lørdag den 28. november 2015

Gran Amok

Det er lørdag, dagen inden 1.advent og der er gået Gran Amok her hos os. Dejligt med duften af nobilisgran.
Dagens opgave er at lave kranse til havelågen og pynte kommoden ved havelågen og plante et juletræ, som jeg har erhvervet mig via mit arbejde.

Juletræet fik Jack og jeg hurtig plantet. Et rigtig fint økologisk juletræ. For grantræerne ude fra min arbejdsplads er nemlig økologiske. Det her træ er et selvsået rødgran, som nu har holdt flyttedag, så jeg håber at det vil føle sig godt tilpas i min have.


Men vi skulle jo også binde kranse. Og det er ikke fordi jeg har den store erfaring på det område, men øvelse gør mester, så jeg lærer det nok en dag.
To skulle der i hvert fald til, fordi havelågen er med dobbelt låge.
Billederne er ikke blevet så gode, men granet holder sig fast på halmkransen, så opgaven er løst :-) efterfølgende er de blevet pyntet med lidt af hvert.

Ud på havelågen med de to. Så på med frakken og gummistøvler igen, Og jack han skal selvfølgelig med.Derefter skulle den lille kommode ved havelågen selvfølgelig også pyntes. Den skal også
vise at den er i jule"tøjet".

Til det have jeg bundet gran på et stativ jeg havde fundet i mine gemmer.
Derefter blev den pyntet og sat en krukke, hvor jeg plantede en hyacint. Jorden i krukken blev dækket til med mindre stykker gran.
Da den var færdig kunne vi igen gå ud, så atter engang frem med frakken og gummistøvler. Denne gang ville Jack da også gerne med.

Kommoden færdig pyntet. med gran små røde æbler, plus lidt forskelligt pynt. Børneskiene er en af de ting jeg fik købt sidste weekend da jeg var i Nordjylland. Og den flotte gamle sækkevogn er også derfra.
Betonkogler og agern er fra Dorte som bor på Fyn, ved Svendborg. Hun har desværre ingen hjemmeside, men hun kan findes på Facebook under navnet Art-Arnsfelt. Hun er utrolig kreativ og laver mange flotte ting.


Fortsat god lørdag. Jeg tror at Jack synes at vi er gået Gran amok nok for i dag. for han er gået i kurven og har lagt sig til at sove.
Kh.
Jack og Kirsten

10 kommentarer:

 1. Jeg kan sørme da godt forstå at Jack er træt med alle de fine ting i har fået lavet.
  God aften til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Rita. Ja han blev træt det lille pus, han har sådan heller ikke bestilt andet end at sove i aften. Så det er godt det er søndag i morgen, for der skal vi ikke være så produktive - kun lidt. Ellers kan han sove når min lille bondemand og jeg skal ud at købe julegaver :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Jeg er også gået granamok i dag - dog ikke derhjemme! Sikke fine ting du og Jack har fået lavet i dag - det ser rigtig hyggeligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Frede. Det ser også rigtig flot ud det du har fået lavet, både dekoration og på kirkegården. Det kan du sandelig være godt tilfreds med.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hvor er det en god idé med grankranse på havelågen! Det ser så smukt og indbydende ud. Og økologiske juletræer er også en god idé! - Men de er desværre ikke så lette af få fat i.
  God aften til jer!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Nana. Du er hjertelig velkommen til at kigge ind :-) Er glad for at du synes at det ser indbydende ud.
   Håber at træet vil gro i min have, nu hvor det er gravet op i den størrelse.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten,
  Hvor er dine kranse flotte. Det er smukt og byder rigtig velkommen. Pas på blæsten i dag så alt ikke flyver væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne. Det kan du også tro at jeg tænkte i går, da jeg sætte det op, men har forsøgt at sikre med ståltråd, skruer og tunge ting. Jeg er jo vant til at det blæser, fordi det næsten altid blæser på disse kanter. Men en blæst af den art de taler om nu, kan godt skabe noget ravage.
   God 1.advent :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Kæreste Kirsten. Du pynter og pynter er så utrolig dejligt at følge dig. Ser så formidabelt og skønt ud. Kommer sådan i julestemning.
  De børneski er utrolig søde. Jeg har desværre ikke været heldige at finde nogle. Så jeg har taget et par voksen ski og savet af:)
  Nød lærer nøgen kvinde..........

  Rigtig skøn aften til jer flittige folk

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Det er så hyggeligt at jeg ikke kan lade være jeg er nok blevet smittet med pyntisme :-)
   Er glad for at du kommer i julestemning, så har jeg nået noget med dette her
   Skiene har jeg sådan set købt lige i nærheden af Aalborg - nærmere sagt i Hellum :-) men jeg har godt nok også ledt længe efter et par.
   Men et forkortet voksenski kan også gøre det :-) det ser man jo ikke hvis man ikke ved det.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten