onsdag den 25. november 2015

Stjerneskud

Overskriften er nok ikke helt rigtig, fordi der ikke meget jeg kan se af stjerner på himlen over vores lille gård. Det er noget overskyet, så jeg må tænke stjerner ind på en anden måde.

Jeg holder meget at stjerner, en stjerne på en klar aftenhimmel er noget ganske magisk. De fleste af os har sikkert siddet og kigget længe op mod himlen for at se på de forskellige stjerne konstellationer der findes.

Så jeg har været i gang med at lave mine egne stjerner.
Jeg har både flettet de traditionelle stjerner i lange brede papir strimler, men jeg har også lavet nogle lidt anderledes.

Til dem har jeg lavet en skabelon af noget kraftig karton, sider af et blad med masse af julemotiver, limstift, hæftemaskine, sy tråd og nogle gennemsigtige plaststjerner. Desuden har jeg brugt noget hvidt pap, hvor jeg har stjernet stjerner over på med min skabelon. Og selvfølgelig en saks.
Når stjerner er klippet ud, limer jeg på begge side motiver fra de sider jeg har fundet fra bladet. Klipper derefter det væk som går ud over siderne på stjernerne.

Efterfølgende lægger jeg to stjerner over hinanden, og hæfter dem sammen på midten. Jeg folder dem så ud så stjernen har fire sider. Plastik stjernen hæfter jeg fast med sytråd, så den hænger ca. 2 til 3 cm ned.
Så er de bare hængt op i mine vinduer, og de drejer rundt, og lyset fra lampe og stearinlys, får plastikstjernen til lyse lidt op, som en lille diamant.


Men den bedste stjerne af dem alle sammen er ham her, som bare er glad for at jeg er kommet hjem fra 2 dages kursus. Han er lidt beskidt, for han har været ude at grave i jorden. Men det er han ligeglad med.Så hvis du heller ikke kan se nogle stjerner, så er de lette at lave.

Kh.
Jack og Kirsten


6 kommentarer:

 1. Sikke smukke stjerner søde Kirsten. Helt fantastisk med det lille vedhæng. Dem er jeg helt vilde med:)
  Nu kan det heller ikke vare længe før vi går i total jule humør og man ikke kan være nogle vegne for pynt. Simpelthen den mest fantastiske tid når der nu skal være mørkt og koldt.
  Rigtig fantastisk dag

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Charlotte. Posen med vedhængsstjerner havde jeg haft liggende i et stykke tid og vidste ikke helt rigtig hvad jeg skulle bruge dem til, indtil ideen kom, så jeg er glad for dta du kan lide dem.
   Stjerner er skønne at have hængende og når de drejer sig rundt forandrer motivet, da jeg har brugt forskellige motiver.
   Ja nu er det tid til total amok julehalløj og jeg er bare i gang nu, dejligt med weekend så der kan pyntes op til 1.advent.
   Fortsat god fredag til dig.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Dejlige julehyggerier - jeg er fortsat ikke nået dertil, men i morgen har vi store klippedag på skolen, så bliver der givet los for floden af julerier.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Frede. Det bliver da hyggeligt med en stor klippedag på skolen, kan godt huske den dag hvor der blev lavet alt muligt - musetrapper, guirlander af strimler, blev flettet hjerter som jeg bare ikke kunne finde ud af.
   Så jeg håber at du så kommer i julehyggehjørnet :-)
   God fredag til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Ih, du er allerede kommet så langt med julepynten, Kirsten! Det er fine stjerner, men jeg må alligevel give dig ret i at stjernen over dem alle er Jack :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja han er stjernen her på gården.
   Jeg er igang men slet ikke kommet så langt som jeg normalt er, men jeg regner med at weekenden kan hjælpe lidt på det :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten