lørdag den 25. juni 2016

En lilje ved navn Claude Shride

Første gang dette indslag blev udgivet var den 23. juni. På det tidspunkt var der enkelte Liljer der var sprunget. Nu den 25. juni er der kommet flere til, og dette vil jeg gerne vise. Derfor opdaterer jeg dette indsalg med tre uge billeder.
Hvis det er muligt tænker jeg at jeg gerne vil lægge flere liljeløg, for de er flotte og giver et bed lidt ekstra.


viste sin skønhed i går d. 22. Juni.

Det var med den vis spænding, da vi lagde de 5 løg sidste år i september. Jeg har lagt mange forskellige løgformer, men dog aldrig liljeløg.
Men jeg havde købt fem stk. af Claude Shride - som efter pakningen skulle være en limited edition.

Så da foråret kom og alt begyndte at spirer, var Jack og jeg ude at kigget efter de første skud. Men der var intet at se. ja vi havde endda Sarah med ude at se om der var noget, hvilket der ikke var. Men lige pludselig i slutning af april - hvor Sarah også var hjemme - var de skudene begyndt at titte op - og endda alle fem.

Men fra at man kan ane de første dele af liljen, til at der kommer de første blomster, går der noget tid, ja hvis man er en utålmodig sjæl, så meget lang tid.
Nåh men Jack og jeg gik hver dag ud til liljen og der skete også udvikling over tid. Der kom blade på, og stænglen voksede.

Lige pludselig deler den sig nærmest, forstået på den måde at der er mellemrum imellem bladrosterne,
Og så en dag...


hænger der små klaser af knopper, nærmest som om det er grønne vindruer.
Åh så er det som om spændingen stiger lidt mere. Men der er ikke tegn på farve eller noget lignende, så tålmodighed Jack, det skal nok komme :-)

Vi fortsætter selvfølgelig vores gang ud til Claude. Vi skal jo se hvordan hun har det.
Og som dagene går, sker der lidt hen af vejen.

Fra at være en lille klase er de nu adskilt fra hinanden, og hvis man ser godt efter, kan man ved den ene begynde at ane en farve.

Men turen ud til liljen er blevet en del af hverdagen Jack og jeg har om morgen. Først ned til driverhuset og sige godmorgen, dernæst rundt i haven for at gå hen til Claude og se hvordan hun har det. Og hun har det for det meste godt.
Så det ritual har vi hver morgen og vi glæder os hver gang til at se hvad hun har fundet på siden vi var der sidst.

Åh der er kommet flere knopper der er har farve. Nu må det snart ske at hun viser sin skønhed.
Bare den farve lover allerede en masse. Jeg ved selvfølgelig, hvordan den ser ud, når den er sprunget ud. Men papir er taknemmelig og et billede kan godt ligne en million, men det ser helt anderledes ud i virkeligheden.
Men vi må være fortsat tålmodige, men der kan ikke gå langt tid, før det er så vidt. Ovenstående billeder er taget den 20. juni og der var lige en pause i regnen som bare kom så fin den eftermiddag.

Og så i går den 22. juni, hvor Jack og jeg fejrede bloggens 1 års fødselsdag med en ekstra Mariekiks, var den sprunget ud.
Og hold da k..., hvor er den bare flot. Helt vidunderlig. Og da min kære mand kom hjem fra arbejde, blev han slæbt derhen, for at se skønheden. Så der stod vi tre og kiggede på Claude, som bare var så flot.
Men det kan I se her..


Og jeg kan lige så godt undskylde mange gange, men der kommer nok lidt mange billeder nu, for det er altså svært ikke at gøre det. Den er jo bare så flot.


Og bare farven er helt utrolig flot og med de støvdrager som bare passer ind. Den er ikke ensfarvet, nej - men den har nogle gule spots og mønstre, som bare gør den eksotisk.


Det kan godt være at det ikke passer helt for mig, men jeg synes den ligner de lamper som hænger inde i Tivoli. Eller er jeg helt forkert på den?


Der er heldigvis mange knopper på ,så der kommer mange flere skønheder fra Claude, men der er jo også de andre dagliljer, som er på vej, men det må jeg vise når det er så vidt.
Men lige nu og de næste par dage, nyder vi fuldt ud Claude og hendes kønne blomster.


Jack og jeg ønsker jer alle en god dag, og jeg håber at I nyder billederne af den kønne Claude Shride.
Knus herfra
Kirstens Have.18 kommentarer:

 1. Åhhh...ihhhh altså, hvilken en skønhed :o) det er da klart at i har været spændte og hvor er det godt du har tager billede lige fra Claude var lille. Spændende som hun har vokset sig stor og smuk.
  Rigtig mange hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Ja er en skønhed. Det er jo sjovt at følge hvad der sker fra de kommer op af jorden og til at de bliver til en flot blomst.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 2. Sikke dog en fantastisk lilje så dyb og indtens i farven. Du har så meget ret i at det ligner en lampe, ja en lysekrone. Med de smukkeste prisme.
  Den er virkelig flot og imponerende, kan godt forstå det er en fast morgen rutine for dig og Jack.

  Rigtig dejlig dag til jer
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte, ja de er virkelig flotte og imponerende.
   Specielt også efter at der er kommet flere "lamper" til. Så jeg vil gå efter flere i den farve og mangen til
   Knus
   Kirsten

   Slet
 3. Ihhhh Kirsten jeg genkender den nysgerrighed og glæde:-) og det at slæbe manden hen for at se det nye vidunder, hi hi. Hvor er den SMUK!
  Glade hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Jeg er glad for at der er flere som har den trang til at se hvad der sker og den skal vises frem for alt og alle. ja selv jack slap ikke for den :-)
   Ja den er bare smuk og den holder sig godt.
   Også glade hilsner til dig
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten
  Først nu har jeg opdaget dit indlæg. Jeg holder meget af Martagonliljer, men har desværre ikke det helt store held med dem, jeg har sat mange, men kun en blomstrer i år. Jeg så i aftes, at Søren Ryge har 83, det kunne være skønt, hvis dem jeg har sat blev til mange.
  Skønne billeder af din lilje
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth jeg er glad for at du opdagede mit indslag spcielt nu hvor du holder af den form for Liljer. Det er godt nok mange han har, og det halve ville jeg nu også være glad for.
   Det er da mærkeligt at du har sat så mange også kommer der kun en. Kan det være fordi de er sat i de områder hvor der kom meget vand? Mine er sat tæt på husmuren, ca. en meter, da jeg tænkte at der er mere tørt der end længere ude. Men om det har en betydning ved jeg ikke. Så meget forstand har jeg heller ikke på Liljer, men jeg har tænkt at ligge flere løg og læse lidt om liljer.
   Tak for at du kan lide mine billeder
   Knus
   Kirsten

   Slet
 5. Sikke et dejligt ritual dig og Jack har fået jer, og jeg kan da godt forstå den morgentur gør lykke, for hold da op hvor er den lilje smuk.Den farve er jo helt utrolig. Din sammenligning med tivoli lamper passer perfekt. Virkelig skønne billeder. Tak for dem <3

  Mange knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone.
   Ja det er godt med gode ritualer, specielt når de også medfører at man oplever så en køn udvikling. Ja farverne er jeg bare så glade for, de er utrolig varme og dejlige at se på.
   Også mange knus til dig
   Kirsten

   Slet
 6. Kære Kirsten.Først stort tillykke med det først år på bloggen.........nyder meget at følge dig og dine skønne indlæg.Men har haft lidt travlt bla. med min fødselsdag.

  Og sikke da nogle skønheder du viser.Kan godt forstå at du skal hen og beundre dem hver dag.
  Har selv to gamle der næsten står inde i hækken.
  Rigtig dejlig aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Tak og i lige måde, jeg nyder også at følge dig med de indsalg du kommer fra haven og jeres ture rundt omkring. Håber at du får en god fødselsdag.
   Tak ja de er nogle skønheder og nu hvor der er mange flere "lamper" på dem så er de endnu kønnere. farven, synes jeg rigtig meget om.
   Skal du ikke have hentet de to gamle frem, så de bedre kommer til deres ret?
   Knus
   Kirsten

   Slet
 7. Så fin så fin. Jeg har mange Liljer men ikke lige den. Er det tilladt at spørge hvor du har fundet løgene?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita.
   Tak skal du have. Ja jeg ved at du har rigtig mange liljer og du er sådan set en af dem, som ha givet mig lysten til at prøve dem af. Jeg har liljer i haven men dette er dagliljer. Denne her har jeg købt i Bilka sidste år hvor det var en lilited edition, som det står på pakken, men jeg vil også gerne have flere af dem, for de er smukke med den farve.
   Jeg har plantet to Landini som jeg købte på et markede, og de står med store knopper lige nu, så vi kigger også til den. Landini er en meget mørk lilje, så jeg er meget spændt på den.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 8. Hej. Den martagonlilje er da meget smuk. Ih hvor står de godt hos dig. Her er liljebilerne hårde ved dem. De er nogle bæster. Skønt ser der ud hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne.
   Tak jeg synes den er så smuk, men jeg synes generalt at liljer er smukke. jeg har haft dagliljer i haven i mange år, men det er første år jeg prøver med de liljer. Foruden denne her har jeg to andre - en Landini Lilje, som skulle være en af de mørkeste liljer og en anden som jeg ikke har navn på, men som jeg kalder Gerdas lilje, da hende jeg købte dem af hedder Gerda.
   Jeg tror ikke at jeg har de biller i haven, jeg har i hvert fald ikke set dem, men de har sikkert ikke opdaget endnu at der er liljer i haven.
   Tak jeg er glad for at du kan lide min have og du er hjertelig velkommen til at kigge med og hvsi du har lyst vil jeg glæde mig over dine kommentar :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 9. Jeg kan da godt forstå du har taget så mange billeder af den, for den er godt nok smuk.

  Forsinket tillykke med bloggens fødselsdag også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Esther.
   Tak skal du have. Ja der blev taget mange billeder for tænk hvis jeg missede øjeblikket den sprang ud. Og det er jo pjat, men den er smuk og nu hvor der er endnu flere blomster på hver stængel kan man blive helt paff. Ja vil se om den ikke kommer igen ved Bilka hvor jeg købte den sidste år, ellers må der være andre der forhandler den.
   Tak for din fødselsdagshilsen :-)
   Kh
   Kirsten, dejligt at høre fra dig :-)

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten