søndag den 14. februar 2016

tyndt glas...

må jeg absolut sige det er, men sandelig også så smukt, så da jeg så at de bare stod der ovenpå papkasser, som bare var sat på en europalle, blødte mit hjerte fuldstændig. Ja jeg fik den følelse af at de var noget i det kategori som hedder - Must to have - så de blev lagt forsigtig ned i den store vogn. Godt med store vogne i sådan en situation - men slet ikke når det mig. Men .... jeg var så heldig at finde tre glas - en stor planteklokke, nok ikke til at stille uden for - og to mindre glasopsatser - som er forskellige. Den ene er på en høj fod og den anden står på en flad glas underskål og i toppen er der en fin stjerne.

Jeg må indrømme at det er svært at fotografere glas, men jeg håber at det er lykkes at formidle hvad jeg mener.


Her er hele herligheden. Lagkagefadet er gammelt, men det kan bruges til meget. Denne gang er det glas klokken der får lov til at pryde fadet. Det grønne glas, har jeg købt for mange siden, så det er heller ikke der hvor mærksomheden skal rettes imod. Nå nej det er glasklokken, og de to små opsatser, som jeg nærmest fik hjertebanken af :-)


Jeg synes de er så flotte, og de gør sig godt sammen med alle de ting jeg har brugt i den her opstilling, som står i et af de 6 vinduer som danner en halv cirkel.
Dejligt forårs agtigt.


Glasklokken er flydt op med en næsten afblomstret hvid perlehyacint, pilegrene og en høne har åbenbart tabt et æg midt i de grønne.På lagkagefadet har jeg også brugt - genbrugt - pilegrene fra vasen, Krokus som åbenbart ikke vil vise sine gule blomster og æg fra Svendsens sorte hvide høns.

Det er nu dejligt med et sådan et forårsfad.

I det andre glas har jeg de små påskeliljer - tete a tete - de er også en af mine indkøb fra i går, men der kommer rigtig meget med tete af tete ´er en anden dag :-)
I den lille glas opsats uden fod har jeg lagt en lille engel. Engle er godt at have omkring sig, også i foråret og også i påsken.
Den lille engle ligger på blade af en rose som jeg fik af Ida, som tak for hjælpen med hendes tæppe, så den er også genanvendt. 


lidt pletter i luften


og et fint æg fra Svendsen hvor jeg har lagt en lille tete a tete ind i ægget, så det ser nærmest ud som om der gror løg ud af æggeskalen.

Så tror jeg vist heller ikke at der kan skrives og vises mere om tyndt glas.
Fortsat god søndag - i dag må der gives ekstra kram ....

Stort kram fra 
Jack og Kirsten


23 kommentarer:

 1. Det ser fint ud, lækre sager, det er gået fint med billederne af glas, det kan du også.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth. du ved jo at jeg øver mig. Så jeg er glad for at du synes det ser fint ud med billerne af glas.
   Ja jeg synes også at det er lækre sager.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Det er da nogle fine glas du har fået dig der. Jeg synes de er meget smukke, men tror ikke jeg anskaffer mig nogle...det ville være spild af penge, når jeg tager i betragtning, hvor forholdsvist tit kattene vælter et eller andet ned :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja kære Esther. Der er jo en risiko med det, og de er nysgerrige.
   Det problem har jeg ikke da jack højst kan hoppe op i sofaen :-), så han vælter ikke noget der.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kirsten.Hvor er det en fin opstilling med dine nye glas.Den kan jeg da godt forstå du ikke kunne gå forbi.Har selv flere glasklokker som jeg bruger rigtig meget.
  Gode billede du viser........bruger du Picasa ?
  Har brugt meget af dagen med at finde ud af at pynte min stue.........men er slet ikke færdig endnu.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Tak jeg er glad for at du kan lide opstillingen med glasene og billederne.
   Nej det er ikke Picasa jeg bruger som redigering med bare det som er som standard på min bærbar. Det er vist windovs 10, hvis det har en betydning - jeg er ikke så teknisk bevendt.
   Ja det er nogen gange svært at få tingene derhen man vil når man har malet og måske også sat noget anderledes end hidtil. Står nogen til overs med noget, så ikke rigtig kan placeres, så det bliver ofte stillet væk og måske taget frem igen. Håber at det hele falder på plads
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten :-)
  Sikke kreativ du er, og sikke en dejlig blok :-) Kan være jeg tillader mig at stjæle et par af dine dejlige idéer hen ad vejen... Håber ikke at komme bag tremmer for det.... eller nowet.... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det er jeg glad for at du synes og velkommen her på bloggen. Du skal bare bruge de ideer du vil, og viser du henviser til bloggen her, så vil jeg da blive meget glad.
   Og det er ikke noget du tager bag tremmer for ellers modtager jeg dig bare ...:-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Så fint du har fået pyntet op med dine glas :-)
  Jeg kan specielt godt li dit gamle lagkagefad og det glas du har brugt på den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi tak
   Ja jeg er også meget lad for fadet. det er blevet brugt i mange år til alverdens ting, så det har den rigtige størrelse og er meget anvendeligt.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Hvor er det fint glas du har sammensat, både det nye og det du havde. Skønt med forårsstemning i.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Ja det er så dejligt med noget forstemning og det er noget vi også sagtens kan bruge.
   Glasene er meget anvendeligt og kan bruges til mange ting, så de kommer til at stå fremme mange gange.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 7. Hej Sikke flot stemning med glas, blomster og æg. De hvide hæklede servietter er lige i øjet. Det ser skønt ud og fint at blive ført lidt igennem via billiderne lag på lag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne. Tak og jeg er glad over at du kan lide det. De hæklede servietter og mellemlægservietter eller hvad sådan nogen hedder, var der en ældre dame, som for en del år siden hæklede disse til mig, Den der ligger på lagkagefadet er en mundserviet og de andre, der dem som man brugte før i tiden brugte til at lægge imellem de fine tallerkener. Så nu er det blevet genanvendt på en anden måde
   Ja jeg synes også at det er dejligt at se billederne går dybere ind i det som vi ofte ser som noget stort. Jeg kan godt lide de små detaljer, så det er ofte dem jeg har fokus på.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Så fint du har fået pyntet. Lækre nye glas du har fundet men har du nu fortalt Jack at det er mors og ikke noget han må komme i nærheden af ;O))
  God ny uge til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Rita. ja de er simpelthen så flotte, og der er ingen risiko at Jack vælter dem, for selvom vindueskarmen ligger lavere hvad der er normalt, så kan han ikke hoppe så højt. Sofaen ja, men så heller ikke mere. han er lidt tung i rumpen :-)
   Og god start på den nye uge, hvor jeg skal arbejde to dage og har ferie fra på onsdag. Det bliver så skønt :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 9. Kære Kirsten. Fine glas du der har fundet. Fine blomster, grene og din engel er bare så sød. Jeg må vist heller en tur op til det plantecenter, tror heller ikke jeg kan nøjes med at kigge.. :-) Rigtig god uge til dig. Kærligst Merete.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete.
   Tak til det hele.
   Ja det er absolut et besøg værd, når jeg kører den vej f.eks. når jeg skal op i vores sommerhus som er ved Blåvand, så kan du tror at jeg altid kører derind. Og jeg tænker at 45 min. fra dig af så er du der, så det er jo ikke langt.
   Og hvis du ikke vil købe noget, så skal du nok lade pungen blive i bilen.
   Og så god uge til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 10. Søde Kirsten, de der glas..de var helt sikkert kommet med hjem til min samling også. Du er altså rigtig god til at få noget ind i dem så det kommer til at se hammer godt ud. Når jeg laver den slags ligner det bare en gang rod.
  Jeg elsker også tyndt glas. Måske så skulle jeg lige prøve om ikke det kan lade sig gøre endnu engang at få pyntet lidt op i en af dem. Den med æggeskallen med et løg i er en super ide.
  Selvom det er blevet mandag, så får dig og Jack altså et stort ekstra knus og de bedste hilsner til bondemanden med ønske om god bedring :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Tak og jeg er glad for at du kan lide det.
   Prøv bare af og lad være med at tænke for meget eller planlægge, så går det galt. Jeg prøvede flere gange hvor jeg havde udtænkt noget og til sidst blev jeg måske lidt ærgerlig og gjorde det bare. Og så var den i hus, lige som jeg ville have det.
   Også et ekstra knus til jer og tak for din hilsen til bondemanden.

   Slet
 11. Hej Kirsten.
  Kan godt forstå at det smukke glas var en MUST HAVE. De pryder virkelig øjet, når du pynter dem så skønt.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kære Heike, at du også kunne får den fornemmelse af at det var et must to have køb. Jeg har også siddet i stuen og kigget på dem, fordi jeg vil jo følge med i narcissens udvikling. Det er som om jeg har et lille forårsparadis under ekstra glas.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 12. Sikke dog nogle fine opsatse Kirsten. Jeg ville næsten få hjertestop hvis jeg stod overfor dem. Så syntes du slap nådigt :)))
  De er så smukke og så anvendelige at pynte i.
  Så smukt du har gjort det og du kan jo fortsætte hele året. For glas er altid lækkert at bruge i de små stilleben.
  Rigtig skøn dag til dig søde i det smukke sol vejr...

  Charlotte

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten