onsdag den 29. juli 2015

Havens Hortensia

Overskriften lyder af så meget, så jeg håber ikke at der er nogen der bliver skuffet. Jeg har ikke mange hortensiabuske, men dem jeg har, og det er tre stk, er jeg utrolig glade for. Have hortensia, som de ofte bliver kaldt, tror jeg at jeg haft i næsten 20 år. Mine har altid været i de blålige nuancer.

Den anden slags jeg har en busk af, er den som jeg kalder syren hortensia. Den købte jeg i 2004. Den har vokset sig stor, så den næsten ligner et lille træ

I år er der utrolig mange blomster på, både på have hortensia og på syren hortensia. Syren hortensia blomstrer ikke endnu, men jeg tænker at nogle dage med sol og varme vil gøre utrolig meget.

Så nu kommer der en masse hortensia billeder af de flotte skønheder.
Jeg har to steder i et bed hvor der står to grupper af have hortensia. Og sådan som jeg husker det er der 2 planter i hver gruppe.

De næste billeder der kommer er fra den anden gruppe have hortensia.
De står ca. 2 meter fra hinanden de to grupper. Og farverne er helt anderledes blåend ved den første gruppe.
Den andens hortensia jeg nævnte er syren hortensia, som jeg også synes er utrolig flot. Den veksler i dens farver utrolig meget hen over sen sommeren og ind i efteråret, Lige fra grøn, creme, hvid, grønlig og rødlig. Det er simpelthen en fryd for øjet.

Som det kan anes går der ikke lang så blomstrene den fuld flor.Så et lille spørgsmål som jeg håber nogen kan hjælpe mig.
Jeg har de her ulækre bæster i min have.
Den ene ved jeg med sikkerhed at det er en dræber snegl. Men den anden med horn er vel ikke en af dræberne. Det er vel "bare" en ganske almindelig rød snegl med følehorn. Eller hvad mener I ? Håber at I kan hjælpe mig. Indtil nu slår jeg kun dem uden følehorn ihjel.
12 kommentarer:

 1. Hvor er dine hortensia flotte! Mine har igen igen fået frost og blomstrer ikke, måske jeg skulle til at dække dem over, når de truer med frost - det virker bare lidt uoverkommeligt sådan en kold forårsaften :-) Kun min Annabell svigter ikke, men den blomstrer på 1. årsskud, så den kan frosten ikke kue. Til gengæld er den forrygende.
  Noget af det første, jeg så ved din blog, var at du bor i Sønderjylland, og det skærper opmærksomheden her, for jeg er selv sønderjyde. Så bliver jeg nysgerrig efter at finde ud af, hvor præcist - og det opdagede jeg jo ved gennemlæsning af din blog! Det er lidt sjovt, for min mor stammer fra Roost, og min onkel og tante bor på barndomshjemmet på Smedegade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg er som sagt også meget glade for dem. Og jeg må indrømme at jeg igennem årene har oplevet at de har fået frost, store snebunker har lagt sig ovenpå dem og at derved har været ødelagt grene. Jeg måtte endda et år klippe dem helt tilbage på grund af vinteren var kold. Og de gange har jeg været ked af det fordi man ikke altid ved om de kommer igen.
   Det lyder nu helt spændende det du nævner om din mor og familie på Smedevej, så det kunne nu være helt spændende at hører lidt mere om det. Jeg bor selv på Tøndervej, og min mand er født og opvokset her i den lille landsby.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
  2. Min mor er en Hundebøl, og vi kører jo ofte forbi på Tøndervej, når vi kører til Løgumkloster, hvor min mor har et hus :-)

   Slet
  3. Smiler, så kender jeg godt din familie. Mine svigerforældre som har boet her på ejendommen i mange år bor også i Løgumkloster :-)

   Slet
 2. Hej Kirsten, hvor er dine hortensiaer smukke sikken en flot blå farve. Syren hortensiaen er jeg total vild med. Jeg håber en dag at kunne overtage kolonihaven ved siden af min så jeg kan udvide lidt og have nogle større flotte planter, så er den selvskrevet.
  Sneglene kan jeg ikke hjælpe dig med, prøv at slå dem op inde på facebook, der er der altid nogle der flinke til at hjælpe.
  Rigtig dejlig dag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak
   Jeg synes også selv at de er utrolig flotte.
   Du kan sagtens have en syren Hortensia i din have, så skal bare holde den nede så den ikke vokser så meget. Den bliver bare lidt mere træagtig med tiden. De kan jo også stå i en krukke uden det gør noget. Den er ikke så sart som mange af de andre hortensia arter.
   Sneglene ja det har jeg fundet ud af de er begge den samme slags - altså dræbersnegle. Så nu skal jagten skærpes endnu mere, for de med følehornene har jeg egentlig tiltænkt som rød skovsnegl. Så de skal bekæmpes nu, for de var nemlig været fredet lidt. For snegle gør jo også noget godt, bare ikke den røde djævl
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Jeg er altså ret sikker på, det er dræbersnegle begge to.
  Ikke at jeg er nogen stor ekspert på området, men vi har virkelig mange, og jeg har set, de kan trække følehornene ind, mens de andre gange har dem ude.
  Og tak for din fine blog. Jeg elsker at læse haveblogs og bliver så inspireret af, hvad jeg ser hos jer andre. :-)
  Kh Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Berit.
   Tak for din svar omkring dræberne. Jeg var inde at se på natyrstyrelsen og jeg kan se at du har ret. Der er nogen der ikke er dræbersnegle som også har den rødlige farve, men den her er en af de fæle bæster, så nu er den ikke fredet længere.
   Så endnu engang tak.
   Og du er selvfølgelig velkommen til at komme ind, læse og skrive. Jeg nyder også at læse andres haveblogs og få deres historier om deres have og færden
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten.Hvor er den smuk dine hortensia......................så store bliver mine aldrig.Og en utrolig blå farve.Syrenhortensia her jeg aldrig haft..................den minder lidt om Lime Light.
  Surt med alle de dræbersnegle...................har heldigvis ikke nogle selv.
  Rigtig dejlig weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Det også godt være at den virkelig hedder Lime Light, men det kan jeg huske, desværre. Jeg har bare altid kaldt den Syren horstensia, for dens blomster minder i formen meget om Syren Hortensia. Den blomstrer på de et årige, så den den er ikke så sart som mange havehortensia.
   Hvorfor de andre er rigtblomstrende er måske placering, de står det det meste af dagen i halvskygge, og der skal meget til før jorden bliver tør, så blæser det heller ikke så kraftigt i det hjørne af haven.
   Ja det er surt med de bæster, så jeg går også rund med en lille kniv når jeg er ude i haven, og hver gang jeg finder en så den en halv snegl
   Det gør jeg ved alle der bare har en snert af rød farve.
   God søndag til dig
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Hej Kirsten
  skuffet bliver man ikke, det er fine hortensiaer du har.
  Jeg slår alle snegle ihjel undtagen vinbjergsneglene og dem med hus, desværre kom jeg til at træde på en i morges :( Jeg er sikker på, at de alle gør skade.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Det er jeg glad for man ikke bliver - altså skuffet.
   Nu er kampen også indledt. Jeg mente ikke at jeg havde så mange af de røde bæster, fordi jeg troede det var forskellige slags. Men det er slut med at blive fredet.
   Så alt hvad der er rødt eller bare har en anelse rødt på sig bliver dræbt nu. Dem med hus, de sorte bliver ikke dræbt da der skal være noget til fuglene og tudserne som bor i haven.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten