tirsdag den 17. november 2015

Snarlig 1. advent

Advent står snart for døren og i den anledning har vi nogle traditioner i min lille familie. Og jeg forsøger ihærdigt at holde ved dem uanset hvor mine kære befinder sig. En af de traditioner jeg vil skrive om i dag er adventsgaver - nogen får kalendergaver - men her har vi eller nærmere jeg - lavet adventsgaver.
Adventsgaverne bliver pakket ned i nogle poser af stof, som jeg har syet for nogle år siden.Der er i øjeblikket tre poser. En til min søn Rasmus, en til min lille bondemand og en pose til min datter Sarah og hendes kæreste Kenneth. Jeg tænker at der til næste år skal en pose mere til, så Sarah og Kenneth har hver deres.

I hver stofpose bliver der lagt fire pakker - altså en pakke til hver søndag i advent.

De gaver der bliver lagt i stofposer kan være hjemmelavede eller indkøbte. Og nu skal jeg jo ikke røbe noget for så er det jo ingen hemmelighed mere. Og det er jo også det der er sjovt - og forventningens glade er jo også en rigtig dejlig følelse.


Så nu drejer det sig bare om at pakke alle de gode gaver ind. Jeg elsker at pakke gaver ind, specielt også at pakke ind i silkepapir. Der er noget ved silkepapir, det er bare noget ganske særligt.


Så er alle gaverne pakket ind med fint papir og bånd om. I år har jeg ikke valgt at sætte nummer på, da jeg tænker at de kan sikkert finde ud af at der er en gave til hver adventssøndag.


Nu er alle gaverne pakket ned i stofposerne og de er klar til at blive afleveret til nissen, som kan videre bringe dem til mine kære.

psst :-)
Jack er lige gået ud i haven, og jeg kan også fortælle at han selvfølgelig også har en pose, men den har jeg gemt væk, da han med hans lille fine næse hurtig kan snuse sig frem til hans pose.
Jeg kan godt skrive at han sikkert bliver rigtig glad for de gode ben han får. (han kan jo ikke læse :-) )

Fortsat god aften.
Ønskes herfra
Jack og Kirsten


14 kommentarer:

 1. Godaften Kirsten.Det er da en hyggelig tradition du har indført til din familie.
  Og fine poser til adventsgaverne.
  Jeg viser stadig lidt fra haven.............men det er vist sidste udkald. fra .Og nu er jeg så småt i gang med at lave lidt til jul.
  Men først skal vi have nyt gasfyr om et par dage.................og det glæder jeg mig til.
  Rigtig god aften til dig og Jack knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Ja jeg synes også at det er ganske hyggeligt med sådan en tradition, og synes da også at dem der får poserne synes at det er en god tradition. De har i hvert fald ikke sagt at de ikke ønskede det:-)
   Jeg har ikke rigtig noget i haven som der er værd at vise og det er nu også ganske trist vejret her. regn blæst regn blæst og en enkel time eller to med solskin, og det er primært i den tid hvor jeg er på arbejde.
   Så det er andre ting jeg viser pt i Kirstens have, selvom det måske ikke har noget med have at gøre pt.
   Det bliver da dejligt med nyt gasfyr
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Kære Kirsten Det er en hyggelig tradition. Jeg laver også adventsgaver til mine to store piger. Vi gik også ret hurtigt over til det istedet for pakkekalender med en gave hver dag. Man endte jo med at købe små ting, det absolut intet kunne bruges til. Det er da super hyggeligt, at de far hver deres pose. Så bliver det rigtig personligt. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina.
   Ja det startede det også med her, men der gik ikke lang tid før vi gik over på det andet. Og modtagerne er også glade for det.
   Poserne synes jeg er en del af det, fordi de rummer en hemmelighed og gaverne ligger jo der indtil der må tages en, posen ligger hos dem indtil jeg beder om at få dem tilbage, og du kan tro at der går ikke mange dage får de kommer med posten :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kirsten, hvor er det nogle flotte poser du har syet. Det er en god tradition med adventsgaver. Her er det blevet en tradition at jeg køber 12 kalendergaver til mit barnebarn. Mine piger de vil helst have en skrabe kalender hver. De har ellers også fået adventsgaver i mange år.
  Jeg lover jeg ikke siger noget til Jack, han bliver sikkert helt vildt glad når han får sin gave.
  Forsat god aften.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda. Det er da også nogle dejlige traditioner i har fået lavet i din familie. Dejligt når der er en tradition og at den er blevet en fast del af julen - det synes jeg ihvertfald, også fordi mange ting er under forandring hele tiden.
   Glad for at du ikke røber noget overfor Jack.
   Kh.
   Kirsten.
   Ps jeg tænker da gså en lille firbennet beboer hos dig ville blive glad

   Slet
 4. Så hyggeligt! Og dine adventsposer er fine :-) Jeg giver også altid min mand og mine børn enten julekalender eller adventsgaver. Men ... og nu bliver jeg helt flov ... hundene får ingen julekalender. Ham Jack er en heldig rad :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære nana.
   Ja ham Jack er godt forkælet men han tror hver gang min mand har åbnet en gave at det er til ham, så derfor har han selv, lidt ekstra må der også være til de forkælede
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Hej Kirsten!
  Utrolig hyggelig tradition og at gaverne kommer i de samme skønne poser hvert år gør det hele ekstra særligt og med gensynsglæde:-)
  Vores egen lille familie har ikke så mange traditioner, i den retning, men en kalender bliver det til:-)
  Kærlig hilsen fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. så har I da også traditioner, det er bare en anden tradition. Pakkekalender har i mange år været et fast indslag i familien, men jeg kunne bare ikke finde noget til dem som gav mening og så hver dag, derfor blev det sådan på et tidspunkt. Og det er ikke store ting, men måske mere lækkere ting og mere anvendelig ting der gives.
   Men jeg synes også det er utrolig hyggeligt derfor gør jeg det stadig selvom der ikke er nogen af ungerne der bor hjemme mere.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Hej Kirsten
  Det må være dejligt at have evnen til at finde adventsgaver, den har jeg slet ikke, for mig er det en kæmpe opgave at finde fire til mit barnebarn Arthur, jeg mangler helt fantasien til den slags. Jeg håber også, at nogle giver dig adventsgaver :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Jeg kender godt følelsen af det du skriver, fordi jeg synes det er svært, men til voksne børn er det egentlig ikke så svært fordi det kan være nærmest alt, bare det er lækkert - nu kan jeg ikke skrive hvad jeg har købt eller fundet på i år, men sidste var den ene gang nogle hjemmestrikkede strømper, godt chokolade er også et hit. Men jeg ville også blive udfordret når det f.eks var til sådan en herlig gut som dit barnebarn.
   Om der er nogen der tænker adventsgaver til mig ved jeg ikke men jeg har heller ikke fået syet en pose til mig, så ...
   Men det er for mig vigtigst at skabe glæde hos dem jeg holder meget af
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Sødeste Kirsten. Du er jo en sand mester til at hygge...... også om andre:)
  Smukke hyggelige poser med overraskelser.....
  Sikke en dejlig tradition, den har vi også her i huset. Jeg glædes over søndag morgen hvor børnene fiser ned og plukker en gave. Det er et syn for guder. For præcis om søndagen er de sjovt nok slet ikke trætte......
  Jack kan jo ikke læse :) kom sådan til at grine. Tror jeg har samme humor og fantasi. Her får Carl-Johan også en pakke om søndagen og en til jul. De kære dyr bliver jo også vores børn:)
  Rigtig skøn dag til jer alle

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en dejligt tradition som ikke skal slippes selvom de der forkæles ikke er her om søndagen, men jeg ved at de bliver glade og at de også synes det er hyggeligt.
   Og selvfølgelig skal Jack have en ligesom Carl - Johan han skal, de er den del af familien, så det er ganske naturligt :-)
   En rigtig skøn fredag aften til jer
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten