fredag den 18. december 2015

18. december - sikken en voldsom trængsel

og alarm. Puha jeg ved slet ikke hvorfor jeg fik den vanvittige ide her i eftermiddags at gå ind af de største varehuse. Lige ind hvor der var ulvetid, trætte forældre og kassedamer som også er begyndt at være påvirket af mange dages arbejde med mange timer til nærmest langt hen på aften.
Nå jeg havde glemt om hvordan det kunne være sådan en dag, hvor man næsten kunne tro at det var jul imorgen eller verdens undergang stod for døren.

Ind og hente det jeg skulle have og ud igen. Blev helt tømt for energi og den er ikke så høj lige nu. Ud på den mørke lande vej med radioen kørende - som melder at juletrafikken forløber planmæssigt - det var godt.

Endelig kom jeg derhen hvor jeg skulle og jeg kan sige det er fuldstændigt modsat. Ingen støj, ingen billyde, fuldstændigt mørkt. Det eneste jeg kan hører er min egen vejrtrækning, vinden der suser lidt i grantræerne og i det fjerne kan jeg høre havet´s lyd - bølger der stille og rolig slår ind på kysten.

Dejligt
Fuldstændig ro - det eneste jeg har gjort indtil nu er at sætte vand over til en kop varm kaffe og tændt op for brændeovnen. Dejligt at holde fri fra sikken en voldsom trængsel og alarm.

Hvis du ikke kan huske sangen så får du lige første vers.


Sikken en voldsom trængsel og alarm, 
det er koldt, og man må gå sig varm.
Lygten tændes klokken fire alt,
det skal være aften med gevalt.
Midt på gaden sælges træer og frugt,
se butikken, hvor stråler den smukt!
Varer kan man få i tusindvis,
tænk Dem bare, under indkøbspris.
pris, pris, pris, pris, pris, pris
tænk Dem bare, under indkøbspris.
pris, pris, pris, pris, pris, pris
tænk Dem bare, under indkøbspris!

Jeg vil sidde her, nyde min frisk lavet kaffe og nynne glad på den sang - fordi jeg ikke er derude hvor hvor der er voldsom trængsel og alarm.
Fortsat god 18. december 
Kh.
Jack og Kirsten

6 kommentarer:

 1. Ha ha ha Kirsten..... mine gæt var stranden, skoven og så er det elkedlen ha ha ha. Så fik man da lige vækket hele huset med sin latter. Du har så fed en humor.
  Men du har så meget ret. Jeg tager faktisk ikke til Aalborg og handler som mange gør..... magter det slet ikke. Med kørestol og folk over alt og børn der er kede af at skulle med. Jeg er en af dem der støtter de "små" byer og deres butikker.... og net handel.
  En by som Dronninglund er fantastisk at handle i. Personlighed og charme. Ved der er flere af mine venner som gør det samme til jul. Madindkøb bliver i den lokale brugs. Vildt til jul kan de holde to kasser åben :-))))))
  Men sikken en voldsom trængsel er faktisk min yndlings julesang. Og den bliver sunget så højt om juletræet og der bliver løbet til......

  Rigtig skøn lørdag

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte.
   Sangen er sammen med højt fra træets grønne top også ynglingssange til jul.
   Jeg er ikke så god til at handle ind, bliver stresset af det og som min datter siger at der står nærmest mord i hovedet på mig. Og jeg ved det godt og forsøger derfor ikke at bevæge mig ind sådanne steder, men forsøger at handle ind de tidspunkter hvor der ikke er så mange.
   Jeg ønsker også dig en god lørdag.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Kære Kirsten Godt beskrevet. Det morsomme eller nærmere tragiske er, at sikkert 9 ud af 10 folk i overfyldte varehuse vil sige det samme som dig. At det er en ganske forfærdelig oplevelse sådan en dag i varehuset. ( og jeg synes ikke de er sjældne) dog er det mere op til jul som om 3 verdenskrig er brudt ud. Gud forbyde det.
  Så hvor var det godt du kunne køre hen et sted og få fred. Var det mon kirkegården du besøgte.
  Men mærkværdigt at vi ikke i højere grad bruger de små butikker mere. Jeg gør det alt det jeg kan. Og så handler jeg dagligvarer på nettet. Det er en stor lykke! Men jeg ved det er ikke alle steder man kan det. Julekram Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina.
   Hvis jeg kunne ville jeg handle dagligvarer ind over nettet, men det kan bare ikke lade sig gøre hernede i området, så jeg handler ved nogle enkelte og forsøger alt tid at planlægge det så jeg har en formodning at der ikke er mange. Jeg gider ikke at handle ind, jeg hader det næsten og kan ligefrem blive helt træt ved tanken.
   Fristedet er ikke en kirkegård nej det er vores sommerhus i Blåvand, som jeg tog til og bondemanden og Jack nogle timer efter.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Sikke en velsignet og godt gørende kontrast;-)Godt skrevet! Det eneste sted jeg kan opleve den trængsel og larm er i storcentre med mange butikker og ingen dagslys, så dem går jeg "næsten" udenom, finder dem slet ikke hyggelige.
  Dejlig lørdag Kirsten!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Det kan jeg godt forstå og jeg gør også, men nogen er det nemmere men ikke hyggeligt.
   Og så fortsat god lørdag til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten