fredag den 4. marts 2016

cresson

også kaldet karse på dansk.
Vi kan vel alle huske at der i forbindelsen med påsken blev fundet ganske alm. vat frem, som blev lagt i mælkekartoner som var lavet om til påskeharen.

For der finde vel ikke nogen mere lækker rugbrødsmad med æg og et drys karse.

Jeg har nu ikke siddet og lavet en mælkekarton om til en påskehare, men jeg i stedet for fundet en af mine små firkantede metaldåser frem.

Jeg har haft den i mange år, og jeg mener at jeg har fået den af min mor i forbindelse med påsken, så den har sikkert været fyldt med dejlig chokolade. Så jeg synes at den også lige passer til det jeg vil nu.


Dåsen har på låget sådanne fine motiver, og der er noget forårs agtigt over de fine motiver som kan ses, når låget er klappet over på selve dåsen.


Fine små hvide blomster med røde stængler. Og den lille blå kande og kaffekoppen er også så smuk. Som det kan ses så har dåsen nogle år på bagen.
Langs med selve dåsen kant tror jeg at der har været en guirlande, hvor der er malet små motiver på, som jeg synes ligner billeder fra forskellige årstider.

Imellem de små motiver er der i midten blomster af forskellige slags. Små søde og enkelte blomster.

Nå videre i teksten - jeg har altså lagt ganske alm. vat ned i bunden af dåsen, efterfølgende vandet vattet, så det er fugtigt. Vattet skal ikke svømme, for kunne man jo være bange for at de små frø rådner op. ja nemlig der er drysset karse frø hen over det våde vat.Så må jeg jo bare vente. på at det spirer og grorer, bliver grønt og er høstklar. Jeg har tre vagt høner, så der ikke kommer nogen og høster inden karsen er klar. For når påskeharen kommer med æg, så kan små høns vel også holde vagt :-) 

 Så en dag kan mit æg få et drys karse. Overvejer også man der skal lidt rejer og en lille avokado.... tilFortsat god fredag aften :-)
Jack og Kirsten.

16 kommentarer:

 1. Sikken en fin dåse. Tak fordi du mindede mig om at så karse. Det er et must for min yngste søn, som kommer hjem i de første påskedage. Han bliver fornærmet, hvis jeg ikke husker det.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth og det var så lidt, vil skal ikke gern have nogen der bliver ked af det fordi det ikke er som det plejer :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Sikke en fin påske dåse du har og sjovt den har fortælling med sig. Det gør bare det hele endnu hyggeliger:)
  Hvor er det godt at du minder mig om at jeg skal have sået mere karse.
  Det er virkelig et most her hjemme og specielt for Albert-August... Så jeg har købt nye frø. Men har glemt at så dem.
  Nu bliver der et være bøvl til frokosten i dag...

  Rigtig fantastisk lørdag til jer alle

  Charlotte

  p.s
  Ved du hvad der er enormt smukt. Hvis du skal holde påske frokost. Så så en rund ran form helt til med karse. Lav nogle halve æggeskaller og så dem til også og lad dem stå i en klynge i formen. Det er bare påske :)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak kære Lisbeth for dit forslag. det vil jeg prøve.
   Håber at du har fået sået karse så Albert- August kan få karse på maden.
   Ja dåsen er fin og den har bare stået i flere år, uden at blive brugt til noget - det er en fejl, så nu er den blevet lavet til karsefabrik :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 3. Åh en smuk gammel dåse 😊 Så fin den er. Ja karse er bare så skønt at pynte med. Og smagen er fantastisk til æg. Sådan en lidt pebret smag. Skal da helt klart have gang i karse frøene ;0)
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lone.
   ja det er en gammel dåse, men hvor gammel ved jeg ikke. Men synes at den kunne være fin til karseproduktion. Og ja æg, karse med mere, er bare lækkertog smager godt.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 4. Hvor er du god til at se de små detaljer Kirsten :o) det er en meget smuk dåse. Jeg kan huske at min farmor også havde sådan en, nu sidder jeg og ærgre mig over den blev smidt ud.
  Rigtig god weekend.
  Kh Fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Linda.
   Ja det er da ærgerligt at den ikke længere er. Men du må ud at se om der ikke findes nogen der ligner, for det tænker jeg der er, men det er selvfølgelig ikke din farmors lille dåse.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Du må være karse-leverandør til vores påskefrokost - tror du ikke det kan være klar til den tid søde? :-)

  Knus.
  P.s. Sikke nogle fine kyllinger - kun lidt uhyggelige, sådan som de holder vagt!

  SvarSlet
  Svar
  1. kære Sarah. Jeg vil forsøge at blive en leverandør til påskefrokosten og hvis jeg skal leverer karse er det godt med små vagthøns :-)
   Knus
   Mor

   Slet
 6. Hej Kirsten!
  Det er en utrolig skøn/smuk dåse! Og nu må jeg vist også hellere så karse- et skønt drys, og vil gøre det i en randform efter inspiration fra Charlotte:-)
  Efter dit skriv jeg får sådan en trang til en rejemad med hele moletjavsen, men vi skal have boller i karry;-)
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Du have kan i karseproduktionen så du på et tidspunkt kan få en rigtig rejemad med det hele :-) Men boller i karry er nu ikke så ringe, elsker den ret :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Tak for påmindelsen, selvfølgelig er det da på høje tid at så karse. Sikken smuk dåse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak kære Ulla. Du må igang med at så karse, det man også godt i det her vejr :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Sikke en fin gammel dåse.
  Måske jeg også skulle se at finde et eller andet frem til at så karse i...så det er klar til påsken...hm...det må jeg lige overveje. I morgen har jeg planer om at dele dahliaer og sætte nogle af dem til forspiring, så jeg kan lave stiklinger...har desuden ikke plads til dem alle indenfor, derfor kun nogle af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak kære Esther. Tror du ikke at du kan finde noget du kan så karse i, der skal jo ikke så meget til. Det lyder som et større projekt du skal gang med det bliver spændende med dahlia og alle de stiklinger du skal i gang med. Jeg kan jo også se at det går rigtig fint med alle dine små spirer, der er rigtig gang i den.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten