tirsdag den 22. marts 2016

Louise fra Aalborg

er så bly, at hun ikke engang kan få blikket rettet mod kamerat, når jeg forsøger at fange hendes blik.
Louise kommer fra Aalborg. Jeg stødte på hende på Louise plads midt i en folkemængde, som var alt andet end interesseret i den smukke bly Louise.

Hun stod bare der med blikket rettet ned på det lille bord hun var sat på. Åh tænkte jeg - en så sart og sirlig kvinde, ja nok nærmere frøken - har der intet at gøre der, imellem bøtter med skriften salt og peber, orange plastik halskæder, og bøger som har været gennemlæst 100 gange af ivrige børneøjne, som ville finde ud af hvad der skete med De fem.

Hun måtte med hjem i nogle mere fredelige omgivelser, hvor hun kunne få en behandling som passede til hende.

Så hun blev købt - der blev ikke handlet om prisen - nej, hun skulle bare med. Hun blev pakket godt ind og lagt ned i en gemen plastik pose.
Godt at hun skulle med mig hjem.

Vi havde været til påskefrokost hos Sarah og Kenneth, så det havde været en rigtig hyggelig weekend. Kenneths forældre, søster og hendes dreng, som er så herlig, var også med til påskefrokosten. Så hele lørdagen spiste vi os så mætte, at vi nærmest kunne trille hjem til Sønderjylland. Inden vi tog hjem, var vi ude at gå og på loppemarkedet i Aalborg. Vejret var godt og der var mange mennesker ude at gå og til loppemarkedet.

Og der på dette loppemarked fandt jeg så Louise - min Louise fra Aalborg - som jeg kalder hende.

Da vi kom hjem til Sønderjylland og Jack - sad jeg længe og kiggede på hende - og hun er meget bly, må jeg sige. Så jeg tænkte at jeg måtte kunne gøre noget for hende at hun ikke længere var så genert, og at hun kan vende blikket op. Nok lidt af en umulig opgave.

Men et forsøg skal der være. Lidt sandpapir, og så det meget populære kalk maling, som mange bruger. Lidt hvidt og lidt gråt.
Så begyndte hun at stråle og virker måske ikke længere så ked af det, for hun så lidt anløben ud.

I går havde jeg jo planlagt at Jack og jeg skulle ud i haven og rive blade sammen. Det kunne vi godt glemme alt om for det blæste så meget at bladene hvirvlede rundt, så det ville være omsonst.

Så jeg pyntede istedet for den bly Louise. Og hun kom ned i driverhuset - hun tror at det er et glasslot, men pyt, det må hun - der blev hun stillet forsigtigt på bordet.

Nåh nu har jeg vist skrevet nok, så billederne fortæller resten.


Næsten da. Jeg lavede en krans af hornvioler, resterne af de små påskeliljer, som forlængst er tørret, perlehyacinter, påskeklokkeblomst, vintergækker, grene af pil og ranker af efeu. Alt dette blev viklet om en lille ståltrådkrans og sat fast med sølvtråd af den tynde slags.

Hun smiler lidt mere end hun gjorde da jeg så hende i Aalborg, og man må sige at kransen passer godt til hende.


Louise fra Aalborg er nu flyttet i  hendes glasslot, og hun vil følge årets gang i haven. Og jeg håber at hun med tiden vil leve lidt op, og glemme hendes fortid, for her behøver hun ikke at være så bly.
Kh.
Jack, Louise fra Aalborg og Kirsten.

18 kommentarer:

 1. Sikke en fantastisk, fængende måde, du skriver på :) Jeg er sikker på, at Louise fra Aalborg snart vil falde til hos dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Sandie. Jeg er glad for at du kunne lide fortællingen
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Kære Kirsten. Sikke en dejlig historie, sød og sjov. Din fine Louise er sørme blevet pyntet til lidt tant og fjas :-) Det bliver da skønt at bruge hende til blomster kranse i sommeren løb, glæder mig allerede til at se mere... Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kære Merete.
   Ja jeg synes det var lidt oplagt at hun fik en hoveddekoration og hun brokkede sig ikke over den, så det vil ske igen :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Sikke en herlig fortælling, jeg sad der og tænkte nu skroller jeg altså ned for må da snart se hende, men jeg dyede mig;-) Hvor er hun skøn, jeg kan godt forstå hun måtte med dig hjem, og komme til ære og værdighed:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Anette. det var godt at du ikke gjorde det, for det var meningen at man ikke skulle skrolle ned, men få fortællingen.
   Ja jeg synes at hun var skøn, sog hun blev endnu mere køn efter hendes make over som der vist nogen der kalder det. Så hun sidder der i hendes glasslot og holder øje med at alt foregår som det skal :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. virkelig skøn historie ( er du forfatter?) og skønne billeder, får helt lyst til at dykke ned i mine egne gamle gemmer og se hvad jeg har. thoms up

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære dig.
   Tak for dine rosende ord. Nej jeg er sandelig ikke forfatter, men kan godt lide at skrive fortællinger, har en svaghed - skriver nogen gange for meget, men det ved de fleste som følger min blog. Er glad for at du kan lide mine billeder. Det betyder meget for mig.
   Jeg håber at du finder det du leder efter, og du er selvfølgelig hjertelig velkommen her på bloggen
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Åhhh altså Kirsten, hvor er bloggen altså blevet rigere af at du er kommet til. Og hvor en den bly Louise altså skøn med sin nye makeup og sin fine krans. Hun skal nok få et et nogle sønderjyske hjerter til at banke. Jeg tror bestemt det var meningen at du skulle få øje på den bly Louise, du kunne se hvor hun længtes væk og ud og se en anden del af Danmark.
  Rigig dejlig dag Fra Alma Og Mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Linda.
   Ja det var måske kærlighed ved første blik hvid man kan sige det sådan, jeg var i hvert fald sikker på at hende måtte jeg have.
   Og hun er blevet kænnere er jo endnu bedre, så hun vil blive udstyret med en ny krans enegang imellem - lige hvad tiden kan tilbyde :-)
   Kh.
   Kirsten og giv den lille prinsesse et lille kram fra Jack og mig

   Slet
 6. Tak for historien om søde Louise, hun er blevet rigtig fin og får det godt hos dig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth.
   Det håber jeg hun får og hun vil engang imellem vise sit kønne ansigt her i bloggen
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Kæreste Kirsten...
  Sikke en fantastisk fortælling om Louise fra Aalborg:)
  Jeg havde det præcis som Anette.... Måtte bare køre ned og tjekke hende Louise ud. Tro mig jeg kunne også dy mig. For skulle ikke gå glip af din fortælling.
  Hvor er hun fabelagtig og bedårende med din smukke krans.
  Glæder mig så meget til at følge Louise gennem årstiderne.
  Godt hun kom med dig og Jack hjem:)

  Masser af knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. jamen da kære Charlotte man skal ikke skrolle ned, men læse hvad der er beskrevet ellers mister man den fortælling om hende skønheden fra Aalborg. Men godt du ikke gjorde det.
   tak ja hun er skøn og flot, og med lidt kalk blev hun kønnere, og kransen gjorde også lidt.
   Du vil komme til at hense Louise flere gange igennem året, med andet hårpynt - det som lige passer til tiden :-)
   Kh. Kirsten

   Slet
 8. Haha...sikke en sød fortælling :)
  Jeg sad virkelig og grublede over hvad pokker Louise var for en ting....jeg ville jo ikke snyde og scrolle ned...så det var "Aha...dét er Louise"...da jeg endelig nåede så langt :)
  Er sikker på hun nok skal finde sig til rette i sit glasslot :)

  Tak for historien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Esther og det var så lidt.
   Godt at du ikke skrollede ned men blev ved teksten, så du kunne få alt med omkring Louise
   hun føler sig godt tilpas dernede, så hun skal nok passe godt på stedet.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 9. Hej Kirsten.Så er jeg her igen..........manden blev jo rund i går.
  Men dejlig historie om Louise der kom med hjem til Sønderjylland.
  Hun kan da pyntes med mange smukke blomster.
  Håber på et rigtig dejligt påskevejr så vi rigtig kan komme ud og virke i vores haver.
  Har lige sået en del sommerblomster og har lagt lathyrus frø i vand.
  Så mangler jeg kun at finde alle mine dahliaknolde frem...........har du sat dine til forspiring?
  Rigtig god påske til dig og Jack Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med manden - håber at I havde en god dag og at han blev fejret som det bør være.
   Tak jeg er glad for at du kunne lide fortællingen - du ved at jeg godt kan lide fortællinger, så jeg kunne ikke lade være.
   I dag har det været så kønt et vejr, så vi har været ude helt indtil spisetid som var ved 19 tiden, vi har nydt det men også arbejdet en del.
   Jeg har også været i gang med at så, men mangler fortsat lidt tagetes, kartofler er sat til spirring, men jeg har simpelthen glemt Dahlia, så dem skal jeg have arbejdet videre med - Jeg gav alle min knolde til en, som kan opbevare dem om vinteren, så jeg køber nogle nye som jeg vil sætte i spande. I år tænker jeg at jeg vil have nogle i orange nuancer, lidt nyt skal der prøves. Men jeg ved at der er andre der har sat dem til forspirring, så det kan du godt gøre nu :-)
   God påske til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten