tirsdag den 8. marts 2016

En Coccinellidae

fandt Jack og jeg i dag. Solen skinnede da jeg sidst på eftermiddagen kom hjem fra arbejde. Solen lokkede sådan meget, så jeg spurgte Jack om han ville med i haven. Og tænk han skulle slet ikke overtales til den det.

Bare en halv til en time have arbejde - klippe resterne af sidste sommers blomsterstande på stauder og hosta. Jeg har bl.a. tre højbede i midten af haven og de primært tilplantet med stauder og hosta.
Så vi gik igang - det var lidt koldt - men dejligt med frisk luft.

Og det gik som smurt. Det der skulle væk var dejligt tørt, så det var overhovedet ikke bøvlet - nej slet.

Jack ja han går jo rundt og snuser til det hele og kommer en gang imellem og kigger til hvad jeg laver. Det er sådan en arbejdsfordeling vi har.

Men solen var så småt ved at gå ned og vi var ved den sidste af de tre højbede. Og midt i at jeg ved at klippe stængler fra nogle hosta og fjerne deres blade, kunne jeg lige pludselig skimte noget rødt.

Åh nej kan det virkelig passe tænkte jeg med det samme - en Coccinellidae


Nu er det ikke let at fotograferer en Mariehøne - den har virkelig travlt med at kommede derhen hvor den har det lunt og den er i beskyttelse, så jeg må undskylde at de ikke er de bedste billeder, jeg viser.

Men er det ikke lidt tidligt for en Mariehøne - ja er det ikke meget tidligt for den lille fyr.

Men jeg har læst lidt om den her lille fyr, som egentlig er et rovdyr, da den lever af bladlus og andre små insekter. Når Mariehønen er blevet voksen, som den bliver om sommeren, spiser den en masse bladlus for at få sine depoter fyldt op, for den går nemlig i dvale om vinteren.


Mariehøns, denne her lille fyr, begynder at komme frem om foråret ved de første varme solskinsdage.

Den har været under de grene og blade fra hostaen, som jeg var ved at fjerne, så det har sikkert været dejligt og lunt der. Og så kommer der et uhyre - mig - og ødelægger hele verden for den.


Så er det jo bare at komme væk. Så billederne viser hvordan den lille fyr kravler/løber hen over et halmstrå - for det er jo bare komme væk her fra. Men er der ikke noget med Mariehøns og en glad remse?


Jeg tænker at vi sagtens kan bruge den her så vi kan få noget bedre vejr. Så hvis I ikke kan huske den så kommer den her:
Marie Marie Marolle
Flyv op til Vorherre og bed om godt vejr.

Men jeg lavede selvfølgelig en bunke af det blad og gren affald den forinden havde ligget under og det blev lagt hen over den.
Så jeg håber ikke at den er blevet alt for meget bange. Men det var rigtig hyggeligt at finde den lille fyr, og jeg blev da helt glad i hovedet - endnu et tegn på forår.


Så Jack og jeg ville bare lige hurtig vise hvad vi så på denne her dag, så vi undskylder mange gange at vi endnu ikke har skrevet på jeres søde kommentar på opslaget fra i går.
Kh.
Jack og Kirsten.


16 kommentarer:

 1. Egentligt underligt at de hedder "mariehøns"...
  Dejligt at I havde en god dag. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Min kære pige, jeg kunne heller ikke finde nogen steder hvorfor vi kalder den mariehøne, de lægger æg ja, men så er ligheden vist også ovre der :-)
   Vi havde en god time ude i haven, selvom det var lidt koldt, men skinnede der sidst på eftermiddagen :-)
   Knus mor.

   Slet
 2. Hej Kirsten
  Jeg har også set mariehøns flere gange i haven, men jeg kendte nu kun det danske navn, så jeg tænkte, hvad søren er det, hun skriver om i dag :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ja nogen gange kan man skabe opmærksomhed på mange måder :-) og jeg synes det er et utroligt flot navn , men jeg holder nu også af navnet Mariehøne - det er i hvert fald nemmere at sige end det andet :-)
   Vi blev bare så glade da vi så det lille dyr, så jeg ville bare dele glæden med jer andre herlige mennesker
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Nåååå sån en sød bette forårs høne ;0) og det ordsprog kender jeg godt. Marie Marie marolle, flyv op til Vorherre, og bed om godt vejr imorgen
  Så det er det vi gør 😘

  SvarSlet
  Svar
  1. ja en rigtig forårs høne - et gdt kælenavn for mariehønen. ja og vi har haft godt vejr i dag høj sol fra ca. kl. 10 selvom det nu ikke så sådan ud inden jeg skulle på arbejde. Så vejrguderne har hørt os, så nu mangler vi bare lidt mere varme :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Åh så glad man kan blive af at se sådan en lille fyr igen. Håber den fik gemt sig godt så den er klar til at hente det gode vejr lige om lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Rita. det bliver man - og du kan tro at jeg hurtug pakkede den ind igen med blad, grene og det som den kom fra.
   Så jeg håber at den kommer frem lige om lidt igen med sol og varme. Solen havde vi idag og det varmede også lidt, men vinden var lidt for meget, men det tørrer jo så
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Man bliver altså rørt når man ser en lille mariehøne<3 jeg brugte også verset den anden dag, men her hjalp det ikke, måske fordi jeg ikke havde en lille mariehøne på min finger;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. ja det er rigtig der sker noget i en når man ser denne her fyr, og vi sendte ham ikke videre, men pakkede ham tilbage hvor han kom fra, men vores bønner er blevet hørt i dag fordi vi har haft en dejlig sol fra ca. kl. 10, og vinden i dag tørrer den fugtige jord, så vi snart kan komme i jorden og rive bladene væk.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 6. Mariehøns er bare noget særligt. Lige fra barnsben har vi fået at vide hvor skønne de er.
  Det hænger ved og vi ser på dem med glæde og ømhed.
  Jeg elsker bare maroller:)
  Er det ikke noget med at de får en prik hvert år.... Eller husker jeg galt?
  Tænk hvis vi gjorde det samme med edderkopper. Fortalte vores børn hvor skønne de var... Ha ha ha så var der ingen skrig og skrål når de behårede fyre viste sig :)

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. ja Mariehønen er en lille kær kommen fyr, som vi alle forbinder med sol og varme - Jeg har nu altid forsøgt at forklare mine unger alt om insekter, biller, spindler og andre dyr vi kan finde i vores natur, så vi har ligget mange gange og kigge på 1000 ben for at se hvordan de løber afsted. Så det er vigtig at vi lærer de næste om naturen og de der lever i naturen.
   Det med prikker har jeg ikke hørt om men jeg ved at der findes forskellige slags marie høns og i Danmark har vi en del forskellige. Den alm. er nok den syv prikket mariehøne :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Kære Kirsten. nu tror jeg på at det bliver forår :-) Dejlig fortælling om mariehøns, jeg elsker dem og synes bare det er så dejligt når de kommer frem. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Merete, jeg er også helt sikker på at det er forår nu og med det vejr i dag er det de rigtige tegn der kan ses.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Jeg har før mødt mariehøner i februar måned..hvis solen skinnede....de er et dejligt forårstegn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Esther de er virkelig et godt tegn på foråret. Jeg har også tidligere mødt Mariehøns men så har de været døde. Måske har de bare været i dvale - men jeg har bare anset dem for at være døde :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten