søndag den 6. december 2015

2. Advent - 6. december - hov hvor blev ...... af

Jeg tror at der i disse dage bliver bagt i mange hjem. Og for at sprede den god julestemning af bagværk, har jeg også været i gang. Det er ikke fordi jeg er så god til den slags, tværtimod ynder jeg at støtte dem, der har en lang uddannelse indenfor bagværk.

Og det er nu heller ikke så tit jeg gør det, af den simpel grund at jeg har en diabetes 1, så det er begrænset hvad det må spises af de lækre sager. Jeg ved godt at man kan med held bruge erstatnings sukker, men det er ikke det samme. Så heller små få stykker og regulerer med insulin, end noget der ikke smager som det skal.

Min kære bondemand elsker småkager ja kager generelt, så det er både for ham og andre at der bages.

Nå men de traditionelle kranse skal da laves. Så Jack og jeg gik i gang i år. Og en opskrift blev fundet frem.


Opskriften er med mange god sager, bl.a fint hakket mandler, vaniljekorn, smør - masse af, plus en masse andet godt. Der stod i opskriften at man kunne bruge en sprøjtepose, når de bånd som kransen bindes af, skal laves. Jeg har desværre ikke en gammel kødhakker, som jeg kan huske min mor brugte, så jeg havde købte sprøjtepose med tilbehør.

Alt med dejen gik rigtig fint. Men da vi kom til den del hvor vi skulle lave bånd, tja så virkede det ikke. Ikke en eneste lille klat kom der ud, og det ikke fordi dejen var for fast eller lignende. Nej den ville bare ikke. 
Så lige pludseligt sagde "sprak" og pose sprang i den limning.
Så der var kun et at gøre .... forme dejen til pølse og og lægge på køl. Så tidligt op her til morgen - 2.advent - for så at skærer skiver af den dej der egentlig skulle være kranse.


Og så igang med at bage småkagen der nu her hos os hedder - Småkagen hvor hullet forsvandtJeg kan sige om den nye slags småkage, at vaniljekranse eksperterne - den lille bondemand og Jack - siger at absolut at de smager rigtig godt, og de har aldrig forstået hvorfor ca. en 1/5 af småkagen skal være et hul. Det kan jo ikke spises.

Iøvrigt er der i det lille bageri også gang i Jensens Fedtebrød med kokosmel, Håkonskager og når de to småkageeksperter er stået op af deres middagslur - skal vi igang med hvide og bruge sønderjyske Fedtkager.

Så herfra ønskes i alle en rigtig glædelig 2. advent 
Kh.
Kirsten
Skal sikkert hilse fra Jack men han sover inde ved min lille bondemand.
10 kommentarer:

 1. Hej Kirsten.Pyt med hullet............bare de smager godt.
  Jeg var også lige ved at gå i gang med at bage i dag...................har jo fået en flot Kenwood maskine med alt tilbehør.Så den står også på vaniljekranse en af dagene.Så det blev til julepyntning i stedet..............viser billeder i mit indlæg..
  For vejret hat bestemt ikke været til udesysler i dag.
  Også en dejlig advent til dig og Jack knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Ja du har godt nok pyntet flot op i dit hjem. Og jeg tænker at dine vaniljekranse også bliver gode. Det kan de kun blive med den maskine. Ja småkager smager godt uanset om der er hul i eller ej, og jeg tænker at de nok skal blive spist. De fleste vil jo ikke tænke på at det er kranse uden hul, men en eller anden form for mandelkage :-)
   I går var vejret ikke godt, men i dag har det været et fantastisk vejr, det har jeg endda kunne mærke selvom jeg har været på arbejde og kom hjem da det igen var mørkt.
   Knus herfra
   Jack og Kirsten

   Slet
 2. Sådan klarer man da bare det problem, når dejen ikke vil som en selv :)
  Jeg er endnu ikke begyndt at bage til jul, men skal da snart i gang...håber jeg får tid til det næste søndag...eller måske allerede fredag eftermiddag. Vi får se.
  Under alle omstændigheder ser jeg rigtig meget frem til at kunne gå på juleferie allerede d. 18. december. Jeg trænger SÅ meget til ferie.
  Hav en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt kære Esther med en lang juleferie. Lige nu håber jeg bare at jeg kan holde fri imellem jul og nytår.
   Jeg kan sagtens forstå at du glæder dig og at du trænger til det.
   Og med hensyn til julebag, så er det nu heller ikke noget jeg praktisere helt vildt meget, men i år synes jeg det skulle være, så du skal nok komme til det pkt.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Ja pyt da med det hul bare kagerne smager godt. Der er jo også nogen der siger at det er hullet i vaniljekranse man får ondt i maven af :o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita, den kan jeg godt lide, det vil jeg tænke over og sige at hullet er fjernet så ingen for ondt i maven :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Sikke dog et festeligt indlæg søde Kirsten. Kom sådan til at grine..... måske fordi jeg har prøvet det samme som du.....
  Men syntes det er genialt uden hul.... så er der jo meget mere kage at nyde.
  Jeg skal da love for at der bliver bagt på den lille gård. Lige før det bliver et "sønderjysk" kaffebord, når man gæster jer til jul.

  Rigtig fantastisk dag

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sønderjysk kaffebord, så er jeg jo ikke engang kommet halvvejs. Jeg ved ikke om du har været til sådan et kaffebord, men det er mange ting, og småkagerne er bare afslutning, lige til at fylde den sidste del af maven, hvis der skulle være plads.
   Jeg kunne også se at vi havde haft de samme tanker om julebag, så du har nu også bidraget til det sønderjyske kaffebord.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Kære Kirsten Kunne næsten dufte kagerne helt her på Amager. Jeg husker også, at jeg som barn sad og tog imod vaniliekransene fra min mors kødhakker. Når de var bagt og morfar kom på besøg sagde han altid , at jeg skulle gemme hullet til ham. Det morede vi os meget over.
  Det problem får I ikke, de ser dejlige ud hul eller ej. Fedtkager har jeg aldrig smagt, men hørt Søren Ryge snakke en del om dem. Hvor er det godt at du har en sød hjælper. Vores lille Zeus kan ikke være med. Han spiser bare allesammen. Hav en god aften. Hilsen til dig og Jack. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina.
   Er glad for at du kunne fornemme duften helt på Amager. Ja det er lidt sjovt hvilke minder vi har den småkage, og selvom den ikke smager af så meget som mange andre gør, så hører den bare til.
   Fedtkager - de er bare gode og lette at lave, så dem kan du sagtens lave. De godt både de hvide og de brune.
   Jack tja hvor meget han reelt hjælper ja det er det store spørgsmål, men han er god til at samle op hvis der er noget der smutter ud over bordkanten, så der er aldrig krummer der hvor vi står.
   Det kan Zeus sikkert også.
   Fortsat god aften til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten