søndag den 27. september 2015

Efterårstemning i haven

Denne weekend er en lidt trist af slagsen. Fredag aften fik jeg at vide en kær kollega var død, så jeg må indrømme at det påvirker mig. Man går sådan lidt ved siden af sig selv og det har da også været svært at få lavet lidt. Så efter vi på mit arbejde kort mødtes for at have en mindekomsammen, var der ikke den store lyst til at gå igang med de store ting i haven.

Så Jack og jeg kig en tur rundt i haven, nød solen som har været herlig i dag, og lyset har også været ganske særligt, om det er fordi jeg følte en vis melankoli, tror jeg ikke, men jeg synes at lyset var særligt.
Så denne gang viser jeg en masse billeder af den øverste del af haven, der hvor vi har vores terrasse. Det er også i den del hvor jeg har de stenbelægninger som nogen af jer har spurgt ind til.Denne her rose, som jeg købte da vi var på sommerferie i Blåvand, har bare blomstret hele sommeren. Og lige nu har den rigtig mange knopper, som er på vej til at springe ud. 

Syren, som har hvide blomster når den blomstrer


Lime Light Have Hortensia. Den er blevet meget stor, så den skal nok klippes lidt tilbage til næste forår.


Min Hibiscus som endelig viser dens blomster pragt.

Opdager nu at jeg også taget et spejlbilled af mig selv. Det er når man har fokus på noget andet
Midter bedet, hvor der bl.a er plantet rodoer og en Japan Kirsebær, som i foråret blomster med hvide blomster. Kronen lidt flad, så den har nærmest en paraply facon. Det er fantastisk at stå under denne når den blomstrer, for den dufter bare så godt.


Stenbedet, som det kaldes, har en slags indgangs funktion til denne del af haven.


Som det kan ses træder man nærmest ind her. Lige ved siden af  på venstre side ligger det nye bed, som jeg har vist før.
Blik op mod terrassen


Midter bedet fra stenbedet
De tre højkasser som er en slags afgrænsning til den del af haven som ligger lige før den bagerste del af haven hvor driverhuset ligger. Den del må I have til gode til en anden dag


Pergolaen


Fuglene, specielt de små, sidder ofte her og drikker vand.


Bagved lågen ligger området hvor stalden, gylletank og andre ting ligger. Det er min lille bondemands område.


Blik fra Pergolaen og ind i haven.


Fortsat midter bedet, som man kan gå rundt om, da det nærmest ligger som en ø i den del af haven.


Potentil, som gror i en whisky tønde. Den har sarte lyserøde blomster.


Sankt Hans urt, som har meget mørke røde stængler.


Min opstammet Trold Hassel træ.


Den lille terrasse langs med pergolaen.

Den alm. Sankt Hans urt, som har tendens til at vælte ud til siderne.
Lidt træls. 


En af de sidste storkenæb som blomster


Hov der kom Jack ud af den rodo som i foråret blomstrer med meget røde blomster. 


Vi begge ønsker jer alle en rigtigt god søndag.

10 kommentarer:

 1. Hej Kirsten!
  Åh ja det røre ved følelserne at miste en, jeg ved ikke helt hvad man siger, så du får et stort KRAM<3
  Du har en vidunderlig have, den ser meget behagelig frodig, og stor ud. Elsker din brug af sten, de danner sådan et godt fundament, kan også se du er god med en saks, . Jeg har brugt alle mine sten, der burde altid ligge en bunke sten klar til at tage af, for de pynter også mens de venter, jeg savner min bunke:-)
  1000 tak for kiggene, ved jeg er en af dem der har været nysgerrig, og det fortsætter jeg med at være;-)
  Ha en skøn aften, hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   En bunke sten er altid godt at have, ja det er rigtig. Bor du ikke på landet eller i landlige omgivelser? ved selv den mindste landmand kan man altid finde sted, så når han i foråret arbejder i jorden, så skal du bare spørge ham af om du ikke må samle nogle sten, det giver dig en bunke af sten og du hjælper landmanden med at samle dem, for de er ikke så glade for at have sten liggende når de næste maskiner kommer.
   Du er hjertelig velkommen og nysgerrighed er godt at have, så brug bare den,
   Jeg bruger meget sten, fordi som du siger skaber det et fundament men også et dejligt afbræk i beplantningen, så jeg kigger altid efter skønne sten.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Hej Kirsten.Jeg føler meget med dig.......................mistede selv en nær veninde sidste år.
  Og dejlige billeder fra din frodige have.
  Flotte stengange...................har du selv lavet dem ?.
  Her blomstre min storkenæb Rose Claire stadig.Har lige købt to nye på plantemarkedet i Lyngby i dag...................viser alle mine nye køb.
  Godaften til dig og Jack knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   De fleste stengange og andre belægninger har jeg lavet for en del år siden, det var dengang min ryg var god, stærk og sund. I dag er det noget anderledes, da har jeg desværre ikke den samme kraft i ryggen mere. Men små belægninger kan jeg godt lave, det skal bare tage den tid det nu tager, så det er med at have tålmodighed, men ellers skal ryggen nok fortælle mig noget andet.
   Storkenæb er en hrlig plante og jeg elsker den når den har dannet et tæppe at blade og blomster, så den har jeg en del steder. Denne her er den som altid blomstrer længst tid, så den nyder jeg ekstra.
   Tak og i lige måde
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Dejlig at have en hyggelig have, hvor man kan går en tur når humøret er nede, i haven bliver man altid i bedre humør, det er ihvertfald min erfaring, at tankerne bliver afledt og man for fokus på haven istedet for :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Margit.
   Ja det er rigtig. Jeg bruger haven både til at få energi, at lave noget fysisk og ofte også at mental stresse af i forhold til det arbejde jeg har og de oplevelser jeg. Det er dejligt at gå der i haven og blive blæst igennem, få tingene i et perspektiv og i det hele taget bare at tanke på noget helt konkret og undrer sig over hvad der sker.
   Så det var godt at gå der og bare nyde uden at gribe fat en spade og trillebøre
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Kære Kirsten
  Åh hvor jeg kender det, man bliver så påvirket, når nogen man har kendt godt pludselig dør, også selvom det måske var ventet.
  Godt du har din have og søde Jack <3
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth. Ja han en god lytter.
   Ja uanset om det er ventet eller som her uventet påvirker det. Og hvor trist det er, specielt for hans hustru og børn.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Hej Sødeste Kirsten.
  Der er bare nogen ting her i livet, som vi gerne vil være foruden og selv om vi ved at døden den kommer til os alle, så kommer den altså ind i mellem hos nogen for tidligt.
  Så er det vel nok skønt at du har en kæmpe have hvor du kan gå ud og lade tankerne vandre og nyde at livet det fortsætter. Jeg tænker ind i mellem at min have har hjulpet mig gennem meget.
  Din have den er helt fantastisk flot og jeg håber virkelig en dag at komme til at opleve den.
  Kan du have en fantastisk dejlig dag og kys Jack på snuden fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Linda.
   Ja døden er ofte et svært kapitel i vores liv, selvom vi ved at følger os hele livet igennem. Men uagtet dette er det hårdt når nogen man har arbejdet tæt sammen med i gennem 5 år lige pludselig forlader denne verden,.. ganske uventet. Og jeg ved ikke om det har noget med alderen men jeg synes for hver gang det sker, så bliver det sgu svære at håndtere.
   Og så er det jo godt at jeg har mit frirum og min gode trofaste ven Jack, som bare er så god til at trøste, selvom han ikke ved hvad det. Men at gå rundt derude og se efteråret som reelt på mange områder også er en afslutning for meget, men at det er sådan en smuk afslutning er utrolig godt. Jeg får øje på de flotte ting der kan være i et forfald, fordi det er også begyndelsen på noget nyt, Noget nyt måske i min have, eller i grøften eller et helt andet sted. Det er da livsbekræftende. Og det skal man bare huske at der er en mening med alt, selvom det kan se meningsløst ud.
   Jeg skal nok hilse Jack mange gange og hvis han kunne ville han sikkert også gerne give dig et møs på din næse :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten