onsdag den 24. juni 2015

Åh sol - du kære sol hvor bliver du af?

Man kan godt blive lidt trist i denne tid må jeg indrømme. I den sidste del af vinteren længes vi efter foråret og sommeren. Jeg bliver glad når jeg ser vintergækker med en gevaldig kraft har mast sig op af den kolde jord. Derefter kommer der mange andre løgplanter som forårsbebuder, og jeg kan nogen gange blive helt høj at se på dem, som blomstrer i alle former for pragtfulde farver.

Langsomt kommer påskeklokkeblomst og de fleste primula, som nikker om kap med de andre blomster. 
Som denne flotte narcis, som jeg desværre ikke kan huske hvad hedder. Men flot er den.


Næsten samtidig vover vi pelsen og planter hornvioler i al verdens farver. 


Når vejrmelding viser den mindste form for kulde eller kraftig blæst, hiver man krukkerne ind for at beskytte dem. 

Diverse hylder har været fyldt op med mange forskellige frø, knolde og små planter, som man passer, vander og gøder. 
Når alt er klar til udplantning findes der potter frem, små planter plantes i højbede, forspirret kartofler sættes og alt gøres klar til at foråret er kommet, det er lunt vejr og lige om lidt er det sommer.


Som f.eks små spidskål plantet i pande, hvor der er syet tylposer, så de ikke bliver angrebet af dem som elsker kål som vi andre også gør.Morgenfruer der forsøger at holde sig rank, selvom det blæser lidt kraftig fra vest. Men de er så flotte. Og i læ står tagetes.

Og efterhånden som dagene går og vi har nogle enkelte dage med solskin og en dejlig varme, begynder de forskellige stauder at blomstrer f.eks. dagliljer, storkenæb, sene primula, hvid hjerteblomst, løjtnantshjerte og meget mere.
Og behovet for at plante mere i de krukker der står tomme bliver større og man kører glædelig afsted til sin ynglings planteskole, for at købe ind af sommerblomster og hvad man ellers bliver fristet af.
Der dekoreres  med forskellige ting og smukke sommerbloster i haven.Og i gårdpladsen så man modtages venligt når man kommer hjem.


Men de sidste dage begynder man at overveje at tage blomster ind igen, da vi hernede i det sønderjyske har dage med temperatur på 12 grader, regn og en kraftig blæst. Så egentlig føles vejret, som om jeg befinder mig i marts måned og der er lang tid til sommer.

Men jeg vil være positiv og glæde mig over at naturen alligevel har styr på tingene, bare denne sommer lidt langsommere end ellers. Men ting er sikkert. Hvor er det flot grønt overalt.

Iøvrigt mangler da at præsenterer min trofølgesvend i haven, ja nærmest overalt hvor jeg bevæger mig.
Må jeg præsenterer min gode ven Jack, som er 6 år gammel. Han er utrolig have interesseret. Dufter til blomster, hjælper med at grave dem op og checker op på alt hvad jeg fortager mig.


Lige nu ser han pæn og ren ud, men ofte har han et sort skæg af jord. Men det hører jo med når man arbejder i jorden.


6 kommentarer:

 1. Hej Kirsten, ja vi længes efter lange varme sommeraftener og til at få de hvide ben frem i solen.
  Jeg tror nu ikke det er mere koldt nede ved jer i det sønderjyske. Her er også koldt og meget af det der plejer at blomstre kun står i knop. Pæonerne er stadig lukkede.
  Hvor er det altså nogle søde poser du har syet til dine kål :o)
  Og din lille havehjælp han er da bare noget af det sødeste, ham og Alma vil nok kunne få gravet et par huller sammen :o)
  Du er da ved at få godt styr på alt det tekniske :o)
  Jeg laver lige en reklame for dig inde i Casa Asti, så du får nogle læsere :o)
  Rigtig dejlig dag fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Tak for din dejlig kommentar. Ja jeg er nu også helt sikker på at Alma og Jack vil kunne få gravet i en have. De vil nyde hinandens selskab, det er jeg helt sikkert på.
   I går kunne jeg hører i radioen at temperaturen var på 12 grader, men pga blæsten ville det føles som 8 grader, så det var sørme kold. Men så se bare i dag så skinner solen og vinden har lagt sig. Så der er fortsat håb for sommeren.
   Tak for dit reklamefremstød, du må jo vurderer at siden er ved at være klar til at gå lidt frem i offentlighedens lys.
   Det næste jeg skal finde ud af hvordan jeg får andre blogger på en liste, så den kan ses i siden. Men det kommer måske lige pludselig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Velkommen her i haveblogverdenen. Din hund er ikke til at stå for, jeg har selv haft westier, de er dejlige.
  Ja man får næsten lyst til at tage planterne ind igen med det vejr vi har. Jeg overvejer at tage en dahlia ind, den bliver spist af sneglene :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Tak skal du have for din velkomst.
   Ja han er en herlig hund han er familiens øjesten.
   Jeg har en Dahlia der blomstrer, og det er den simple grund at den havde en stor knop som egentlig bare ventede på at springe ud, og det har den gjort. Men ellers er der ikke noget der smuk på den. Den er tynd, ser forfrossen ud og jeg kan næsten høre den råber at den vil ind.
   Mine duftnelliker lider også i dette vejr, så man skal huske engang imellem at kigge på det, som holder af det her vejr.
   Men det ser ud til at der er håb forude og at det skulle blive mere varmt nu.
   Så det håber jeg også vil ske på Samsø
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kirsten
  Velkommen til haveblogland. Jeg har ikke blogget så længe men hygger mig vældigt med at vise noget af det der blomstrer i min have og hvad der ellers sker her. Nu har jeg føjet dig til min blogliste så jeg kan holde øje med din side.
  Hilsen Rita

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita.
   Tak skal du have for din velkomst i blogverden. Jeg kan se at du har været igang i et stykke tid og dine billeder er rigtig interessante ud. Så jeg vil gerne følge dig og din have. Jeg skal dog lige have fundet ud hvordan jeg tilføjer jer, nye og gamle blogs. Jeg har nemlig også i et godt stykke tid fulgt andre og har ikke rigtig haft mod på at tage springet, men nu er det altså sket. Det kan give lidt sommerfugle i maven.
   Men heldigvis er jeg omgivet af gode, søde og erfarne blogger, som gerne vil hjælpe. Og det er jo skønt.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten