onsdag den 27. juli 2016

Køkkenhavens orkide

er overskriften denne gang.

Det er ikke så meget jeg er aktiv på bloggen, men det er ikke fordi jeg har glemt jer eller har smidt det hele på gulvet - Åh nej, men pt. løber tiden bare afsted for mig. Jeg glemmer nærmest tiden, og opdager egentlig først hvad klokken er, når min kære mand kommer hjem fra arbejde.

Jeg nyder haven og vejret, som for det meste er godt. Jeg følger de ting der er planlagt i forhold til min sygemelding og jeg kan også begynde at mærke at der går fremad. Små skridt men i den rigtige retning.

Nåh ikke mere om mig, men det er egentlig bare for at fortælle at jeg ikke har glemt jer siden jeg ikke er så aktiv med at skrive en kommentar. Men tro mig jeg vender tilbage :-)

I øjeblikket er i gang med mit store projekt, som nok kommer til at tage tid. Men når der begynder at være noget at vise, er I de første der kommer til at se det.

Nåh Køkkenhavens Orkide findes der virkelig sådan en! Tja, jeg ved det egentlig ikke. Men for en del år siden da jeg var leder af en SFO, havde jeg en kollega, som sammen med børnene såede Pralbønner. Flotte bønner blev lagt i mindre potter, og børnene kunne nærmeste på kort tid følge udviklingen, for det er jo en af de frø, som virkelig vil til vejrs.

En dag da potterne stod udenfor og de første var begyndt at vis deres små flotte røde blomster, kom en af børnenes bedsteforældre og sagde at det var køkkenhavens Orkide. Hun fortalte at det havde hun altid fået fortalt af hendes mormor
Og lidt er der om den historie - blomsten kan godt ligne en fin lille Orkide - for den er fin og sød. Og det er egentlig på grund af blomsten jeg har Pralbønner, og at se den kraft planten ligger for dagen.

Lige nu er den vel godt 2 meter høj. Og jeg tænker at den fortsætter med at gribe efter solen.


God dag alle sammen og jeg glæder mig til at vise jer hvad jeg går og roder med ude i haven.
Kh
Jack og Kirsten


18 kommentarer:

 1. Hvor er det godt det går den rigtige vej søde Kirsten. Så kan alt andet jo faktisk være ligemeget.
  Sikke en plante du viser i dag og sikke en kraft den besidder. Lidt sådan du måske kan se dit forløb. Du strækker dig mere og mere efter lyset. Og du når det med bestemthed når kroppen er parat til det!

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ven
   Jeg har nogle enkelte dage hvor det er svært men jeg kan heldigvis på sådan en dag også finde positive ting
   Nu skal jeg bare blive bedre til komme ud af indkørslen uden at jeg skal tage en time om at nærme mig døren
   Men det går stille og rolig frem
   Knus

   Slet
 2. Godt at høre lidt fra dig Kirsten, jeg har tænkt på, at det var længe siden. Glæder mig til at høre om dit projekt og godt at høre, at det går fremad.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth
   Jeg savner jer men nogen gange kan det være svært at tænke og skrive
   Men jeg glæder mig til at energien er der igen og så vil kommentarerne komme
   Ja det er dejligt at mærke at det går fremad, at Kirsten er derinde endnu som den glade, sjove, alvorlige og humørfyldte. I lang tid har der været et panser omkring mig men det er jeg ved at lag af
   Mit projekt er nok det største i mange år tager langsomt form
   Det jeg kan selv får jeg styr på men det er jo høsttid så jeg må vente til at der er nogen der har tid til at hjælpe, så det er med at have tålmodighed
   Knus

   Slet
 3. Dejligt at se nyt fra dig - og klatrebønner er bare imponerende, og sikke en fin blomst din har oven i købet. Jeg er spændt på at se/høre om det nye store projekt - og jeg kender godt det med, at man har brug for hjælp, men hjælpen er optaget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede
   Tak
   Ja pralbønnerne er bare storslået i deres vækst og deres fine koralrøde blomster
   Jeg skal nok vise hvad der sker i projekterne og jeg tænker at det første indslag er på trapperne ☺️
   Ja sådan er det ude på landet og i høst så må man vente ☺️
   Knus

   Slet
 4. Kære Kirsten
  Dejligt at høre du har det godt, og dejligt med et skønt indlæg fra dig. Jeg tror der generelt er lidt stille i blogland for tiden. Nok på grund af sommervejret.
  Jeg glæder mig til at høre om det nye projekt 😊

  Mange knus ❤️
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lone
   Det går fremad ikke i løbende fart men i mindre skridt men det er lige meget bare det går fremad
   Ja jeg vil gerne vise noget når det er så vidt og jeg tænker at det første er på vej☺️
   Også mange knus til dig

   Slet
 5. Dejligt med lidt nyt fra dig. Jeg havde bare tænkt at du nok var på ferie. Selv er jeg også lidt nede men jeg giver varmen skylden for jeg er jo slet ikke til sol og høje varmegrader. Så sker der ikke rigtig noget med alt det jeg halter bagefter med. Knus her fra og spændende at se hvad du har gang i når du når til at vise det frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita
   Det er forståeligt at du er lidt nede som du skriver
   Tingene er nok så småt ved at falde på plads så er der lidt tid til at tænke på det du har været igennem det sidste års tid
   Ting tager tid og du skal nok nå det i haven ☺️ Du må sige hvis du har brug for hjælp i haven
   Jeg er mester i alt med spade og grave, og bamse har jo sagt at han nok skal hjælpe med at grave 😆
   Knus herfra

   Slet
 6. Kære Kirsten.Vi savner dig jo..........men du tager bare den tid til du igen er klar til at kommentere her på bloggen.Og imens nyder vi jo alle dine dejlige indlæg.
  Og havens orkide er da en fin historie.
  Spændt på at høre lidt om dit nye projekt.Og god fornøjelse med dit besøg af Linda i morgen.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Jeg savner også jer, men jeg er lige i nærheden og en gang imellem læser jeg jeres indslag, men det er ikke så tit jeg får skrevet noget.
   Linda og Alma har været på besøg, og jeg nød deres besøg rigtig meget. Dejligt med besøg
   Knus
   Kirsten

   Slet
 7. Hej Kirsten, det er altså ikke altid heller at jeg får tid til at kommenterer på bloggen. Jeg ved at du gør hvad du kan og nu hvor vejret er så skønt så skal man da også være ude og nyde det. Jeg glæder mig så meget til at se din have og dig i morgen.
  Stort Knus fra Alma og Mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Jeg ved god at der er ingen der forventer at der ligger e kommentar hver gang men jeg nyder at skrive lidt, men det kommer sikkert igen. Ja når det er godt vejr, skal vi ud, der er intet der kan forhindrer dette :
   Nu hvor jeg svarer på din kommentar kan jeg jo lige skrive 1000 tak for dit besøg. jeg nød det utrolig meget og det var dejligt at have besøg af jer to.
   Knus
   Jack og Kirsten

   Slet
 8. Kære Kirsten. Dejligt at høre, du begynder at kunne se lyset og glæden igen, at overskud nærmer sig, fordi du har taget dag for dag, sikkert har fået gode blomstervitaminer hver dag i haven :-) Jeg når at like på facebook, men kommentarer nås ikke så ofte. Når vi endelig kommer ind til aften melder trætheden sig, efter endnu en dag med frisk luft og havearbejdet.. Men hellere den slags træthed :-) Jeg håber du og Linda får nogle gode dage sammen, at jeres vovser nyder hinanden selskab :-) Masser af gode tanker til dig. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete.
   ja heldigvis går det langsomt fremad og haven har en stor betydning i den proces, men også en prof. behandling er med til at det bliver bedre og ja selvfølgelig støtte og omsorg fra min familie.
   Det var dejligt at have besøg af Linda og Alma. jeg tænker at vi alle nød hinandens selskab - så det var rigtig dejligt med besøg.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 9. Mit første år her i haven havde jeg også pralbønner. Har vist stadig nogle frø liggende, men tvivler på de stadig virker. Måske jeg skulle prøve dem til næste år - hvis jeg husker det.
  Nu har jeg bare almindelige bønner, men de er også nået næste tre meter op...vi har dog klippet toppen af dem.

  Godt det hele begynder at se lidt lysere ud for dig. Jeg kan, til en vis grad, sætte mig ind i, hvordan du har det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther.
   Jeg nåede ikke at så bønner, da de var udsolgt, så det blev standbønner og pralbønner. Det er sjovt at se hvor de vokser.
   Ja det begynder heldigvis at se lysere ud, det er jeg glad for. Jeg takker for din forståelse.
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten