onsdag den 8. juni 2016

I had a farm in

nej jeg har ingen farm - slet ikke. Men jeg har en rose, som er så flot og den er også en af de større i blomsten. Ja den har nok den største blomst af de roser jeg har.
Rosen - som jeg har kigget på og sværmet om lige siden den første knop kom på toppen af den gren - er rosen Karen Blixen.
Karen Blixen er ny i haven her. Jeg fik den af en veninde her i foråret. Jeg må indrømme at jeg ikke kendte noget til den rose.


For et par dage siden startede den store knop at vise rosen´s farve. Ja jeg vidste jo godt at den var hvid :-) men det var alligevel spændende at se hvad der ville ske, for jeg havde jo kun set hende Karen på et billed da jeg googlede rosen Karen Blixen.


Den 3. Juni havde de grønne dækblade sluppet de fine hvide blade. Og jeg kunne allerede ane der at den her rose ikke var en af de mindre roser, som de andre roser jeg har.
Dagen efter - den 4. juni var der allerede sket lidt mere. Rosenknoppen var blevet mere fyldig.

Dagen, hvor der havde været det hyggelig blogtræf i Kolding i den Geografiske Have, kom jeg hjem til en Karen Blixen, som virkelig havde nydt den solrige og varme dag, det var Grundlovsdag.

Et lille kig i øjet, som jeg synes er spændende, kan man se hvad der er dybt dernede bag alle de fine rosenblade. Nej ikke endnu. Tålmodighed er en svær ting - når man skal vente på noget forandres.

Det var ved at være sådan at Jack og jeg skulle ud at se til Karen hver morgen for at se hvad der var sket i timerne vi sidst var ved Karen.

Den 6. juni var der flere rosenblade der var begyndt at folde sig mere ud. Man kan næsten fornemme at der sker noget time for time. Hun har virkelig travlt med at udfolde sig og vise hendes skønhed.


Morgenduggen sidder stadig og reflektere solen stråler, som om der sidder fine klare diamanter imellem de hvide rosenblade.
Billedet synes jeg giver et indtryk af hvor stor den rose er. Og det er den eneste blomst som er på vej, men heldigvis er der tre andre knopper, som bare venter på at det bliver deres tur.

I går den 7. juni skete det endeligt. Mandagen havde været dejlig varm og der var ikke megen vind, så Karen havde virkelig suget alt det hun kunne af solen og dens stråler. Det gav så bonus i går.
Om morgen så Karen sådan ud.


og sidst på dagen var vinden taget til, så jeg flyttede Karen op på terrassen, da jeg var helt bekymret for hendes store rose, som vinden virkelig legede heftigt med.

Men flot er hun, og hendes duft er let og der er en friskhed over duften, ja nærmest som rent vasketøj, som har hængt i vinden og tørret.
Den er nærmest magisk denne her rose. Hvor er jeg glad for at Karen Blixen er kommet til min have.

"I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills"  citat fra Karen Blixens bog - Out of Africa.


Knus til alle
Jack og Kirsten


12 kommentarer:

 1. Kæreste Kirsten
  Sikken et dejligt indlæg. Rosen er så utrolig smuk, og du skriver så vidunderligt om den, at jeg næsten kan sidde her og fornemme dens fine duft. Jeg kan virkelig godt forstå, du er glad for at "Karen" bor i din have 😊
  Rigtig dejlig dag til dig 💗

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone
   Det er jeg glad for at høre at du synes om indslaget. Dejligt at jeg kan formidle en fortælling så du kan fornemme duften af hende, for selv min kære mand, synes at den dufter sådan.
   Ja jeg tror endda at Karen skal have en tvilling søster, for det er så flot et syn. Det må være oplagt for de som elsker hvidt :-)
   Også en rigtig god dag til dig
   Knus
   Kirsten

   Slet
 2. Hej Kirsten.
  Sikke en skøn rose, den kan jeg godt forstå at du er glad for.
  Jeg kender den ikke selv, men den skal da med i mine overvejelser til næste have.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike.
   Tak for sidst, hvis jeg ikke allerede har skrevet det før.
   Ja hun er flot og så stor at man kan stå flere meter fra hende og se hende. Det kan jeg godt forstå du overvejer, for jeg over også at hun skal have en tvilling søster.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kirsten
  Ja det er en smuk ren hvid rose, og du har taget mange fine billeder af den.
  Det var den eneste rose, der var i min have for 19 år siden, da vi overtog hus og have.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Ja den er utrolig hvid. jeg kunne ikke lade være med at tage så mange billeder, for det har været fantastisk at følge dens udvikling over dagene. Tror mig der er flere som slet ikke er med, så det var svært at vælge
   Det er lidt sjovt med at det var den eneste rose i haven, da I overtog huset. Har du den stadig?
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Ihhh altså Kirsten, 1000 tak for at fortælle om din Karen:-) jeg købte en for lidt mere end en måned siden, og går nysgerrigt for at tjekke om der er sket mere siden sidst, her er kun knop endnu, men hvor jeg glæder mig til at se og dufte. Et er sikkert den virker utrolig sund!
  Skøn dag til dig og jack og bondemanden og....
  Og vi ses jo på søndag:-)
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Glæd dig til n¨år den begynder at vise sig, for det er utrolig at følge. Den er bare så flot og blomsten er så stor, så man tror at det ikke kan passe.
   Det er i hvert fald en som jeg skal have et par stykker mere af.
   Duften er ikke intens men behagelig frisk og let, lige som jeg beskriver.
   Den skulle være sund jeg har ikke indtil videre ikke haft problemer med lus eller andet.
   God dag til dig.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 5. Kære Kirsten. Smukke billeder af din Karen rose, krydret med fortællingen, om en ganske særlig dame. Hvis du har været en tur på Rungstedlund, så vil den stemning du fremkalder, i den grad være fremkaldt også der. Mine hvide roser hedder Polar Stern, men de dufter slet ikke lige så meget som Karen, så der var da lige lidt mere til indkøbs ønsker... Tak for smukke billeder. knus fra Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Merete.
   Glæder mig over at du kan lide fortællingen - hun var jo en stor fortæller. Nej jeg har desværre aldrig været på Rungstedlund, men har set udsendelser fra stedet.
   Karen er ikke en kraftig duftende rose, men har en frisk let duft som er behagelig. Ja den skulle du prøve, jeg skal i hvert fald have et par mere
   Knus
   Kirsten

   Slet
 6. Her kan man vist ikke sige andet end WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
  Er du vimmer en smuk rose. Den er ganske simpelt helt bedårende.
  Kan godt forstå den netop har fået det navn den har. Det er to meget store personligheder i et og samme navn.
  Du har så ganske ret.... en ting til på ønske listen og Kim rykker snart håret af sig selv!
  Men den her rose kan man jo ikke leve uden :)

  Rigtig dejlig dag til dig og Jack
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde jo advaret dig så du var lidt forberedt.
   Du må skrive det på ønskelisten i det stille, ellers er jeg bange for at den kære Kim ikke har hår sidst på sæsonen.
   Den er flot og ja jeg kan i hvert fald ikke uden Karen, så hun må have nogle søstre så hun ikke er alene.
   Bondemanden ved det ikke og jeg tror heller ikke at jeg siger det højt, men lader det ske, men jeg tror at engang sidst på sæsonen forsvinder der nok lidt græs (der er forsvundet meget på det sidste) til et bed som skal bestå af hvide blomster og et bar enkelt buske ;-)
   Godt han ikke læser her på bloggen
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten