fredag den 3. juli 2015

En slapper dag i Blåvand.

Man må sige at sommeren er kommet til Danmark. Her i Blåvand, hvor det plejer at komme en vind ude fra havet, har det nærmest været på grænsen til det uligelide. Jeg elsker varme og kan næsten ikke få nok, men i dag synes jeg at jeg har været stillet på en prøve.

Så drejer det sig bare om at tage det med ro, drikke godt med væsker og ikke spise for tungt. Min kære mand valgte at tage til rejsegilde i nærheden af hvor vi bor, så han har kørt frem og tilbage. Så det er to timers varm kørsel. Pyha godt det ikke er mig.
Så Jack og jeg har været alene i sommerhuset. trisset rundt, taget os en lille morfar, spist koldskål med kammerjunker og drukket masse af væske.
Jeg har hevet min symaskine frem for at sy lidt af hvert som jeg skal bruge engang i november. Foruden haven som er min store interesse bruger jeg også noget af min is på at sy klude sammen til diverse ting f.eks. tæpper, tasker m.m. I dag har jeg fået syet 2½ muletasker. (mangler hanke på den sidste)

Men lidt kan jeg bidrage med i dag fra planternes verden.
For bagved vores sommerhus er der et lille stykke areal, som ikke bruges til noget. Der står forskellige træer fyr, grantræer og enkelte birk. Iblandt det står der i ydre kanten nogle utrolige flotte blomster, som kommer hver år.
Det er liljer, og hvordan de er kommet her, ved jeg ikke noget om. Men det er lige meget for flotte er de.

Og så lidt tættere på. En flot flammende rød.10 kommentarer:

 1. Kære Kirsten ja der er godt nok skruet op for varmen idag, dejligt! Så vi må drikke masser af kolde drikke som du skriver. Det er da en vidunderlig lilje du har der. De er så fantastiske, jeg undrer mig hver gang mine springer ud, at vi kan have noget så eksotisk lignende i vores danske haver. God weekend. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina.
   ja du har ret så virker de meget eksotiske og det er sikkert også derfor vi bliver draget af dem. De virker så sarte men alligevel har den stået der de sidste dage og flammede gevaldigt op imellem det som naturen styrer af egen hånd.
   I dag har solen skinnet her, men hen på eftermiddagen har vi kunne hører torden ude fra Vesterhavet. Så ved aftenstiden begyndte det at regne og det har regnet fint de sidste 4 timer. Dejligt med lidt afkøling.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Hej Kirsten.Ja !!! her stønner vi også i varmen.Skøn lilje du viser...................havde en der lignede men den er væk i år.
  Har svært ved at sove når det er så varmt.Men dejligt at du kan få tiden til at gå i sommerhuset.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   I min have der hjemme har jeg heller ikke så fine liljer. Jeg har de almindelig dag liljer som jeg kalder dem. Du ved dem der gule, og bladene ligner sivblade. Jeg skulle også have en som er mere rødlig, men af en eller anden årsag - måske en af naturens forunderlige ideer - er de også med tiden blevet gule. Men de er kønne, så hvis de gerne vil være gule - så... er der heller ikke så meget at gøre det.
   her til aftens har det regnet nogle timer, en fin stille ren, som virker godt og ikke gør skade på tingene.
   kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kirsten.
  Hvor er det dejligt at vi bliver flere og flere bloggere sprædt ud over dejlige danevang.
  Så hjertelig velkommen.....fine billeder du viser meget inspirende, spændende at følge dig..En rigtig god dag og hvor var det godt du tog din mand med til Fru. Pedersen....hun er jo så god til lidt af hvert....så din mand havde nok fotogenet fremme
  Hilsen fra det nordjyske ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Grethe.
   Det er en vidunderlig verden at kunne bevæge sig rundt i. Man kan følg med, sluge til sig, hente inspiration og have fokus på de små ting.
   Ja Fru Pedersen er en skøn kvinde. Hun havde travlt med mange gæster, men hun var alligevel så sød at tage sig tid, snakke og fortælle om deres hverdag og tiden de har været på stedet hvor de bor. Så der var mange ting min kære mand kunne være med, for at han egentlig ikke den store havemand, men er så sød at hjælpe mig, hvis han har tid og mulighed.
   Billederne af ham tog jeg i det smug for han er ikke så glad for at blive fotograferet :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten!
  Skønne skønne lilje, elsker også de varme farver! Dejligt at vejret er blevet til at være i i dag.
  Alene tid er ganske skønt, for mig er det også vigtigt:-) Tak for at ligge min blog på din blogliste, jeg har også din blog på min.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er så flot den varme farve og det virker næsten som at det er flammer der står der. Hvert år kommer der nogle planter i det stykke og det er aldrig det samme sted. Men jeg skal altid om at se når vi kommer herop til vores sommerferie start. Du ved at der er nogen ting, som hører til bestemte begivenheder, og da vi altid holder vores fælles sommerferie på dette tidspunkt, så hører Liljerne med til den tid.
   Ja Alene tid er en dejlig tid, er meget social i min hverdag og i det arbejde jeg har, så på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen (ofte sent om aften) har jeg min alene tid, hvor jeg f.eks. syer klude sammen. Havearbejde er også min alene tid, for der er ikke så mange der står i kø ved havelågen, kun Jack som følger mig hele tiden, men han siger ikke så meget :-)
   Tak fordi du også har lagt min blog på din listen.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Hej
  Næste gang du tager på tur herop, er du også velkommen i min have, hvis du har lyst.
  Knus Ingeborg, Sørvad (10 km syd for Holstebro)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ingeborg.
   Tak for din invitation. Det vil jeg end dag komme tilbage til. Din have ser meget spændende ud og jeg kan godt lide at komme lidt rundt og se andres haver. Jeg har ikke selv åben hus i min have, men lågen er åben hvis nogen skulle komme forbi i det sønderjyske :-)
   Kan i øvrigt godt lide dit opslag om den lille kylling :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten