tirsdag den 14. juni 2016

en melodi til en rose

findes der sikkert, men den rose jeg vil skrive om denne gang, hedder noget ganske specielt. Det handler i øjeblikket meget om roser, og det kan jo være ganske træls, hvis man ikke interesserer sig for roser.
Men denne her rose er så flot i dens farve og den dufter herligt.
Om George Gershwin har haft noget med denne rose at gøre, det ved jeg ikke, men jeg ved at George har i tidernes morgen skrevet et musikstykke som hedder det samme, som den rose. Hvis du ikke lige kan komme tanke om dette musikstykke, ja så kan du lytte her.
Jeg vil dog lige gøre opmærksom på at det er et længere stykke.

Nåh den rose jeg skriver så meget om og endnu ikke ha nævnt navnet på, er denne her.


Så flot i farverne og så enkel, men alligevel overdådig. Det er en utrolig flot farve, og navnet passer egentlig helt godt til denne rose.

Rosen hedder Rhapsody in blue. Men der må være en mening med at rosen hedder sådan. Dette har jeg forsøgt at finde ud af, men det har ikke helt været muligt. Hvis man tager ordet rhapsody, betyder det musik der er sammensat af forskellige musikstykker, f.eks jazz kombineret med klassisk samt andre. I dag vil man sikkert sige at det er musik der er mixet sammen. In blue må henfører til farven.
Rosen er fremdyrket af en engelsk mand, som havde stor interesse for roser, men han var ikke prof. forædler, men amatør. Han skabte denne rose ud af andre, så man kan vel sige at at han mixede forskellige roser, hvorved han skabte Rhapsody in blue.

Undskyld nu kommer jeg igen til at skrive for meget - sorry...Utrolige flotte nuancer og rosen gule midte fremhæver farverne utrolig meget.

Inden rosen springer ud, står den selvfølgelig som en knop. Det er lidt svært at se at denne knop, for denne farve. Rosens knop er nemlig nærmest pink, og ikke i de lilla nuancer.


Det herlige ved denne rose er, at den har mange rosenknopper på hver stængel, så man får en del roser på hver af dem.


Den dufter rigtig godt. Det er også ganske tydeligt at den også tiltrækker andre, nemlig insekterne, som nærmest sværmer omkring blomsterne.


Jack og jeg vil ønske jer alle en god dag,og i går regnede det hos os. Vi fik ca. 11mm, af den stille slags regn, så det e rigtig fint.
Kh
Jack og Kirsten18 kommentarer:

 1. Hej Kirsten, hvilken smuk beskrivelse af "Rapsody in Blue" jeg har da aldrig før tænkt på navnet på den måde :o)
  Du skal vide at du var savnet oppe ved Tante Grøn og der blev spurgt efter dig :o) og jeg tænkte mange gange på dig.
  På vej hjem var jeg ved Brocante, der kommer billeder så snart jeg får mit kamera tilbage. Jeg var så benovet over alt det guf der var så jeg glemte det. Heldigvis fandt Hans det og sender det til mig.
  Jeg skulle hilse fra ham og sige at du er meget velkommen, hvis blot du ringer og aftaler tid først :o)
  Stort Kram fra Linda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Linda.
   Ja jeg var ked af ikke at kunne være med, men jeg havde ikke den energi til det, som var nødvendig. Jeg ville forfærdelig gerne have været med, men desværre.
   Hvor sødt af dig at spørge og jeg håber at du fik hvad du ville have. Jeg vil forsøge at få en aftale med ham i næste uge.
   kunne vi lave en aftale omkring JAS :-)
   Knus herfra
   Kirsten

   Slet
 2. Kære Kirsten
  Hvor er det bare en utroligt smuk rose, med et utroligt smukt navn. Helt og aldeles smukke billeder du har taget.
  Og jeg synes bestemt ikke at du skriver for meget. Det er altid så spændende at læse dine indlæg, for jeg lærer en lille smule hvergang. Du er rigtig god til at fortælle om blomsterne i din have, og jeg tror du lægger et stort arbejde i at finde ud af alt om dine blomster. Tak for at dele din viden, og dine smukke billeder 🌸
  Rigtig god dag til Jack og dig 💕

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone, Tak er glad for at du kan lide billederne og rosen.
   Jeg er glad for at hører at jeg kan bidrage med lidt, og jeg synes det er spændende at finde af de forskellige ting
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Kære Kirsten.Skønt indlæg om den smukke rose.........som jeg købte hos Jas d. 1/5.
  Og den har bare så mange smukke roser.Så tak for dejlige billeder.
  Som Linda skriver så savnede vi dig alle sammen.Men håber du har det OK nu.
  Men der kommer helt sikkert en anden gang hvor vi kan mødes.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
 4. Hej igen.Vil bar lige sige at jeg viser et fælles billede
  hvor du kan se alle bloggerne.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære jette.
   Jeg håber at din rose også blomstrer og spreder sin skønhed hos dig.
   Ja jeg kan ikke altid være sikker på at mit helbred vil som jeg vil, så det var derfor jeg gerne ville have den lidt åbne tilmelding.
   Men jeg håber at vi en dag kan mødes og snakke lidt mere sammen.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 5. Smuk, smuk rose og interessante overvejelser:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne.
   Tak og ja den er en utrolig smuk rose, og overvejelser ja det kan jo være rigtige eller helt hen i hegnet :-) det ved man ikke helt
   Kh
   Kirsten

   Slet
 6. Fine billeder af Rhapsody in Blue, jeg har foræret min væk, ja hvor dum kan man være. Det gør nu ikke noget, de havde fortjent den, og jeg har fået mange andre i stedet.
  Fint indlæg.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Åh ja, du har så mange skønne roser, som godt kanmåle sig med denne. Og du har sikkert gjort dine overvejelser da du forærede den væk. Den har det sikkert godt der.
   Tak er glad for at du kan lide indslaget
   Kh
   Knus
   Kirsten

   Slet
 7. Fine billeder, selvom jeg ikke er til de enkle roser, så er den jo utrolig smuk - og farven er bare flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede.
   Tk er glad for at du kan lide billederne. Jeg har ikke nogen fortrukne roser, jeg er først sådan begyndt på roser sidste år, så jeg har ikke direkte nogen ynglingsroser
   Jeg synes de fleste er kønne
   Farven er flot og ganske speciel.
   Kh
   kirsten

   Slet
 8. Jeg har aldrig i mit liv set en lilla rose før Kirsten. Som i aldrig. Det var faktisk sådan at Kim kom hen for at se det store nærbillede af rosen. Han roste dig enormt for den måde du har taget billedet på.
  Han har jo helt ret. Et fantastisk billede.
  Den rose gad jeg godt at dufte!!!

  Rigtig skøn aften
  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Jeg havde heller ikke set en lilla rose før. Det var sidste år jeg så billeder fra andre blogger, som viste denne rose, så da jeg her i efteråret faldt over deb købte jeg den, for den skulle prøves af
   Jeg havde egentlig troet at den var mere fyldig men den er ganske enkel og dufter, som hybenroserne, ikke for kraftig en duft, men enkel og lidt sød.
   Tak fordi I kan lide billederne, det er jeg glad for
   Knus
   Kirsten

   Slet
 9. Kære Kirsten, det er en skøn rose og jeg nyder den også hver dag i min have 😊. Det er sjovt, jeg kender ikke musikstykket, men lyttede i fem minutter og jeg syntes det lyd som den danske sommer, indimellem stille og blid, for derefter at gå over i blæsende storm, så stilner det lidt, frisker op og bliver derefter igen sprød.......ja sikken fantasi jeg har, ha ha, men det var sjovt at lytte til og dejligt at læse om denne skønne rose og hvor navnet evt stammer fra 😊, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit.
   Det med musikstykket og den beskrivelse du kommer med, kan egentlig godt passe, man kan jo forestille sig mange ting, når man hører et stykke musik. Og det musikstykke er jo kendetegnet ved flere tempi, som er med til at vi kan forestille os meget.
   Ja det er en smuk rose, som også er lidt speciel, jeg ser den hver gang jeg går hen til terrassedøren, så det er mange gange, og jeg bliver hver gang helt betaget af den.
   Godt med fantasi, den gør ingen skade, tværtimod skaber den glæde.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 10. Kære Kirsten Skønt indlæg om en vidunderlig rose, elsker historien og alle de billeder du viser. Rent mums :-) Knus til dig og Jack Tina

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten