tirsdag den 15. marts 2016

Søndags sol i marts

har det sandelig været i søndags. Egentlig så det ikke så lovende ud om morgen hvor det var disset og gråt. Ganske tungt vejr. Men hold da op. Da solen tog over sidst på formiddagen viste den sig i sit bedste søndagstøj. Sol med drøn på, ingen skyer og vind var der ingen af her i haven.

Jack og jeg havde om formiddagen trodset det grå vejr, for vi var jo slet ikke færdig i haven. Overhovedet ikke.

Så vi gik i gang.

Vi havde en aftale med naboen som skulle toppe den store hængepil. Det tog ikke lang tid, og kort tid efter kom min lille bondemand og Morten med den store traktor, så alle grene blev fjernet.Før og efter billed. Sidste gang det blev gjort var enten i 2008 eller 2009, så den trængte til den kraftige beskæring. Men der går ikke lang tid, så kommer der fine små nye grønne skud i toppen og den vil hurtig blive tæt igen.

I lørdags fik hønen jo sin rede, og det skulle andemor selvfølgelig også have. Og med alle de fine pilegrene der nu var tilstede, afklip af montbretia, græsser og kaprifolias flotte snoet grene, var det oplagt at de skulle være redens materialer.

Jeg har tidligere kort fortalt hvordan jeg laver en krans af grene, men det er ikke så svært. Jeg havde i dag valgt at finde et stykke kraftig hegnstråd og lave en ring af denne. Ringen blev på størrelse af den store krukke jeg havde fundet frem.
Jeg placere en gren f.eks. en pilegrens tykke ende på undersiden af ringen - det vil sige at jeg stikke den ned i ringen så den hviler på ringen underside. Så vikler jeg den rundt omkring ringen med urets retning, når du står og kigger på ringen. Du kan tydelig mærke på grenen hvis du vikle for tæt så føl efter hvad der føles rigtigt. Grenen vikler du bare omkring ringen indtil der ikke er mere gren tilbage. Du tager den næste og lægger den nye gren på den samme måde bare lidt foran den første. Begynd altid med den tykke ende, da det er lettere at styre grenen. Du gør bare det samme med gren nr. 2 , 3 , 4, 5, og så videre. Du kan skifte over til andre grene, fylde med andet afklip. Det er kun dig og fantasien der bestemmer hvad der skal bruges.


Som du måske kan se er de forskellige materialer snoret omkring hinanden så kransen dannes. Inden jeg lagde kransen på krukken, havde jeg fyldt jord i, plantet nogle af de narcisser, som har stået indenfor og er ved at være lidt triste i det. Kransen lægges derefter ovenpå, og narcisserne stritter ud under kransen. Disse skubbes forsigtig ind i kransen. Bladaffald og de resterende narcisser plantes ned i hullet og andemor lægges ovenpå.  Nu kan hun ligge der og nyde solen.


Lidt orange fejr er derefter sat ned. Det må godt være lidt farve på. Synes helt at hun ser godt tilfreds ud med hendes nye rede.


På billedet kan de forskellige materialer ses. F.eks den snoet gren af kaprifolia, som jeg synes er sjov at bruge.


Lidt nyt forårspynt kunne der godt trange til oppe ved havedøren, så et bord der var blevet til overs, da jeg malede i januar måned, blev beklædt med en voksdug, stolen, som stod oprindelig omme ved den blå kommode, blev flyttet herom, og bordet blev pyntet.


Lidt nyt i stolens sæde - blå perlehyacinter sammen med den krybende Sankt Hans urt, som jeg plantede i sædet, sidste år.Som det kan ses at den ved at komme frem igen. Jeg synes den er så pæn med dens grønne rødlige blade.


Det gamle vindue, brugte jeg sidste år i min juledekorationer, og jeg synes det er hyggeligt. Det er næsten, som om der er opstået et lille rum i haven. Jeg har leget lidt nogle små servietter med hornvioler, som jeg sat på ruden med  tapetklister. De små perlehyacinter står i nogle små zinkpokaler bagved ruden.


Det lille drivhus fandt jeg ved Tiger butikken og jeg måtte bare have det. Den fine mokkakop fandt en fredag oppe i vores genbrugsforretning. Utrolig flot med dens mønster og brede guldkant. Busten er gammel og jeg har haft den i haven i mange år. 


I det lille drivhus har jeg sat en masse små fine blå perlehyacinter, som jeg håber vil kunne trives for en stund i det lille hus. Jeg har sat en pind i klemme, så de ikke får det for varmt under glasset.
Det er helt forårsagtigt med den stor prikkede grønne voksdug. og den fine kop spejler solen sig nærmest i guldkanten. Jeg er helt fascineret af den kop. Og jeg undskylder mange gange for de næste billeder, for jeg gik nærmest amok i at tage billeder af den.Er en ikke bare fin?


Og mønstret på guldkanten er så flot. 


Og de fine små blomster, som jeg synes ligner skærmblomsten er bare så sød. Utrolig hvad man kan få for 5 kr.


Kh.
Jack, andemor og Kirsten6 kommentarer:

 1. Fin rede andemor har fået. Bare nu skaderne ikke prøver at stikke af med den fine kop for de har jo en forkærlighed for alt hvad der glimter siges der. Sidder for resten slet ikke her, der er vist nogle hængepartier fra i går..god dag til dig og Jack.

  SvarSlet
 2. Du er så kreativ Kirsten, det ser bare flot ud, solen giver også lige det ekstra.
  Flot med stolen, jeg har set en pyntet med husløg, men ikke med strandsten og sct. Hans urt. Smart idé.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hold da op så fint Kirsten. Jeg blir virkelig helt syg efter at komme igang i haven, og nu er det gode vejr også kommet til Hjørring, så jeg må prøve om der er lidt kræfter til det.
  Den fine fine kop er jeg helt vild med. Den minder mig om tiden i caféen, hvor jeg serverede espresso i sådan nogle fine kopper.
  Håber Jack og dig får en dejlig dag ❤️
  Knus Lone

  SvarSlet
 4. Der ser virkeligt forårsagtigt ud hos dig - skønt med forårssolen. Det var en ordentlig omgang med den beskæring af træet :)
  Nu har jeg fået meldt mig som fast læser hos dig, aner ikke hvorfor det tog så længe... :)

  Ulla

  SvarSlet
 5. Det ser da rigtigt fint og hyggeligt ud og når solen så viser sig fra sin bedste side, så er vi jo ikke til at styre på 10 tdr land.....eller måske lidt mindre ;-), kh Margit

  SvarSlet
 6. Sikke dog et indlæg, sprængt fyldt med forår og energi.
  Du knokler godt nok i din have. Men det lønner sig. Sikke da et rum du har fået skabt.
  Du har helt ret. Den dug indikere totalt forår. Ande mor og din smukke rede. Den helt igennem
  fantastiske kop. Tror måske den er fundet samme sted som min gave:) og så det yndige lille væksthus.
  Du kan bare det der med at hygge i haven.
  Og ja et glædeligt gensyn med dit skønne vindue.
  Du gør det bare så godt Kirsten.

  Masser af sol hilsner fra nord :)))))))))
  Knus
  Charlotte

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten