mandag den 28. december 2015

støv away

Jeg ved ikke hvordan I har det - men når Julen og de efterfølgende helligdage er ved at være ovre, så får jeg en ubændig lyst til at få det pakket ned, gjort rent og få tingene på plads.
Det er støvet og den tørre gran begynder at se noget trist ud - det er også begyndt at drysse.

Så kan jeg bare ikke lade være - det skal bare væk og der skal gøres rent - så der derefter kan startes med at gøre klar til næste fest - fejring af det nye år.

Så jeg er startet i morges på det projekt der hedder - støv away -

Alt er pakket ned med undtagelse af juletræet - det får lige lov til at stå til 1. januar men så er det også ude af stuen og bliver brugt som fodertræ. Men det skal jeg nok vise den kommende weekend.

Når jeg sådan gør rent og flytter lidt rundt på tingene, kommer der nogen gange nogle ideer op. Og det skete her i formiddags.

Nede i vores bagindgang er det lidt mørkt. Vinduerne vender med nord, og glasset i døren er mat... så der er ikke megen dagslys der kommer ind.
Og som de fleste har, har vi i flere år haft en hylde ovenover vores knager. Der stod der ofte kasser, hvor børnene før i tiden havde hansker, huer, spejdertøj m.m. Men det er efterhånden ikke aktuelt, så til sidst stod der en enkel kasse, men ikke med noget specielt i. Det skulle egentlig bare sorteres og væk.

Så det blev det og de tehuse fra Kähler, som jeg de fleste år har haft stående i vinduet i stuen blev flyttet der ned, udstyret med en lysekæde (de er jo blevet tilovers lige nu) og to gamle dåser blev sat ved siden af.

Wupti et kedeligt hjørne kom til at se lidt mere hyggeligt ud.Jeg har igennem mange år samlet på gamle dåser og mange af dem er i røde nuancer. 


Lagerman lakrids og alt det andet godt, de lavede


Iøvrigt synes Jack at det ganske enkelt er et kedeligt projekt jeg er i gang med, så han har lagt sig til at sove. Det er nu også ganske hårdt sådan at holde julefri med alle de gæster der er kommet igennem dagene.Jeg kan ligefrem fornemme at han tænker - gå nu..jeg gider ikke det pjat lige nu -

Fortsat god mandag - den sidste i 2015.
Kh.
Kirsten og sikkert også fra Jack

8 kommentarer:

 1. Der ser helt sikkert fint ud i din bagindgang. God ide med lyskæde i dine små huse. Den ide vil jeg "stjæle".
  Bedste hilsener
  Kirsten
  SvarSlet
  Svar
  1. Lige på hylden gør det kære Kirsten, resten af baggangen præger tydeligt præg af det er stedet hvor vi kommer ind og arbejdstøjet - sko, træsko med mere bliver stillet hen. Men det kan ikke være anderledes når man som vi bor på landet med et landbrug.
   Du er hjertelig velkommen til at bruge ideen - lyskæderne har du sikkert liggende. :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Hej Kirsten.
  Kan bestemt godt forholde mig til dit "Støv Away" projekt. Hos mig starter det altid første juledag. Jeg elsker julen og især at have julepynt oppe, men dagen efter juleaften trænger jeg til frisk luft og fornyelse. Så der har jeg mit "Støv Away" projekt.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også julen kære Heike, som du har jeg bare derefter et stort behov for frisk luft i stuerne, støvet fjernes og jeg kan næsten ikke holde mig tilbage med at købe tulipaner og primula´er men det skal gerne vente lidt endnu.
   Men der skal ikke fristes meget før det går galt :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Jeg har også ryddet julepynten væk i dag, nu har vi julet nok.
  Jeg kan godt forstå Jack synes, at det er kedeligt. Bellis gør, når vi støvsuger, så der skal helst støvsuges, når den er med ude.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jack vil gerne hjælpe med at støvsuge. han bider i støvsugerens mundstykke når jeg skubber den frem og tilbage. Det har han altid gjort lige fra han var en hvalp. Men alt det andet med at gøre rent, det gider han ikke, så hellere ud i haven og gøre rent, men det stod ikke på planen i dag :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Kære Kirsten Jeg har det på helt samme måde med julepynten, dog ryger juletræet også. Nu skal der holdes nytår. Vores Zeus kan bedst lidt at vi sidder i sofaen og hygger. Men lidt skal der jo også laves. God fornøjelse med støv away projekt. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina. Zeus og Jack forstår at hygge sig de små pus.
   juletræet fik lov til at blive stående, min kære bondemand synes at det jo lige var kommet ind og så skulle det allerede ud. Det har jo også kun stået siden den 23 og var nyfældet, så det er ikke så dryssende endnu.
   Og god fornøjelse med dit støv away projekt :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten