søndag den 17. juli 2016

Tre roser

mangler jeg at plante. Når de er plantet, så er alle de roser jeg fik købt ved Anton plantet. Det var også mange, alt for mange - men jeg vil ikke undvære en af dem. Jeg nyder dem selvom de har det lidt svært lige nu. Regn kan de ikke lide, så en del af dem, napper jeg knoppen af på, fordi de simpelthen er rådne.

Men netop fordi jeg havde købt alt for mange af de herligheder, ja kunne de heller ikke være i a Rose garden bedet. Så jeg måtte udvide en lille smule. Og da flere havde sagt og skrevet af jeg i forvejen havde lavet et for lille bed - ja så kunne jeg lige så godt skrive en anmodning om at få tilladelse til at udvide bedet, da man ellers kunne risikere at trivsel hos roserne kunne ende med mistrivsel. Og det ville slet ikke gå.
Heldigvis fik jeg tilladelse til den ekstraordinære udvidelse af bedet. Og det vil jeg selvfølgelig gerne vise. Da jeg startede på a rose garden bedet, havde jeg forinden været i gang med kolonihavedelen, og da det er mange navne at tumle med, stillede jeg en lille opgave for dem, der ville være med.

Opgaven bestod i at finde et navn, som kunne bruges til det område. Jeg ville selvfølgelig have retten til at tilføje ord til det navn der blev valgt.
Jeg har i den anledning brugt min mor som uvildig dommer. Og det ville hun gerne.
Hun har ikke foreslået noget og hun vælger ud fra det hun synes bedst om, så det er reelt hende der har valgt.
Men det kommer jeg ind på senere.

Men sådan har jeg udvidet a rose garden bedet.


De nye m2 ligger langs med kolonihavens yderkant. Denne del er 90 cm bredt og ca. 14 m langt. Altså et smalt bed. Her står vi og kigger fra enden af bedet. I den anden ende fortsætter det første bed - a rose garden. Jeg har vist denne lille skønhed før. Det er Mozart. Lige for denne skal der sætte en bedlampe. I hele området omkring driverhuset skal der placeres 4 bedlamper, som tænder når det begynder at blive mørkt. Den Allium der ses, er Allium Sphaerocephalon - jeg ville ikke gerne udtale det navn. Men de er utrolig søde. Jeg har dem flere steder, og de giver det lidt ekstra.


Lidt tættere på. Håber at den kommer til at trives i haven, for jeg synes den er rigtig smuk og enkel.Lidt længere nede i bedet hvor I kan se følgende. Op af stolpen er der sat Dixieland Linda. Derefter dagliljer, som er orange, lidt stauder og så rosen Apple Jack.


Rosen Dixieland Linda. Dagen efter vi havde været ved Anton, og jeg havde tømt bilen, faldt jeg over to Dixieland Linda. Jeg ikke kunne huske at jeg havde købt dem, husk at jeg på et tidpunkt ved Anton, havde mistet overblikket, så jeg troede at det var Linda´s roser. Det var jo oplagt, for der stod jo Linda på deres navneskilt. Så jeg skrev til Linda at jeg havde to af hendes roser - griner - det troede jeg, for de hedder Dixieland Linda, så dem glemmer jeg aldrig. Godt jeg købte dem, for de er utrolig flotte.


Rosen her, hedder Apple Jack. Den er enkel og meget sød med dens fine farve. Dens blomster visner hurtig, men der kommer hele tiden nye, så jeg opdager næsten ikke at de visner og bladene drysser ned på jorden. Insekterne er utrolig glade for den.


Jeg har lavet en slags indgang til kolonien, hvor jeg har sat en slags portal op. Og her skal navnet på kolonien så hedde.
De forslag der var kommet var alle sammen gode, og jeg ved at min mor synes det var lidt svært, så hun skulle tænke, som hun sagde. Så det fik hun lov til.
Da hun vendte tilbage kunne hun oplyse at hun havde valgt at kolonien skulle hedde Rosenlyst. Så jeg laver et skilt, hvor der kommer til at stå følgende:

Kolonihaven Rosenlyst.


Min mor sagde at det passede bedst, både fordi der er roser, men også fordi der bliver refereret til at indehaveren af kolonien har lyst til haven og kolonien.

Den der har forslået dette er Linda. Og hun er så heldig at hun får et gavekort på 120 kr. som hun kan købe to roser for ved Anton. Tak for det fine navn.

Endnu engang tak for alle de gode foreslag og som skrevet synes min mor at det var svært for alle foreslag var gode og og kunne bruges. Da jeg så hvad I foreslog bestemte jeg mig for at jeg ikke ville vælge da det ville være vanskeligt. Og oprindelig skulle min kære mand vælge, men han har lidt travlt i øjeblikket

Nu er der måske nogen der tænker, at nu er der ikke så meget der kan laves i haven. Men sådan er det ikke.
I foråret lavede jeg et indslag som hed Rod. Hvis I vil læse dette indsalg igen kan det findes her. Jeg vidste følgende billede


De store Poppel træser, hvor du ser fire af dem, havde vi nok 13 af. Nu ser det sådan ud og det er et et projekt vi så småt er startet på.


De fleste Poppel er fældet og vi er igang med at fjerne stumpe og rødder, der hvor det er muligt.
Der kommer til at ske en del, men det skal jeg nok fortælle og vise mere af senere.Så der bliver noget med et potteskur, nye træer plantes, roser skal der også være og Rododendron selvfølgelig. Og så kommer der også et mindre drivhuse til frølinger og andre planter. Så der er lidt at beskæftige sig med.

Jack og jeg ønsker jer en god dag og start på en ny uge.
Kh
Jack og Kirsten.
9 kommentarer:

 1. I har godt nok travlt med projekter, men de tager hurtigt form må jeg sige. Allium Sphaerocephalon er utrolig gode til at tilføre de andre planter noget - det er så charmerende når de stikker deres hovede op imellem de andre. Eneste ulempe ved dem er at de vælter så de skal ind og flette sammen med planter som kan støtte dem.

  SvarSlet
 2. Kære Kirsten. Sikke en virkelyst, jeg er helt overvældet, der sker godt nok noget i din have. Hvor ser det smukt ud, jeg glædes på dine vegne. Bare tanken om at du nu kan sidde med Jack i driverhuset og kigge ud på alle herlighederne, på en af gråvejrs dagene.... Eller på bænken med en kop kaffe og nyde duften og skønheden fra alle roserne. Det er vildt spændende at følge din rejse med udvidelser i haven :-) Tak for at jeg må være lidt med. Kærligst Merete

  SvarSlet
 3. Dejligt med en masse roser, godt det blev Linda som vant gavekortet, hun har fuldt fortjent det, og hun kommer tit hos Anton. I øvrigt var det et supergodt navn. Glæder mig til at se mere til dine nye projekter.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Sikke et fint og passende navn! Oh my - det var et langt bed på 14 meter, du må da have haft alt for mange roser, hvis det kan fyldes? Jeg er vild med hækportalen - overvejer om jeg, skal have sådan en lavet. Også din nye portal til Rosenlyst er fin - taber helt pusten af alt det, du når - det ser rigtig godt ud. Om et par timer drøner jeg forbi hos dig, må bede bondemanden om at sætte farten lidt ned, så jeg kan lure lidt i forbifarten :-)

  SvarSlet
 5. Kære Kirsten.Så er jeg her igen efter en dejlig ferie i London.Og med en skøn dag i Hampton.
  Mangler jo at læse lidt op på bloggen.............men dejligt indlæg i dag.
  Og fint navn din mor har valgt.Og sikke du går til den i haven.Endnu et nyt bed med roser.Og så også en rosenportal.
  Godt vi har Jas med de billige roser.
  Og flere nye projekter.Glæder mig til at se det hele.
  Har lavet et indlæg med masser af billeder fra Hampton...........det var svært at vælge mellem alle de billeder jeg tog derover.
  Rigtig dejlig dag til dig knus Jette

  SvarSlet
 6. Det er da en supergodt navn. Tillykke til Linda, hun kan jo aldrig få roser nok, så det gavekort falder nok på et tørt sted. Hihi.
  Spændende at læse om dine andre projekter og godt du fik lov til at udvide bedet :)

  SvarSlet
 7. hi hi skægt med Linda rosen, jeg håber da at hun også selv har købt en, det burde hun da, ik?
  Hvor er det spændende hvad der skal være i Poppelbedet.....

  SvarSlet
 8. Hej Kirsten, Ih altså..blev det virkelig mig der vandt :o) Hils din mor og sig tak. Det er lidt pudsigt for navnet har jeg fra min mormors hus, det hedder Rosenlyst fordi hun elskede roser (jeg har det ikke fra fremmede) og selv om hun døde for mange år siden, så hedder huset stadig det samme og der står de skønneste roser foran.
  Så nu giver navnet mening i det skønneste rosen paradis. Jeg syntes ellers der var mange gode navne så jeg havde ikke regnet med at vinde.
  Og gaverkortet det falder helt bestemt et tørt sted :o) som du jo ved så mangler man altid lige et par roser...Hi HI.
  Vi ses snart
  Stort Kram fra Linda

  SvarSlet
 9. Så flot du altid får det lavet Kirsten. Sikke en smuk portal. Du kan virkelig udføre de smukkeste ting. Din kolonihave er simpelthen en drøm af en have må jeg sige!
  Sikke et smukt navn Linda har foreslået. Det passer perfekt til din smukke have. Kan godt forstå din mor valgte det.
  Kæmpe stort tillykke til Linda og en rigtig god mandag ønskes du.

  Masser af knus
  Charlotte

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten