tirsdag den 7. juli 2015

Lidt nyt fra Kirstens have

Fra det sidste indlæg jeg lavede indtil nu, er der ikke sket så meget her. Vi er fortsat på ferie i sommerhuset, så haven derhjemme bliver passet af vores søn Rasmus. Han har under de dage hvor vi havde hedebølge, vandet de forskellige krukker med blomster og grøntsager. Højbedene og jordbærhimlen. I forhold til jordhimlen så er den nyeste nyhed fra Rasmus omkring jordbær at de smager rigtig godt og er søde. han har fortalt at han har plukket en håndfuld. Så det er jeg meget spændt og det er nok et af de første steder jeg skal når jeg vender hjem igen.


Vejret har godt nok ændret sig siden søndag. Der begyndte vejret at vende og det begynder at ligne noget som vi ofte møder her i landet. Omskifteligt vejr, hvor det er sol, blæst, regn og uforudsigelighed, så det er svært at planlægge hvornår de ting jeg har på min to do liste kan ordnes. Men det ser ud til at lørdag skulle jeg kunne male stakit.


I dag var vi bl.a. et smut i Esbjerg, hvor vi skulle handle lidt ind til sommerhuset. Og det sted hvor vi havde valgt at handle ind har tilfældig en have afdeling :-). Og så måtte jeg da bare lige have et kig, det kunne jo være at de havde noget jeg havde brug for og ikke kunne leve uden.
Og sandelig om de ikke havde det.

En sød lille rose med mange små knopper der der på spring at blomstrer.Det er en rose der hedder Blush Noisette og den skulle blive op til 150 cm høj.Hvilken slags rose det er ved jeg ikke helt konkret, men det finder jeg nok ud.
Så når jeg kommer hjem i løbet af i morgen skal have fundet en god plads til den, så den kan udfolde sig optimal, blomstrer og dufte. Den kan lide fuld sol, så det skulle vel ikke være så vanskeligt,

Så fra at have ingen roser har jeg inden for en måned anskaffet mig to. Christian den 4. og så denne smukke her. Så nu mangler jeg bare at komme til lynghede planteskole og at købe lykkefund.2 kommentarer:

 1. Hej Kirsten
  Ja det med vejret, det blev hurtigt som det plejer. Det var nu også lige blevet lidt for lummert efter min mening.
  Jeg glæder mig til at se billeder fra din Jordbærhimmel, godt du har en flink hjælpegartner til at vande, ellers var det da nok tørret ud.
  Jeg hygger mig gevaldigt over at du sådan er begyndt at samle på roser :o) det kan faktisk godt lade sig gøre at have roser i sin have selv om man bor i Sønderjylland :o) der findes nogle ret hårdføre nogen af slagsen. På Færøerne og Island dyrker de også roser. Dem kan du da godt få navnene på.
  God tur hjem.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Jeg det havde jeg ikke troet at det ville blive sådan med roser. Jeg vil gerne hvis du har navnene på de mere hårdføre roser, da jeg kan blive lidt bekymret for den stærke blæst vi engang imellem har og den kulde den somme tider slæber med sig.
   I forhold til vejret, så trives jeg nu også bedst hvis det ikke er så varmt. De her grader hvor vi nærmer os 28 til 30 grader er slet ikke mig, det bliver så lummert og det virker som om hele kroppen går i dvale.
   Jeg har det bedst med 20 til 23 grader, solen må gerne skinne og det må også gerne være en lille brise som gør det dejligt. Men her i Dk er det næsten altid sådan når det begynder at regne, kan det ikke finde ud af at stoppe. Det er næsten som om det skal være enten eller. Men vi kan heldigvis ikke gøre noget ved det, og naturen har godt at de her skift, hvis de bare ikke er så voldsomme.

   Vi har haft en god ferie heroppe og det har været dejligt. Men det bliver nu også dejligt at komme hjem og se hvordan det går hjemme i haven.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten