lørdag den 26. december 2015

Den strålende hyrdinde

Er det ikke en flot betegnelse - ja jeg synes at det er den ganske beskrivende betegnelse for en blomst - løgplante, som mange af os har stående i denne her tid.
Normalt kalder vi eller ikke denne blomst for den strålende hyrdinde, men jeg synes at det var så flot en betegnelse at jeg valgte at bruge den. Den blomst jeg tænker på er den flotte Amaryllis.

Jeg vidste ikke, at Amaryllis havde så mange navne men den bliver også kaldt de fire verdenshjørner og Ridderstjerne.

Jeg har i de her dage fornøjelsen af at have 3 hvide hyrdinder stående på vores spisebord i stuen. De er utrolig flotte, og jeg bliver helt betaget af dem og kan sidde og kigge længe på dem. Der sker en forandring med dem hver dag.
De er flotte synes jeg. de strålende hyrdinder.

Kh.
Jack og Kirsten


6 kommentarer:

 1. De er fantastisk smukke Kirsten. De er også et most for mig at have i huset omkring jul. De er så elegante og flor lette og på en og samme tid lidt klodset. Elsker den løgplante.

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Charlotte de er nogle skønheder. De her strå i en vase, men jeg har også to løg der står i potte, så jeg er spændt på om de springer ud, men jeg må jo afvente se hvad der sker.
   Også en skøn dag til dig
   Kh
   Kirsten

   Slet
 2. Ja, Amaryllis er skøn! Jeg har tænkt på dig, Kirsten, de sidste par dage, for vi fejrede juleaften i Arrild! Så vi var næsten lige rundt om hjørnet!

  SvarSlet
  Svar
  1. okay, ja så har du været rigtig tæt. Jeg har været inde at læse dit opslag og det ser ud til at I havde en rigtig god jul der i sommerhuset. En rigtig god ide, og så sparer det også tiden med at kører frem og tilbage og alle kan være samlet.
   Vi her hjemme hos os juleaften og 1. juledag. 2. juledag var vi alle samlet i Løgumkloster.
   Så vi har også haft en rigtig god jul. :-)

   Slet
 3. Ja jeg er også begejstret for Amaryllis specielt den hvide, jeg har kun et problem med dem, jeg får dem ikke i blomst igen og kan ikke nænne at smide dem ud bagefter.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ja den er også flot. Jeg kunne se inde på en hjemmeside der handler om historiske blomster - mener at det er under den gamle bys hjemmeside - at den findes i flere farver. Der stod der også beskrivelse på hvordan man får dem til at blomstrer igen. Jeg har nemlig aldrig forsøgt med lægplanten. Jeg har købt to løgplanter i år, så jeg er spændt på hvordan de udvikler sig. billedern er taget af nogle som jeg har stående i en vase.
   Men jeg vil nu heller ikke kunne nænne at smide dem ud altså lægplanterne
   Kh.
   kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten