tirsdag den 19. juli 2016

Vacation

er gældende for mange lige nu. Nogen tager til udlandet og ser spændende nye steder. Andre har ferie her i Danmark, enten i camping, telt eller sommerhus og der er også den mulighed at holde ferie hjemme.
Jeg har ikke pt ferie, men her hos os er der nogen der har taget på ferie.
Det er Pelargonierne.


De har taget ophold i det 4 stjernet kurhotel - driverhuset. Kurhotel oplyser også at alt er optaget, så der er ikke plads til ret mange flere - kun ved akut tilfælde.

Både de royale, engelske og dem hvor familierelationerne ikke er kendte, har taget ophold.
Ved check in blev de nusset om, visne blade og blomster blev fjernet, et skud gødning - vitamintilskud - lidt ny jord, hvis der var behov.

Nu står de samlet på trallebænken og en mormor opsats og hygger sig. Og når vi sidder og drikker en kop kaffe i driverhuset, kan man se dem alle sammen og at de trives godt på deres kurophold.

Der er aftalt med de royale, de engelske og dem uden familie at de skal vende tilbage til haven, når solen igen viser sig. Det har de accepteret :-)
Efter de blev nusset stillede de alle op til fotografering. Specielt de royale nød den opmærksomhed, så nu får i bedste ugebladsstil billederne af Pelargonier der har taget på kurophold.
De første to billeder er fælles foto. Da de ikke kunne være det samme sted, måtte der to billeder til.
Som det nok kan ses så er de royale fremme i skoene.


Forskellige opstillinger. De royale Pelargonier købte jeg i midten af maj måned på Gram havemesse. Man kunne købe 8 stk for 150 kr. og de var utrolig flotte. De har blomstret lige siden, og er vokset en del. De engelske har jeg både købt ved blomstermanden og i Århus ved Billig blomst. Og den sidste som har en anden farve både i blomst og blade, har jeg fået af mine kollegaer.


Louise fra Aalborg trænger også snart til en ny krans. Hun er stadig bly, så ikke engang så fint et selskab får hende til at blive lidt mere munter. Den Lilla med hvide ydrestreger dufter så fint af citron. Holder utrolig meget af den duft.
Denne er Pelargonie synes jeg er lidt speciel. Den er opbygget sådan at den nærmest er en vifte. Og så er dens blomst utrolig sød i form og farve.


Ja så selvfølgelig de royale - de er utrolig flotte og jeg kan godt forstå at de er meget populære. Både dem her og alle de andre vil jeg forsøge at overvindtre. Jeg har endda sat nogle et formering, da der var en gren af de royale der knækkede. Det er lidt spændende at følge.

Nu kommer der en del billeder af de royale.

Neden under er der en anden slags Pelargonie. Den er mere pink i blomsten og den har to farvet blade.


Den her er en af de engelske Pelargonie, som dufter så godt. De dufter af frisk citron. En herlig duft. Men blomsten er også utrolig sød med dens kronblade.


Ikke dårligt at man kan komme på kurophold med det hele, alt hvad man nu har behov for. Men jeg tænker at de også vil kvittere dette i form af vokseværk og fine blomster.De næste der sikkert drømmer om et kurophold i driverhuset er sikkert Petunia, for de har det også lidt svært i det her vejr. Så det eneste der kan hjælpe er SOL og Varme. Så lad os håbe at dette snart kommer igen.
God dag alle sammen
Knus
Jack og Kirsten.

14 kommentarer:

 1. Kære Kirsten
  Hvor er de flotte dine pelargonier, både de royale, og de andre. Jeg har ikke kunnet få mine rigtigt igang så måske jeg skal sende dem på kurophold ;0)
  Smukke billeder af blomsterne, og også dejlige lille Jack 💜
  Rigtig god dag til jer 🌸

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone.
   Det er også første gang jeg prøver med Pelargonier. Jeg har aldrig haft dem fordi jeg tænkte det er sådan noget skal passes nusses om hele tiden. Men de er utrolig taknemmelige. Så send bare på kurophold et par dage, giv dem et skud gødning, nippe dem lidt og vand dem igennem. Måske trænger de også til lidt nyt jord, for de gror alligevel en del.
   Så tror jeg at de vil vise sig.
   Også god dag til dig
   Knus
   Kirsten

   Slet
 2. Hvor ser det fint ud med pelargonierne i drivhuset - det ser så hyggeligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Er glad for at du synes det er hyggeligt for det er det
   Når Jack og jeg sidder og drikker i driverhuset og vi kigger på dem alle sammen så virker det lidt som om man sidder på en lille ældre cafe i Paris hvor madame et eller andet har taget pelargonierne med på arbejde ☺️

   Slet
 3. Hej Kirsten.Dejligt indlæg om alle de fine pelargonie du har.Mine er desværre blevet noget forsømte i år.Har jo lige været en tur i London og på Hampton Flower Show som jeg viser en masse dejlige billeder fra.
  Men tror da at jeg til næste år skal have nogle friske pelargonie når jeg ser de flotte du har i dit drivhus.De engelske du viser er da bare så smukke.........og når de så også dufter af citron gør dem endnu mere spændende.
  Rigtig dejlig dag til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette de er alle sammen kønne der er en af dem som ikke lige nu er i blomst med den har røde blomst med hvide markeringer
   Der er og dem der dufter f.eks cola. Appelsin roser
   På flere havemesser har jeg set boder hvor de har mange med duft
   Så du skal bare i gang ☺️
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Så smukke billeder Kirsten.
  Jeg elsker også Pelargonier i alle arter og specielt dem med duft.
  Ikke så sært de var yndet i gammel tid. Der stod de ved folks indgange så de store kjoler kunne ruske i dem ved let berøring og den yndigste duft kom frem når gæsterne ankom.
  Så jeg kan kun tilslutte mig at det er et fantastisk kurophold du har fundet til dem.
  Selv potterne passer perfekt med sirlig patina:)

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Charlotte
   Ja de er flotte
   Jeg glæder mig over dem hver dag da de normalt står forskellige steder i haven
   Når jeg kommer forbi dem med citrondyften kører jeg lige fingerne forsigtig igennem de dufter så godt
   Så nu hygger de derinde og er på kurophold😆
   Knus Kirsten

   Slet
 5. Hvor er de smukke alle dine pelargonier, kære Kirsten.
  Er selv total forelsket i dem, men har kun en enkelt i år - det er vist en fejl.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike
   Jeg kan nu godt forstå at du kun har en da du står i en situation med hus til salg, så er der ting der er mere vigtig en pelargonier ☺️
   Knus

   Slet
 6. Søde Kirsten, hvor er en fryd at være en køn plante hos dig. Tænk at blive nusset og pydset og sat i driverhuset..hvor jeg dog glæder mig til at komme og hilse på alle de kongelige, de engelske og de andre :o)
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Linda
   Jeg glæder mig også til I kommer
   Jeg synes det er dejligt at nusse om blomsterne for de fleste belønner en med nye flotte blomster
   Og så er det hyggeligt at sidde og kigge på dem hver i sær
   Men jeg tror at deres kurophold snart slutter
   Og så er det den virkelig verden der venter dem☺️
   Knus
   Kirsten

   Slet
 7. Kære Kirsten. Sikke en gæstfrihed i driverhuset. Det er inspiration, så det batter:-) Så jeg må i gang med at nusse og passe alle mine pelagonier, som er i ynkelig tilstand, efter al det regn... En tur i lysthuset med varme og forhåbentlig sol, lidt omplantning, nyt jord og gødning, mon ikke de så kan være klar om en måneds tid. Denne morgen er startet med SOL, for første gang i lang tid, hvor er det en fornøjelse, så nu venter haven på at få en omgang...Rigtig god dag til dig og dine. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Merete
   Ja du må igang med give dem ophold i lysthuset det er da også flotte forhold så det skal de nok blive glade for
   Ja det er dejligt med sommervejr. Det kan de fleste af os godt lide
   God dag i haven
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten