søndag den 6. marts 2016

Da foråret indtog driverhuset

for det gjorde det i går. Jack og jeg havde hele ugen talt om at vi skulle i driverhuset når det blev weekend. Uanset vejret så skulle vi altså i gang. Vi stod tidligt op - selv på en lørdag - gang i kaffemaskinen så termokanden kunne tages med, pakke alt hvad der ellers skulle bruges og selvfølgelig en spand med sæbevand og en masse klude. For nu skulle der altså gøres rent dernede.

Så på med den store kedeldragt, de gode varme gummistøvler og de tykke arbejdshandsker. Og så igang med klud, kost, saks, plantejord og de fristelser der lokkede mig til at købe lidt flere planter i denne uge.

Min kære arbejdsven, Jack, fandt med det samme sig til rette i en af stolene og med sit tæppe om sig, kunne han nogenlunde holde varmen.


Tror ikke at Jack har hørt at man kan holde varmen når man arbejder. Temperaturen i driverhuset var på 9 grader - så det var ikke så koldt.

Efter der var blev rengjort, checkede jeg de roser der står i driverhuset. Den ene, som jeg kalder Ingen navn, står rigtig fint. Fine grønne blade og nye bladskud. Jeg købte denne sidste sommer og jeg mener at det var en rest af de roser, som blev solgt i forbindelse med mors dag. Jeg købte den dog først i slutning af juli måned, hvor den var sat ned til ½ pris.


Rosen har de skønneste blomster, og min bondemand, synes de ligner de roser man sætter oven på isdesserten - marcipanroser.


Ovenstående billed er fra sidste år, da den blomstrede. Det gjorde sådan set hele sommeren. Den har stået i driverhuset hele tiden. Hvis jeg havde vidst at den var så flot, havde jeg sikkert købt to eller ..., men indenfor den næste tid skal den vel have gødning for roser, så den får lidt at leve af.

Den anden rose jeg har, købte jeg også sidste år.


Den hedder Blush Noisette, og sådan som jeg husker det skulle den kunne blive op til ca. 1½ meter høj. Jeg har klippet den moderat tilbage, så jeg håber ikke at det skader den, men den har fine nye skud, så jeg tænker at det er ok. Billederne ovenover er fra sidste sommer, og den blomstrede også langt ind i efteråret.


Er det ikke et fint nyt bladskud?

Jeg har desuden nogle små potteroser, som også ser ud som om de godt kunne finde på at komme igen. De blev også klippet ned.

Foruden roser har to clematis, hvor den ene ser lidt trist ud, men det ser alligevel ud til at der er fortsat liv i den. Den anden har allerede fine grønne bladskud.
Dem kan jeg ikke huske hvad de hedder, men jeg kalder dem for mine divaér for jeg synes at det har nogle divanykker, og de er lidt bøvlede. Men når de blomstrer er de så flotte.


Det er den ene som ser på nuværende tidspunkt lidt trist ud, men hvis den kommer igang bliver den atter flot.


Den anden har fine nye skud. Sådan den så ud når den blomstrer. De ligner helt pompom kugler.

Og så står der noget krydderi, som barer duftede så herligt da jeg klippede alt det kedelige væk.


Ellers blev tingene sat som de skulle, der blev pyntet til foråret og der blev plantet små herligheder.
 

Gule stedmoderblomster.


Og lige ved siden fine små påskenarcisser.


Jeg synes at det lyser godt op med de gule blomster, og lige om lidt blomstrer stedmoderblomster om kap de fine sprøde narcisser. Man kan lige ane Jack i glasset, som holder øje med hvad jeg laver.
Vi har jo en fin arbejdsfordeling :-)

På det gamle plantebord er der også pyntet op med stedmoderblomster, og resterne af lærkegrene, og de små potteroser har også fundet plads.
De små fugleredekasser med balkon er der plantet Stedmoderblomster i. Jeg har haft dem stående ica. 1½ år, uden rigtig at vide hvad jeg bruge dem til, men nu har en fundet en anvendelse.


Lærkegren, rester fra de hjemmelavede juletræer, er fortsat så fine, så de har fået plads i den store zinkkurv. Bagerst står de to potter hvor der er de førnævnte potteroser , som jeg købte sidste sommer, og det ser ud til at de kommer igen. De er så fine og har røde små roser, når de blomstrer.


Er den ikke sød, så hvis jeg er heldig, så vil de to potter igen komme med fine røde roser.

Hvornår er det egentlig skal gøde roser?

Blå blomster -løgplanter kom selvfølgelig også ind i driverhuset - for det er jo forår.


Fine små iris, hvor de to af dem er mørke blå, og de to andre som endnu ikke blomstrer er lyseblå. Og perlehyacinter som jeg også holder meget af. De er sat på et lille jernbord, hvor der er to matte glasplader. Jeg købte den i sådan et garagesalg, hvor damen sagde at hun ikke længere kunne bruge den, og at den havde en lille skade på stellet. Pyt, det er der ingen der ser og alt får jo små skader med alderen.
Blomstermøntret på det lille fad, hvor perlehyacinterne står på, sammen med Svendsens fine store hønseæg.

For nogle dage lavede jeg et opslag som hed 165+1+1=167. og det drejer sig jo om et tæppe og to puder. Og der var mange der gerne vil se hvordan det så ud, når det kom ned i driverhuset. Og det lovede jeg jo at vise. Hvis du vil se opslaget igen kan du finde det her.


Sådan ser tæppet ud når det hænger på tørresnoren.


Og her er det alt sammen placeret i driverhusets gyngestol, som jeg godt kan tage en lille pause i med lukkede øjne :-)Så nu er driverhuset gjort rent og der er skabt lidt forårstemning i glashuset.


Så ved døren ind til driverhuset er der annonceret at her er der forår. 
Fortsat god weekend.
Kh.
Jack og Kirsten

22 kommentarer:

 1. Hvor har i været flittige og hvor ser det fint ud. Vi havde gæster i går så jeg nåede intet ud over at være selskabelig og så holde øje med barnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Rita.
   ja der er leben med lille Bamse men det er også hyggeligt med gæster.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Det ser fint ud i dit driverhus, flere roser der skyder godt og clematis, ja men det er da så fint. Jeg gøder mine roser med naturgødning her en af dagene, når det bliver tørvejr. Omkring 1.4. få de NPK det fortsætter jeg med en gang om måneden, indtil 15. juli, så er det slut med at gøde.
  Flot tæppe du har lavet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth.
   Jeg vil noterer i kalenderen at det er den omkring den 1. april de skal have lidt gødning, og derefter med måneds mellemrum indtil midten af juli.
   Tak for hjælpen
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hej kirsten.Hvor ser der hyggeligt ud i dit drivhus.Bare det var mig der havde fået ryddet mit drivhus.......men det er jo fyldt med krukker,og synes det er lidt for tidligt at sætte dem udenfor.
  Og hvor ser dit tæppe bare flot ud.Den blå klematis er en Multi Blue........den har jeg også i mit drivhus God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Jette.
   Det er vel meget svært at få ryddet dit drivhus lige nu, med alle de forskellige stiklinger, krukker du har derinde.
   Tak er glad for at du kan lide tæppet. jeg vil notere navnet på den clematis for du har vist skrevet det før til mig :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Hej Kirsten. Skønne roser i driverhuset. Dejlige tæpper og puder som man får lyst at sidde og hygge sig på. Det må være fantastisk med en gyngestol i et drivhus der bare oser af forårsstemning.
  Kærlig hilsen
  Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Inegborg.
   Tak er glad for du kan lide mit tæppe og puder, det skaber lidt hygge i driverhuset og ja, så er det jo også sjovt at lave noget som ikke andre har.
   Ja jeg glæder mig også til at solen skinner og huset bliver varmet lidt mere op, så kan vi sikkert tage os en lille lur i huset.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. ÅHHHH sikke et dejligt indlæg ❤️ Så fine billeder, og et fantastisk drivhus du har. Blir helt misundelig på den gode måde ;0)
  Og søde lille Jack holder øje med at alt går rigtigt for sig ❤️ Nu kan i bare nyde foråret
  Rigtig god søndag
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lone. Ja jeg erogså meget glad for mit lille driverhus. Dejlit at kunne sidde derinde og nyde tingene et lunt sted. Om sommeren spiser vi ofte aftensmad dernede, eller drikker både eftermiddags- eller aftenskaffe.
   Tak
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Sikke dog i har været flittige Jack og dig❤️ Hvor er det fantastisk at læse om at nu begynder man rundt omkring at gøre drivhuset forårs klar. Vi går virkelig den rette tid i møde ����������
  Jeg er så vild med dit drivhus. Det er stort og meget lækker. Du har virkelig hygget op i glashuset��
  Mit drivhus er fyldt med 18 oliventræer. Så jeg kan ikke få det ordnet endnu😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups gik lidt stærkt. Øver fra mobilen. Hvor er det et smukt tæppe du har lavet og hvor passer det godt ind i glashuset med den lækker gyngestol. Nu må Jack og dig vist nyde et godt hvil 😍 masser af knus her fra det kolde nord med sne....
   Charlotte 🍃🌸🍃

   Slet
  2. Sne - det gider vi ikke hernede i sønderjylland, så behold det bare deroppe nord på.
   Er glad for dit kan lide tæppet, der er jo masse af farver på, men det passer godt i huset og gyngestolen og de to puder. Og ja Jacks tæppe, som også er i de blålige farver.
   Ja det er skønt at kunne starte der, for det kan også bruges som opholdsrum når der lige kommer en byge eller to.
   18 oliventræer det var ikke så lidt og ja det er for tidligt at tage dem ud af glashuset.
   Måske skulle forsøge mig med oliventræ, selvom jeg ikke kan lide oliven, men det er et kønt træ.
   Figentræ har jeg også overvejret, men det er kun blevet til overvejelser.
   Tak og lige over
   Kh.
   Kirsten

   Slet
  3. Ja du må endelig prøve oliventræer. De er så skønne. Jeg bryder mig heller ikke om oliven. De er alt for salte.
   Jeg har også et figentræ. Et som er plantet udenfor og det har klaret sig i tre år nu. Så har jeg et meget lille her inde.
   Tror mit citron og mit appelsin træ er gået til i år. Jeg var for langsom til at få det ind i kælderen.
   Så et citrontræ må absolut komme på min ønskeliste til april. For det kan jeg slet ikke undvære.
   Vi beholder sneen 👎 så du kan hygge videre😝
   Rigtig skøn dag
   Charlotte
   🌿🌸🌿

   Slet
 7. Det ser så hyggeligt ud :-) Sikke et fint tæppe og nogle fine puder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak kære Sarah.
   ja det er hyggeligt med det nye tæppe nede i driverhuset, så nu kan jeg sidde i gyngestolen og tage mig en lille lur..... det kan vi godt lide her.
   Knus mor.

   Slet
 8. Hvor ser det bare godt ud, det hele.
  Her har vi endnu ikke fået forårsrengjort udestuen...kæresten tog godt nok taget i går, men vi mangler alt det, der tager åh så lang tid (en hel dag) fordi vi ikke kan sprøjte med vand derinde (trægulv). Regner med vi får det gjort i påsken, så jeg kan begynde at sætte planter derud.
  De kære fyr forstår at slappe af når vi andre knokler.
  Mine kræ har også bare ligget og boblet mens jeg har stået og ordnet dahliaer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Esther.
   Ja det er det med de havehjælper der er omkring os, det kan sandelig arbejdsfordele. Og så er de nærmest døde af det "hårde" arbejde de har udrettet, så de sover lang tid efterfølgende. Men det er hårdt for nogen at være i haven f.eks. Jack
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 9. Kære Kirsten. Jeg håber du er helt ovenpå efter influenza? Hvor er det dejlige billeder du har fra drivhuset, det ser simpelthen indbydende ud. Det bliver spændende at se hvordan planterne udvikler sig, og dejligt at se du og Jack nu kan rykke ud i drivhuset og få mere sol og varme. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete.
   Ikke helt har fortsat en sej hoste og er træt, men det hjælper at komme ud i den friske luft og kommer fysisk igang, men kan dog hurtig mærke at der skal hvil til.
   Ja roserne var jo igang sidste år, så jeg håber at de genoptager successen fra sidste år.

   Du kan tro at vi nyder at være derude, når vi er igang i haven. Sidste år smurte jeg et par leverpostejmadder, og så spist vi madpakken i driverhuset, rigtig hyggeligt

   Og ja lad os snart få noget mere sol og dermed også mere varme. Det kan jeg kun give dig ret i.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 10. Hej Kirsten!
  Det ser rigtig godt ud det hele, og hvor må det være rart, drivhuse er altså fantastiske at hygge i. Dejligt dine roser har klaret det så flot.
  Jeg er først lige begyndt at rydde lidt op i vores drivhus, og gør det lidt omvendt af dig for har lige sat en rose i krukke derind(den har stået ude hele vinteren)Håber på at vi får vasket vores ned her i weekenden, mine pelargonier må snart derned og hygge sammen med os og en kop kaffe;-)
  Ha en god dag i det sønderjyske
  med hilsner Anette

  SvarSlet
 11. Kære Anette.
  Tak skal du have, det er dejligt at der er skabt forår og hygge dernede, så er vi klar når solen kommer :-)
  Ja jeg været noget bekymret for de roser om de ville overleve, fordi jeg ikke lige husker at de skal have et lille sjat vand, men de har overlevet fint.
  Det bliver da også hyggeligt at få pelargonierne ned i drivhuset, så man kan nyde duften af disse.
  jeg har også en rose der skal bæres ind i driveren, men jeg kunne ikke selv flytte den så det må vente til jeg kan få hjælp.
  Også god dag til dig
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten