torsdag den 8. oktober 2015

Kastanje

De fleste af os kan sikkert huske at vi som børn lavede kastanjedyr og edderkoppespind i oktober måned. Og efterfølgende at vi som voksne har lavet det sammen med vores egne børn. Det var hyggelig og der kom mange sjove dyr ud af det.

I øjeblikket har jeg ikke nogen børn hjemme. De er voksne og er flyttet hjemme fra. Men jeg synes stadig at det er sjovt og sidde og lave sådanne ting. Så jeg har samlet kastanjer de sidste dage.

Så i dag da jeg kom hjem fra arbejde gik jeg igang med mine fine kastanjer. For de er da flotte og farven er utrolig flot.

Det med at lave dyr er ikke lige aktuelt, men kranse af kastanje er lige så hyggeligt.
Så med en god kop kaffe gik vi igang. Vi, ja det kan I næsten gætte jer til hvem er, det er selvfølgelig min tro følgeven Jack og så mig.
Jack ligger ved siden af stolen og følger med i hvad jeg har gang i.


Værktøjet er hentet frem, hegnstråd, fine kastanjer og foruden kastanjer har jeg også brugt buksbom blade.


Det er egentlig ganske nemt og kræver ikke det store. Hegnstråd klippes i den ønskede længde, måske er det godt at give 5 cm. ekstra (de kan bare klippes af når kransen er sådan man ønsker den). Jeg laver et lille ombuk, så der laves en slags krog, bagefter bores eller stikkes der hul igennem kastanjen. Hegnstrådet føres igennem kastanjen. Imellem hver kastanje har jeg taget tre til fire blade med, så de ligger imellem hver kastanje. man kan bruge hvad man har til rådighed.


Dette gøres indtil man har den størrelse man gerne vil have sin krans.


Ved enden af hegnstrådet laves endnu et ombuk, og man lukker kransen ved hjælp af de to kroge. Jeg har sat et bånd på. Både for at skjule de to kroge og det giver en god afslutning. Men det er jo smag og behag.


Fik lavet to kranse af to forskellige størrelser og i den ene er der buksbom i, hvor i den store er der kun brugt kastanjer.
De stal ud at hænge på fordøren og pynte lidt op.

I forbindelse med at jeg var ude at hente buksbom, kom jeg forbi det ene sted hvor jeg har nogle lave storkenæb. Der er ikke blomster, men et tæt tæppe af grønne blade, men jeg fik øje på dette enkelte blad, som er helt anderledes end sine søskende blade Det er utrolig flot, så det skal lige med i dette her indlæg, selvom det intet har at gøre med kastanjer at gøre.
Er det blad ikke bare flot?

Kh. Jack og Kirsten.
12 kommentarer:

 1. Hej Kirsten, dine kranse er både flotte og dekorative. Det er mange år siden jeg har lavet noget i kastanier :o) Men nu hvor jeg har fået et barnebarn så er det jo aktuelt igen.
  Rigtig god aften til dig og Jack
  Fra Alma og Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Linda.
   Ja I to må igang med at lave sjove dyr af kastanjer og tændstikker. Det vil han sikkert synes er sjovt. Og det er jo også sjovt at finde dem og pakke dem ud.
   Fortsat god aften til dig og Alma
   Kh.
   Jack og Kirsten

   Slet
 2. Næh, nogle søde kranse! Mine børn er også flyttet hjemmefra, og jeg har ingen børnebørn (endnu ...), men jeg samler også kastanier. Jeg har bare lagt mine på et fad med stearinlys, men de er altså fine som kranse!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana.
   Tak
   Ja kastanjer i sig selv er flotte og skaber en god stemning med deres flotte farver. Jeg kan godt forstille mig at lyset skær ned i de brun - dyb røde farve giver en rigtig god effekt.
   Så det tror jeg at jeg vil prøve, har stadig nogen til overs, ellers ved jeg hvor jeg kan finde flere.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. De er bare så fine og søde de kranse. God ide med buksbumbladene imellem.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Tak.
   Bladende er så fine og jeg kan godt lide den forandring de undergår. De bliver lidt læderagtige og krøller en lille smule når de tørrer. Og så må jeg også indrømme at jeg tænkte lidt praktisk fordi kransene kan hænge et stykke tid og også som en overgang imellem efterår og juletiden. Og så tænker jeg at jeg nok er i fuld gang med at gå helt juleamok. Det plejer i hvert fald at være sådan. Så kan kransene skiftes ud med kogler jeg skal have samlet ind når jeg tager til Blåvand i begyndelsen af november :-)
   kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten!
  Flotte kranse du har lavet, og fint rødt blad, elsker at se de farver komme frem. Min mor ringede i går og spurgte om hun skulle samle kastanjer for nu var de begyndt at drysse ned, en go mor jeg har:-) for jeg bruger dem også i kranse.
  Ha en rigtig god dag hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Ja efterårsfarverne er utrolig flotte, og bladene kan skabe flotteste farver med masse nuancer. Elsker også at se det når det er så vidt.
   Du er da bare heldig med en mor der samler ind til dig, så kan du jo rigtig komme igang med at lave kranse. Jeg holder meget af kastanjer.
   God weekend til dig og håber at du får en god en af slagsen.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Hej kirsten.Smukke kranse du har lavet.Må vist ud og have samlet lidt kastanjer..........kender et godt sted.
  Og god ide med de små buskbomblade imellem.
  Skal ud og plante min nye ribsbusk i bærhaven.....................den gamle kunne ikke mere.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Jette 1000 tak.
   Det er bare at komme ud at samle ind, og når du kender et godt sted, som jeg gør, så er det med at få samlet ind. Vejret ser jo også ud til at blive rigtig fint til at komme ud i dag. Både til at plante og samle ind :-)
   Jeg har også været i haven og fået lavet lidt, plantet nogle montebre eller hvad de nu hedder.
   Og så har jeg plante liljer - ikke dagliljer - men fem af de rigtig fine - hvis man kan tillade sig at skrive sådan. Jeg er meget spændt på at se til næste sommer om de kommer og hvordan de ser ud i det nye bed. De hedder Claude Shride. Meget spændende.
   Du må have en rigtig god dag i haven
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Smukke smukke kranse. Er da bare helt vild med dem. Der har du virkelig givet mig en super god ide til efterårs ferien.
  Det skal simpelthen afprøves. Elsker den smukke farve som kastanjen har...... ellers kan de jo males hvide ;-)

  Rigtig skøn dag

  Charlotte

  SvarSlet
 7. Smukke smukke kranse. Er da bare helt vild med dem. Der har du virkelig givet mig en super god ide til efterårs ferien.
  Det skal simpelthen afprøves. Elsker den smukke farve som kastanjen har...... ellers kan de jo males hvide ;-)

  Rigtig skøn dag

  Charlotte

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten