søndag den 5. juni 2016

Christian den 4 in the red corner

og jeg tror at han nok ikke vil synes om det, hvis han ikke læste videre. Men selvfølgelig ville han det, for han vil have et behov for at vide om, der er een der vil fornemme ham - ja om der ligefrem er tale om en kongefornærmelse.

Men det kunne jeg nu aldrig finde på, i hvert fald ikke bevidst.

Men Christian den 4 er virkelig kommet i det røde hjørne, og det er der ikke så meget at gøre ved.


Midt imellem en gruppe af kvinder er Christian kommet. Violer, Bellis og Dahlia. Men jeg synes det er et fint selskab han er kommet i.


De røde Violer som står flot sammen med Bellis. De to har stået sammen siden, de blev plantet i begyndelsen af april og de udstråler en frodighed, specielt Violerne.


Jeg syns det utrolig at de stadig står så flotte, specielt med den varme og til tider noget kraftig vind vi har haft. Farverne er utrolig flotte og jeg synes at der er flot farvespil.


Den røde farve vil jeg i hvert fald forsøge at få fat i igen til næste forår.

Foruden Violerne og Bellis har Christina også selskab af Dahlia, en koralfarvet storblomstrende Dahlia, som skifter farve på de yderste rækker af blomsten.Denne her, plus en anden var jeg så heldig at kunne købe sidste dag i den lokale Brugs. De havde valgt at sælge dem billigt pga varmen og den vind der har været, for de kunne ikke følge med at vande. Om det var en fejl med prisen, ved jeg ikke, men jeg fik den for 10 kr. Det vil jeg sige er billigt. Og flot er den.
Dejlige farver med det farveskift.
Men Christian den 4, hvor er han tænker nogen måske. Og hvis man ikke lige ved det, så er det også svært, men han er lige her:


- må jeg præsenterer Christian den 4. Så kan man jo spørge om han fortjerner navnet for mange har fået et kongeligt navn. Men det synes jeg. Både fordi han er flot og farven er dyb rød. Men han er en noget ældre herre. Men hvorfor det? Christian den 4, ikke rosen men kongen, som bl.a byggede rundetårn og Rosenborg, var utrolig meget interesseret i roser. Meget endda. Nogle af de roser han fik frem og havde i sine haver/slotshaver er stadig eksisterende bl.a denne her rose. Hvis du er interesseret i at læse mere om Christian den 4 og roserne kan du finde lidt oplysninger her


Billederne er taget over nogle dage, så derfor vil lyset være forskelligt. Men denne her rose, som er kommet in the red corner, købte jeg sidste år, efter at jeg havde købt de to andre, som jeg tidligere har beskrevet. Jeg synes den er meget flot i dens løv, som er både grønt og brunrødligt. 


Og jeg kan huske fra sidste år at den blomstrede lang tid, og at selve rosen blomsten er blomstrende over tid, så man får glæde at blomsterne i lang tid.


Så er det lige farven. Det er den eneste rose jeg har der er rød - dyb rød - de andre er mere de sarte lyserøde roser, og det kan også være svært at placerer den. Den står iøvrigt i en større krukke og har det helt fint med det. Den har stået udenfor lige siden jeg købe den i slutningen af juli måned. Det har den kunne holde til.


Nu er den næsten sprunget. Utrolig flot de velour agtige blomsterblade. Dens duft er sart.


Så tog den det sidste skridt og er sprunget ud,  Og det har det været værd at følge og vente på. Jeg kan godt huske den fra sidst år, men jeg synes at den er flotterer end den var sidste år. Men varmen og solen gør sit, og vand om aften og lidt gødning i ny og nær, skaber vel også flotte roser. Jeg håber at I synes det var spændende at se hvad der gemmer sig in the red corner :-)

Jack og jeg vil ønske jer en god søndag uanset hvor du befinder dig.
Kh
Jack og Kirsten


12 kommentarer:

 1. Hej Kirsten
  Igen et flot forløb fra din hånd. Jeg nåede slet ikke at hilse på dig i Kolding og pludselig var du væk. Du havde travlt med at snakke med andre, da jeg kom, så vi fik ikke hilst, men det gør vi nok næste gang.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Er glad for du kan lide forløbet. Synes det er sjovt at have udviklingen med fra knop til blomst. Nogen gange kan det lade sig gøre og andre gange får man første øje på det når det er fuldt udsprunget, men det går alt sammen så hurtig lige nu.
   Er ked af at vi ikke fik hilst. Men der var mange at forholde sig til og jeg havde ikke set dig.
   Ville så grne have hilst på dig, for det var så hyggeligt at snakke med dig oppe i Tørring. Men det er jo snart Juli og så ses vi.
   Glæder mig
   Knus
   Kirsten

   Slet
 2. Sikke et smukt hjørne du har fået lavet og Christian IV er da helt formidabel smuk. Syntes du har fået ham placeret så smukt og er sikker på han nyder at befinde sig. Ja omgivet af smukke damer!
  Bliver altså også nød til at komplimentere din smukke lanterne. Den er så henrivende:)
  Dig og Jack ønskes en rigtig skøn uge. Med masser af sol og varme

  Masser af royale knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Tak skal du have og at du kan lide det. Det er jo noget rødt og jeg ved hvordan du har det med farver.
   Men Christian er utrolig flot når han står der med blomst.
   Ja den lanterne den bkiver også flyttet rundt til forskellige steder. I efteråret stod den sammen med alle hornviolerne på terrassen og da der begyndte at være trængsle på hylden blev den flyttet over til den gamle liggestol, som helst ikke skal sætte sig i :-)
   Vi håber også at du får en skøn uge med sol, sommer og varme :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 3. Hvor ser det skønt ude i din have trods varmen og tørken 😊, vi vander på livet løs, ellers tror det hele ville være svedent af 😊, forsat god saommer, som vi bare skal nyde 😊. Det er rigtig flot med alle de skønne røde farver, alt behøver ikke at være pastel 😊, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit.
   Jeg er også en af dem der render rundt med haveslange, vandkander og bajler, hvor jeg sætter nogle planter i så det får vandet nede fra. Det er ikke alt der bryder sig om at få vand i hovedet :-)
   Jeg er glad for at du kan lide den, og ja alt behøver ikke være pastel, selvom det er nok det der oftest er i haven.
   Ja det bliver dejligt med sommer vi kan nyde og en herlig varme, som jeg synes er godt for sjæl og krop
   Kh
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten. Så fandt jeg også frem til din blog, her ser jo herligt ud. Han er ret skøn ham Christian, men det er din røde dahlia, så sandelig også. Mums... siger jeg bare! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til og jeg er da glad for at du fandt mig.
   Tak jeg er glad for at du synes godt om det du ser.
   Ja Christian den 4. er skøn og han blomstrer så fin. Der er kommet flere til og det er herligt at se når man går forbi den
   Den røde Dahlia er en smuk sag, som jeg gerne ville have nogle knolde af hvis man kunne finde dem'Kh
   Kirsten og tak for sidst og et godt arrangeret blogtræf

   Slet
 5. Kære Kirsten
  Hvor er Christian en heldig starut 😉 han står så rank og flot mellem alle de skønne kvinder. Og især dahliaen, som du fik så billigt, er jeg helt vild med. Den er da helt utroligt smuk. Jeg har altid violer i de blå nuancer, men de røde du har fået fat i, er da helt skønne. Må se om jeg kan finde dem næste år.
  Dejligt blogindlæg du har lavet.
  Rigtig god dag til dig og søde Jack

  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Lone, det kan vist godt sige at han er med det flotte selskab han er en del af.
   ja Dahlia er utrolig flot, og du kan tro at jeg har efterfølgende fortrudt at jeg ikke købte flere den dag, for det var billigt.
   Ja de røde Hornvioler er flotte og jeg har virkelig nydt dem, for det er dejligt med andre farver for de blålige farver har jeg også en del af.
   Så den røde står på listen til næste år som jeg skal have købt.
   Tak er glad for at du kunne lide indsalget om Christian og de røde damer
   Kh
   Kirsten

   Slet
 6. Hej Kirsten.Tak for en dejlig historie om Christian d.lV.
  Og hvor er det bare en smuk rose.Sjældent man ser en i den mørke fløjsbløde farve.
  Håber meget vi ses på næste søndag så vi kan få en lille snak.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Tak jeg er glad for at du kunne lide indlægget om rosen. Ja den er flot den røde farve. Dejlig varm og som fløjs. Det er næsten som om man godt kunne tænke sig at stryge den over bladene for at mærke blødheden den udstråler.
   Ja jeg håber at kan være med, men jeg måd lige se hvordan det hele arter sig hos mig.
   Knus
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten