søndag den 25. oktober 2015

At være klar

Sidste søndag var jeg sammen med en god veninde i skoven. Vi fik os en rigtig god gåtur, frisk luft og samlet en del forskelligt materialer. Grene, kogler, mos og ganske få agern.

Formålet med en tur i skoven kan være af mange forskellige årsager, men denne gang var for at samle ind til at være klar.

Være klar til hvad? tja det spørgsmål er vel egentlig være ganske overflødig, hvis man kender mig. Jeg elsker nemlig at være klar, at være på forkant, have en plan og jeg arbejder så efter det. Dem der kender mig ved også at jeg kan gå i flere dage og tænker over flere forskellige projekter, som jeg vil igang med eller er i gang med. Jeg har en helt klar forstilling om hvordan jeg vil gøre det og hvordan det skal se ud.
Og det er ikke altid særlig godt, specielt når ens egne forventninger er høje.

Men i år vil jeg simpelthen være klar...
Så jeg er begyndt på at forberede mig på vinteren. Det gør de fleste af os - gør haven klar til vinteren - men i min have er der ikke så meget mere at gøre vinterklar. For det er gjort - vi skal selvfølgelig slå græs endnu og blade skal rives sammen, men så længe alle blade ikke er nede endnu, bliver vi heller ikke færdig med den del.

Så jeg er begyndt at langsomt at gøre klar til vinteren og den kommende højtid. Det elsker jeg fuldstændig, jeg kan nærmest gå fuld amok i det der.

Så hvis du ikke vil se billeder i den retning om at begynde at være klar, så skal du nok ikke lige med her :-)


Dørkrans er der startet på med det fine mos ud fra skoven. Det er så dejligt at røre ved og let at arbejde med.


I øjeblikket en neutral krans hænger på fordøren, men det vil med stor sandsynlighed ændre sig med ugerne.Agern er så sød at se på, specielt deres lille "hue" synes jeg om.


Den anden indgang , den vi bruger i hverdagen, skal også pyntes op. Jeg bruger mange gange de samme ting jeg har, men skifter og om fordeler bare en smule og der sættes andre planter.


Jeg ved godt at de hvide blomster sikkert vil dø, men det kan jo være at de overlever der nogle måneder, ellers kommer der andre planter i skuffen. Den lille sankt hans urt som har groet i skuffen hele sommeren har vokset så meget at den er sat i en krukke og sat om i haven.


Sidste forår købte jeg nogle påskeliljer og sætte dem i den her krukke. Da de var afblomstret var det egentlig meningen at de skulle sættes ud i jorden, men det havde jeg lige glemt alt om. Og da jeg fandt krukken - jeg nærmest faldt over den, kunne jeg se at der var begyndt at komme nye grønne blade frem, det er lidt for tidligt. så den fik lige en dyne at mos over sig.
Små træer fra vores egen lille skov. Det er selvsået grantræer, som jeg forsigtig har gravet op og plantet i nogle af mine sorte spande. Kurvene var jeg så heldige at få fat i ved en af de butikker som har en sort hund som logo.

Flere træer i kurve. Den store kurv som buksbom står i har jeg flettet selv for mange år siden, nu kan den gøre gavn her ved døren.


Små træer med mos omkring sig. Jeg har lagt mos om alle træerne som står i kurvene, det pynter og det beskytter også jorden og dermed rødderne lidt.


Jack har selvfølgelig hjulpet, han har lugtet til al mos, kogler og grene, da han jo ikke fik lov til at komme med sidste søndag da vi var i skoven.
Fortsat god søndag
Kh.
Jack og Kirsten

9 kommentarer:

 1. Hej Kirsten.Ja!! jeg nåede desværre ikke en ur i skoven i dag i det flotte vejr.
  Men har da også lavet et par kranse til mit nye indlæg.
  Jeg har jo et stort træ med blød enebær..................og det er rigtig godt til kranse og juledekorationer.
  Men godt at du nåede en tur for at samle grene og mos.
  Og hvor er der blevet fint med alle de små træer og blomster.
  Her fik vi lige fjernet de værste blade fra græsplænen i går.
  Men er næsten også klat til vinteren.
  Også en rigtig god søndag aften til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Måske nåede du ikke skoven, men du nåede d en del andet kan jeg læse mig til. Utrolig flotte kranse du har lavet - det er du meget dygtig til. Og det var også dejligt at du tog os med til København. tak for det.
   Ja jeg synes også at de små træer er skønne, jeg tror at jeg vil se om jeg ikke kan grave til flere op i sætte i kurve, så jeg nærmest har inviteret skoven tæt på :-)
   Fortsat god aften til dig og håber at du får en god start på ugen
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Jeg nåede jo så i skoven i dag...men fik nu kun samlet grene...Godt nok var der mos, men da det er en åben, men privat skov (Gjorslev Gods) må man ikke grave planter op/fjerne planter.
  Så, jeg køber nok min mos igen i år..så gør jeg da ikke noget forkert :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther.
   Der findes også mange fine grene i skoven som ligger på jorden. Den skov jeg går i er en offentlig statsejet skov og man må gerne tage til eget forbrug, jeg tager kun det jeg skal bruge. Det jeg graver op er fra vores egen lille fredsskov som ligger på vores jord. Vi gør ikke noget ved den lille skov, så den for lov til at passe sig selv, men engang imellem er jeg derovre ikke tit, for der opholder sig mange dyr - hjorte, ræve og ugler, som jeg ikke vil forstyrre.Men det er også altid godt at købe fordi man ofte får pudemos den vej, hvor det jeg bruger fra skoven er det helt almindelig mos, som findes overalt.
   Koglerne samler jeg op fra jorden, da det er nemmere.
   Næste weekend skal jeg op til vores sommerhus hvor der ligger en masse af de dejlige fyrkogler som jeg synes er rigtige kogler.
   Fortsat god søndag aften.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Vi har været i skoven i dag, der er samlet flere kogler og lidt lærkegrene, og gråt mos. Vi sluttede med kaffe og kagebord i Fjand gårdbutik, rigtig hyggeligt. Det er ikke ofte vi kommer udenfor matriklen, uden at der er noget vi SKAL.
  Jeg forstår til fulde hvad du mener med at være klar, og det er skønt at være forberedt og kunne nyde alt det man har forberedt og drømt om.
  Jeg er jo i fuld gang med den kommende højtid, og der er nu under 3 ugen til julehaven åbner, men jeg er godt i gang, så den bliver færdig til tiden :-)
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Så vi da to der har det på den måde, Og jeg ved at vi også begge holder utrolig af skabe stemning og miljøer i haven. Eller der vi færdes for det er nærmest lige meget for meget om det er arbejde, hus eller have, så har jeg behov for at det hyggelig og skabe stemning, så trives jeg.
   Jeg ved ikke om jeg får mulighed for at komme op at se din julehave, for det ville jeg gerne,
   Men jeg glæder mig til at se haven via din blog åh det bliver spændende.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Nårh, Jack ser også klar ud :-) Og det er altid godt at være klar! Hvor er det en sød idé med alpevioler i skuffen. I Sydengland bruger de ofte alpevioler vinteren over i deres krukker har jeg lagt mærke til, men de har jo heller ikke nattefrost ...
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana.
   Jack er altid klar, jeg tror han synes at han er født klar til hvad han synes at han skal være klar til :-) Tak jeg har også set at de bruger planten i England, men som du skriver er deres klima noget mildere end vores så jeg tror ikke at de overlever, men indtil videre kan du bo der. De vil dø hurtige hvis jeg havde indendørs end i skuffen.
   Jeg har planlagt at årets julepynteprojekt i år skal være grønt og hvidt. Så jeg må se om jeg kan udleve den plan.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Sikke et fantastisk indlæg søde Kirsten. Bliver vildt inspireret til at gå igang med at pynte op udendørs. Elsker bare alt det grønne du viser og de små træer er så lækkere.
  Så du kan også selv flette kurve. Sikke dog en kunst at beside. Må love for at du kan lidt af hvert.
  Rigtig fantastisk dag til dig og dine

  Charlotte

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten