lørdag den 24. oktober 2015

Søndagslagkage

I øjeblikket jeg har travlt på mit arbejde, hvilket gør at energien ikke er så stor til de store ting her hjemme. Vejret har nu heller ikke været det bedste, hvis jeg da lige ser bort fra onsdag, der var det rigtig godt vejr, men da var jeg i Direktoratet i Købehavn hele dagen, så der var der ikke noget tid til at komme i haven. Og i går fredag var det jo også fantastisk vejr, men der var jeg på arbejde, ude at handle for at der var noget i køleskabet og så der var heller ikke megen energi tilbage.

Men idag - tidligt op for jeg skulle ud i det gode vejr - tja overskyet har det været, heldigvis ikke ret meget vind. Så lidt har jeg fået lavet derude. Det kommer der noget om i morgen søndag.

Men i dag har jeg lavet lagkage - synes selv den kom til at se rigtig lækker ud - så jeg håber at hr. og fru Mejse har lyst til at spise lagkage.

Ideen er sandelig ikke min egen men jeg har set at Fru. Pedersen og Fru Bruun har lavet kage til havens fugle og dekoration.

Fuglene skal også have det godt og de er sjovt at lave de her ting.

Fortsat god lørdag ønskes du af
Jack og Kirsten


18 kommentarer:

 1. Hej Kirsten, jeg beundre dig alt det du overkommer og når. Den lagkage ser så lækker ud at det jo er lige før tænderne løber i vand.
  Rigtig god weekend til jer ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak min ven. Nogen gange undrer jeg mig også, men jeg tror at det er fordi jeg holder af at være igang og lave forskellige ting. Det er godt at gøre noget fylder energi tanken op i forhold til de ting jeg laver i hverdagen.
   God weekend
   til dig og Alma
   Knus

   Slet
 2. Uhm den ser god og flot ud. Her ville skaderne æde den i løbet af ingen tid, så det får jeg ikke lavet.
  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. tak og øv det var da kedeligt at de vil gøre det. Jeg har ikke nogen i haven, men de er ved genboen, men jeg har sat kage så sæt oppe ved huset så der kommer kun de må fugle.
   Og hvis de store fugle kommer skalJack nok jage dem væk, da han ligger i sin kurv som lige er ved den del af terrassen hvor den er sat.
   Men det er da kedeligt at du ikke kan lave sådan noget pga skaderne
   Kh
   Kirsten

   Slet
  2. Vi bor jo lige op af en lille skov og har to andre små skove inden for en kilometer, så vi har både husskader og skovskader i haven året rundt. Det er jo flotte fugle så jeg nyder dem selv om der godt nok skal noget foder til. De får det bare ikke serveret så kunstfærdigt.

   Slet
 3. Flot lagkage, nu kan fuglene da holde fest hos dig:-) jeg må tilstå at jeg heller ikke får lavet den slags, yderligere har vi en stor rågekoloni som nærmeste nabo, og råger er vedholdende, indbyrdes samarbejdsvillige, kloge og smarte, så vi skal være lige så smarte for at de ikke ribber alt. Og mad mangler de ikke naboen fodre dem godt og grundigt, det er deres råger:-)
  Rigtig god søndag Kirsten!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kære Anette.
   Dejligt med fest. Jeg har altid fodret havens fugle med diverse ting de kan spise. Det begyndte da ungerne var små og vi hængte kugler ud og lagde mad til dem i foderfuglehusene som jeg selv flettede af pil. Det var hyggeligt at se fuglene komme at spise fodret. men reelt behøver jeg ikke at gøre det, fordi de haren kæmpe madpakke her på gården. Ensilagestakke med majs, korn og græs, møddingen på gården er der også en madpakke for dem og de bor jo inde i staldene, laden og andre bygninger. Men jeg gør det stadig fordi jeg synes det er hyggeligt.
   Råger har vi vist haft et eller to par af, men jeg tror at de forsvandt lige så hurtig som de var kommet.
   Så lad det fortsat være fest.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Den lagkage er jeg sikker på at fuglene vil tage godt imod. Desværre har jeg ikke rigtig nogle fugle her (pga. kattene - de fugle der forvilder sig ind i haven, har det med at blive fanget af en af pelsdyrene...)
  I forbindelse med omlægningen af forhaven (hvor mine katte ikke kommer) er det meningen jeg vil have en fuglefodringsplads...så håber jeg fuglene vil begynde at komme på besøg.
  Der hvor jeg boede tidligere havde jeg masser af fugle og lavede ofte "Gourmet-Mix" (som jeg kaldte det) til dem...og det var populært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther. Ja de pelsdyrene kan godt finde på at fange de fugle, men ofte oplever jeg at det er de syge fugle de er heldige at tage. Jeg har tidligere haft kat og den var så fræk at ligge sig ind i fuglefoderhuset. Men solsortene - de modige fugle - begyndte at angribe den og katten fandt ud af at det nok ikke var en god ide - fordi den store kat havde glemt at det er nemmere at komme ind i huset end ud. Så jeg måtte ud at rede den. Du kan tro dens stolthed havde fået et knæk. Kan stadig grine lidt over det :-)
   Men det vil da være en rigtig god ide at lave et sted i forhaven til fuglene. også fordi det er sjovt at se fuglene komme og alle de forskellige der kommer - f.eks flagspætten - den kommer i haven.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Hvor ser den kage flot ud! Jeg fodrer normalt ikke fuglene - af samme grund som du skriver om længere oppe - der er rigeligt her på gården, de kan finde. Kun hvis vi får hård frost og sne, fodrer vi fuglene i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja på gårdene er der ofte mega store madpakker som er frit tilgængeligt, men jeg gør det også for at se fuglene, det skaber lidt leben i haven om vinteren hvor det hele er lidt trist og stille
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Uh, hvem der bare var mejse ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana.
   Ja jeg håber også at de ser det ligedan, men jeg tror egentlig at de er ligeglade - mad er mad. Men det ser hyggeligt :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Ja den lagkage må mejserne kunne lide

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Det håber jeg det gør, ellers skal spurvene nok fortære den. Der har allerede siddet to kanten af kagen og nippet til frøene.
   Men inden jeg for taget et billed af dem, så er fuglen/fuglene fløjet.
   Men hyggeligt er det :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Hej Kirsten.det var da noget af en lagkage du har lavet til de små mejser.......................flot ser den ud.
  Men her er det mest de store duer og solsorte vi har i haven.................og dem fodre jeg altså ikke.
  Rigtig god søndag til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Dem der kommer er velkommen og hvis de vil tager det maden til sig. Men solsorter foretrækker ofte det som ligger på jorden og inde i fuglefoderhusene, og duer, dem har jeg et par af og dem ser jeg ikke rigtig om vinteren. Hvor de opholder sig det ved jeg egentlig ikke men det er først i foråret de kommer ind i haven og det synes jeg hyggelig at hører dem i træerne og snakke sammen
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 9. Sikke dog en smuk kage til de dejlige fugle :) Jeg har også været i gang. Har lavet et helt hav så jeg har vinteren over. Kan tage op af fryseren som de efterhånden bliver spist til. Det er nemlig så dejligt at lave og være kreativ på fuglenes vegne. De elsker jo bær som for længst er synet hen eller spist op, af både fuglene og os.
  Rigtig skøn dag

  Charlotte

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten