tirsdag den 29. december 2015

Frisk vind om ørerne

I dag har jeg haft et lille afbræk i juleferien - en enkelt dag på arbejde. Ikke så ringe endda. Jeg kan godt lide at holde fri/ferie, men jeg holder også af mit arbejde, så den her måde med nogle dage fri og en enkelt dag på arbejde har jeg det rigtig godt med. For lang ferie er ikke lige mig fordi jeg hurtig begynder at småkede mig - og det synes min kære bondemand sig ikke om fordi jeg så ofte begynder at smede planer om alt muligt.

Jeg havde planlagt at jeg ville gå en tur i skoven når jeg var på vej hjem. En rask en af slagsen. Men jeg havde ikke lige tænkt ind at det ville være så koldt på grund af blæsten, selv inde i skoven var vinden meget bidende. Så jeg kan godt fortælle at det blev en meget rask gåtur, fordi varmen kunne jeg slet ikke holde, så ørerne og fingerne blev meget hurtig forfrossen.

Men fik taget nogle billeder - dog uden sol.
Skoven som jeg denne gang besøgte er som altid Lindet Skov, som ligger på strækningen imellem mit arbejde og hjem.

Sådan en vinterdag hvor lyset er noget helt særligt, mange grå blålige nuancer synes jeg skoven viser sig både flot, men også noget dyster. Måske endda lidt farligt - det kunne jo være at der kom en....

Lindet skov er en rigtig stor skov, som også en vis alder bag sig. Der er rigtig meget historie omkring skoven - røver, som overfaldt de rejsende som skulle igennem skoven, og mange andre spændende historier.
Desværre blev en del af skoven hærget i forbindelse med den store orkan vi havde den 3 december 1999. Der faldt der rigtig mange store gamle træer, også i den del som lå i den fredet del af skoven.

Men det er en utrolig flot skov at besøge uanset hvilken årstid man kommer der.Og imens jeg stod der og tog billederne kunne jeg i stilheden hører mange der snakkede meget ihærdigt til hinanden. Det var ganske tydeligt at hører hvem der snakkede så højt.
En stor flok knopsvaner som var på vej til deres nathi. 
Jeg synes at det er så dejligt at høre deres snakken og se dem når de kommer sådan flyvene over hovedet på en.
Men desværre er jeg ikke så dygtigt til at tage billeder så det blev kun lige til de her som er noget sløret
Hvis der skulle være en som gerne vil læse noget mere omkring Lindet skov, vil man kunne finde meget ved at følge dette link - http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/lindet-skov/

Fortsat god aften ønsker Jack og jeg.
Kh.
Kirsten14 kommentarer:

 1. Kære Kirsten
  Ja det skal være godt forberedt, hvis man vil gå tur i sådan en kulde. Jeg har haft dobbelt op af tøj på i dag, når jeg har været ude. Hundene skal jo luftes, men jeg kan godt lide, at det bider lidt i kinderne. Du har selvfølgelig ikke haft så meget tøj på, når det var på turen hjem fra arbejde, du gik. Men frisk luft fik du.
  Kh til dig og Jack
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   ja jeg havde nok ikke helt den rigtige påklædning på, men jeg havde ude på mit arbejde været udenfor og der syntes jeg ikke at det var så slemt. Men kort efter kaffetid tog vinden til. Temperaturen vidste 5 plus, men det føltes som 10 minus, men der var vinden også nærmest stiv kuling.
   Men frisk luft fik jeg hvilket var skønt og hovedet blev igen klar. Og det var dejligt med en smut i skoven, det duftede så frisk.
   Ja det må gerne bide lidt i kinderne og der kommer gang i kredsløbet, men fingerne var helt hvide, og jeg kan ikke tage billeder med handsker på :-)
   Kh.
   fra Jack og mig til dig, og resten af banden :-)

   Slet
 2. Godaften Kirsten.Uha! det lyder da som en meget kold gåtur i skoven.Har selv kun været ude og købe en ny opvaskemaskine.
  Og så var det hurtigt hjemme og få tændt op i brændeovnen.God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Ja det var en kold men frisk tur. Dejligt med en tur derude, men næste gang vil jeg tage kedeldragten med og have den liggende i bilen :-)
   Godt tidspunkt med en ny opvaskemaskine, håber at du fik gjort et godt røverkøb, nu hvor det er udsalg :-)
   Fortsat god aften
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Sikke fine billeder fra en kold dag i Linnet skov - her har den stået på hovedrengøring i kontoret - det var tiltrængt og jeg kunne godt holde varmen! Og hvor er det skønt nu her bagefter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Frede. Jeg har fundet mit gamle kamera frem. Jeg har aldrig været så god til at tage billeder med et kamera og det med at redigerer har ej heller ikke været min stærke side, så nu øver jeg. Jeg vil nemlig gerne tage nogle billeder som er lidt bedre.
   Dejligt med en overstået hovedrengøring på f.eks. kontoret som ofte kan lige et bombet ....., det gør det i hvert fald her. Men jeg vil ikke rører det rum fordi jeg før altid fik at vide at jeg skabte uorden i papirerne, så det værelse står min kære bondemand selv for i forhold til rengøring.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Kæreste Kirsten.
  Du har taget nogle fantastiske billeder. Det mørke og de grå nuancer er kommet perfekt igennem til os læsere. Ja jeg kunne næsten føle de is kolde vinde om mine øre. Fantastisk levende beskrevet.
  Jeg elsker også lyden af svanerne. Det er for mig sådan et smukt stykke musik, både når de taler sammen men også deres vingesus.

  Rigtig fantastisk godt og lykkebringende nytår til dig og dine
  Takker så mange gange for al vores skriveri frem og tilbage. Er så glad for at have fundet din blog. Den er så levende og det er en fantastisk læsning.... ALTID!

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Charlotte.
   Tak og i lige måde.
   Jeg er også glad for at jeg har fundet frem til blogverden - og din blog, og alle andres blog. Dine og mange andres fortællinger fra have, hus og hjem er gode fortællinger om hvad der sker i andres verden. Det er for mig en slags fællesskab, hvor man kan dele sine interesser utrolig godt. Jeg nyder at læse dagens nyheder af gode, sjove, kreative og triste fortællinger fra dit og andre´s liv og hverdag. Det er på en eller anden måde så befriende i en meget travlt hverdag, hvor tingene ofte kan være så komplekse - så de næste ikke kan rummes.

   Så kæreste Charlotte tak fordi du bidrager med din del i mit lille liv og alle andre som læser med.
   Jeg ønsker også for dig et rigtig godt nytår og jeg glæder mig alle rede til næste år
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Wow for nogle meget meget stemningsfulde og flotte billeder fra skoven, elsker også at høre svanerne eller gæssene i luften.
  Skøn dag Kirsten!
  Nu vil jeg på hundetur i den bidende kulde som det også er i dag..fryser allerede, så må hellere tage vintertøjet på.
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste Anette.
   Tak er glad for at du kan lide billederne.
   Jeg har været ude i formiddags hvor Jack og jeg var ude at fodre fuglene, de havde næsten spist op. jeg havde taget den store tykke kedeldragt på, så det var ikke så koldt, men længe var vi ikke ude, for det lille pus - Jack - fryser hurtigt.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Flotte skovbilleder.
  Tja...jeg har intet imod lange ferier...jeg kommer sjældent til at kede mig. Denne juleferie er i alt 16 dage, hvilket lyder af meget...men da den første uge gik med travlhed og juleforberedelser...så er det først fra d. 28. jeg har følt at jeg har ferie...og nu er den næsten forbi.. :(
  Jeg har ikke den store lyst til at komme tilbage til hverdagens trommerum. Tidligere glædede jeg mig til at komme tilbage på job, men det har lockouten i 2013 og nye arbejdstidsregler effektivt sat en stopper for.

  Godt jeg har min kæreste, mine katte og min have og alle mine hobbies...hvis jeg kunne leve af den glæde ovenstående giver mig, så behøvede jeg ikke et job..haha.

  Godt nytår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther - det er jeg ked af at høre, men så er det godt at du har en god kæreste, dine katte og alle de ting som betyder noget for dig, når du kommer hjem.

   jeg håber at du vil nyde resten af ferien, selvom du synes den går alt hurtig. Lige om lidt er det jo også vinterferie.

   Kom godt ind i det nye år og jeg håber at den vil bringe dig mange spændende oplevelser, jeg kunne læse at du har tænkt dig at du vil fortsætte med et blomsterbinder kursus - det lyder rigtig spændende. Glæder mig til at se hvad du har bestilt i frø kataloget.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Skønne billeder fra din skovtur. Man kan simpelthen ikke andet end at elske naturen uanset hvilket vejr man skal udi for at nyde den.
  Godt nytår
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike.
   Tak - er glad for du kan lide mine billeder. Nej naturen er bare flot og man kan kun holde af den. Den giver en mange gode oplevelser og indtryk, og den er så foranderlig. Den stor under konstant forandring, man skal bare se det.
   Godt nytår til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten