har blomstret flittigt og der har været mange af de flotte store hoveder, som nu er så tunge at de ligger eller nærmest hænger med hovederne ned mod jorden i det bed de står.
Nogle af dem er blå andre er lys lyserøde. Hvilken farve de var da de blev plantet for godt 20 år siden, kan jeg ikke huske, men jeg mener at de var blå, men det er alligevel ikke helt sikker. Men det betyder jo heller intet.

Så i dag blev der klippet hoveder af. Det kunne godt lade sig gøre for Havehortensiaérne står i det bed oppe ved stuehuset. Det har tidligere været et bed, som jeg har kaldt skyggebedet, men efter de store træer forsvandt i juni, vil jeg ikke længere påstå at det er et skyggebed. Og i løbet af sommeren er der også flere planter frem fra det tidspunkt, hvor bedet blev anlagt og træerne ikke var særlig høje. Det er lidt sjovt.

Nå Havehortensiaérne kom med ned i potteskuret, tyndt ståltråd blev viklet om enden og de blev hængt op.

På et tidspunkt kom der lige pludselig en god bekendt frem fra sommerens varme og solrige dage.
Den har mange gange fløjet igennem kolonien og suget nektar til sig, fra alle de forskellige sommerblomster der har været der.

Ham jeg skriver om er en sommerfugl,


og han hedder Citronsommerfugl.
Jeg så ham første gang da Linda og Alma var på besøg. Han er også årsag til at jeg nu har en Sommerfuglbusk og en bog om Danmarks sommerfugle.


Jeg har kun set en Citronsommerfugl i haven, så jeg er helt sikker på at det er den samme, som jeg er stødt på hen over sommeren. Hvis du gerne vil læse lidt mere om Citronsommerfuglen, kan du bruge dette her link.

Imens jeg hængte Havehotensia til tørre, sad han på den her blomst. Han plejer være meget aktiv og det har altid fået svært at tage et billede af ham. Det vil jeg ikke sige at den var nu, den blev bare siddende, selvom jeg var tæt på. Så jeg havde en formodning om at den nok var ved at dø.

Og bedre sted og flotte omgivelser kunne det heller ikke være at dø når man er sommerfugl. Det formoder jeg da.

Efterhånden kom der nærmest en himmel af Havehortensia inde i potteskuret. 
Forskellige farver, som jeg klæder mig til at bruge indenfor den kommende tid. F.eks til kranse.
Jeg vil også prøve at tørrer Hjortetrøst, som jeg har i hvid. Om det er muligt vil vise sig. Og jeg ved heller ikke om potteskuret er ideel til at tørre blomster i, men det skal afprøves.
Men nu sidder du måske og tænker på hvad der mon skete med Citronsommerfuglen. Et par timer senere lå den nede på gulvet, og der var lidt liv tilbage, så jeg lagde den op i himlen af Havehortensia, hvor den så kan ligge i fred.
Så jeg slutter for denne gang med et billede af den kønne Citronsommerfugl.Fortsat god søndag og start på en nu uge, hvor mange sikkert har efterårsferie. Jeg er jo fortsat sygemeldt og skal på arbejde (virksomhedspraktik) tirsdag og torsdag. Derefterskal der vurderes om der øges i antallet af timer. Det går godt og jeg har ikke mistet modet.

Kh
Jack og Kirsten

17 kommentarer:

 1. Godmorgen Kirsten
  Så dejligt at høre, at det er gået godt i din virksomhedspraktik, og at du fortsat har mod på det hele :)
  Hvor er det bare fine billeder af den lille citronsommerfugl - den kunne simpelthen ikke finde bedre sted at sige farvel til livet. Det ser så smukt ud med hortensialoftet i dit potteskur, og så tjener det ovenikøbet et godt formål - der er til mange fine kranse :)
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Ja det er dejligt at både at føle mod og overskud til at komme tilbage til ens arbejdsplads.

   Ja den citronsommerfugle har virkelig bidraget til smil og mange forsørg på at tage billeder af den. Så det er på sin plads at den lov til at ende dage i de smukke blomster. Måske kommer der flere citronsommerfugle til næste år. :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 2. Hvor ser det skønt ud med alle de hortensiablomster! Vi har lige plantet en masse hortensia, så næste år kan jeg forhåbentlig også samle ind på denne årstid.
  God ny uge med virksomhedspraktik!
  Kh Nana / www.mitlandliv.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Nana.
   Hvor dejligt at plante en hel hæk i de kønne planter. Det kommer virkelig til at se så flot ud.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kirsten
  Godt at høre, at du ikke har mistet modet. Du er heldig at have set en citronsommerfugl, sådan en har vi kigget langt efter i mange år, vi har købt alle de planter, den kan lide, men har stadig ikke set en i haven.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej heldigvis har jeg ikke det, selvom det er hårdt at komme afsted og møde ind på ens arbejdsplads, når man ved at alle ved at man har en depression og jeg kommer under nogen andre forhold.
   Men jeg synes det er godt og jeg synes også at det er godt at komme hjem til Jack og haven :-)
   Åh jeg håber da at der kommer en citronsommerfugle til dig og haven :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Kære Kirsten.Hvor ser det bare skønt ud med alle de flotte hortensiahoveder.
  Og en fin lille citronsommerfugl har jeg aldrig set her hos mig.
  Dejligt at høre at det går fremad med dig.
  Og her viser jeg en da også en krans med hortensia...........dejligt at bruge hvad man har i sin have.
  Rigtig dejlig ny uge til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Jette.
   Ja det går godt jeg. Der er flere og flere dage hvor jeg har det godt, det betyder at jeg de dage hvor det er øv øv, har jeg de gode dage til at skubbe mig videre.
   Ja de hortensia kranse er utrolig flotte, så jeg glæder mig også til at skulle i gang med dem.
   Også et knus til dig
   Kirsten

   Slet
 5. åhh kære Kirsten
  Jeg sidder da helt med en lille klump i halsen, over den smukke citronsommerfugls sidste timer. Men hvor var det godt du satte den op i din vidunderlige hortensia himmel. Det er den helt sikkert meget glad for. Jeg plejer bare at sætte mine hortensia hoveder i vaser eller lægge dem til pynt rundt omkring. Og så tørrer de så fint ind, mens jeg nyder synet, rundt om i huset. Men måske jeg skal prøve at lave en storslået hortensia himmel som du.
  Hils dejlige Jack og hav en rigtig dejlig søndag aften <3

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone
   det er da en rigtig god ide at have dem i vaser, så er det jo dobbelt nydelse af dem. det tror jeg vil gøre, så der skal plukkes nogle flere til en vase.
   Ja det er jo liverts cirkel så jeg regner med at citronsommerfuglen har gjort det han skulle, nemlig at lave flere af hans slags. For det ville være herligt med endnu flere sommerfugle
   Også en god uge til dig
   Knus
   Kirsten

   Slet
 6. Det må være Danmarks smukkeste potteskur med sådan en hortensia himmel. Den fine sommerfugl lignede en lille alf (med pilothjelm) på det første billede.... ikke svært at se hvor alfe-malerne har fået deres inspiration fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh søde Sussi, nu er du meget sød. det er du i forvejen, men du har fået en ekstra stjerne, når du ligefrem mener at det må være det smukkeste potteskur.
   Ja det kan man godt sige om den flotte citronsommerfugl. Den spreder kun sine vinger ud når den flyver, så man skal se dens flotte farve når den flyver.
   Knus

   Slet
 7. Sikke et syn i dit potteskur - det må være meget smukt! Der er materialer til mange timers arbejde og mange smukke kranse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Frede.
   Ja det bliver dejligt at kunne gå i gang med kranse :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 8. Smukt Kirsten hortensia er en skøn blomst især når den bliver over i de grønlige farver....glæder mig til at se kransene...har selv lavet et langt bed nærmest som en hæk.,.god dag og tak for det skønne look.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være fantastisk at have et bed hvor Hortensia står som en hæk. Det ganske enkelt være utrolig flot når er i blomst.
   Jeg vil gerne vise kranse med hortensia med i
   Knus
   Kirsten

   Slet
 9. Åh - når jeg kommer hjem i november, vil jeg gerne lave en krans med hortensia til vores hoveddør! Den anden er desværre visnet, så jeg vil gerne have en op på døren som er mere juleagtig, med hortensia :-)

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten