lørdag den 19. marts 2016

Værsgo og ta´ plads -

på min nye bænk, som kan bruges til, at sidde - og at give et kram, at drikke kaffe og tænke over livet, checke havens do to liste. Ja en bænk kan bruges meget og det er vel kun den/de der sætter sig der bestemmer.

I går var jeg i haven, tja det er jeg meget af min fritid, når vejret giver lov. Og på to do listen stod færdig oprydning på terrasen og gøre forårs hyggeligt. Lige i den rækkefølge, men hvor for er det så svært at først at rydde op og det andet bagefter - måske fordi oprydningen er lidt tilovers. Men det skal jo gøres ellers kan det slet ikke blive hyggeligt, men jeg kan godt mærke at jeg skal tage mig selv i nakken.
Men det kender du sikkert ikke til!
Nu kan jeg mærke at vi har trænger til et lille billede.


Og hold da op hvor var der meget - mange blade - jeg synes at der godt nok er mange blade i år, gran, juletræ, grene, rester af fuglefoder plus en masse andet skidt.

Bare det lille stykke fyldte to trillebøre.


Men da det endelig var gjort kunne det sjove starte.

Jeg har været så heldig at få nogle murertraller sidste år. Og de har stået i garagen, så en ind blev slæbt om i haven. Jeg foran og Jack bagved :-) bare 10 meter bagved.
Den blev lagt ovenpå to store tilhugget granit sten, som har stået i den ene ende af terrasen - og det har været tænkt i mange år at der skulle laves et pænt sæde, som skulle monteres oven på.
Men nogen gange bliver det ikke som man vil. Men så er det jo godt man kan lave en bænk selv.

Og der blev pyntet op på den, så den ikke bare så kedeligt ud, men indbyder til at sætte sig.


Sådan kom bænken til at se ud, det er ganske hyggeligt at sidde der. Jeg har prøvet med en kop kaffe og lige puste ud - for det blev dejligt varmt i løbet af fredagen, da solen endelig kom frem.

Og der blev plantet forårsblomster og andre blev hevet frem af gemmerne, hvor de har stået lidt beskyttet - frost.
Nogen har nok fundet ud af at jeg godt kan lide blomster og nok har en hang til farven lilla - blå. Jeg prøver ihærdigt med at få andre farver ind og det lykkes også engang imellem, men jeg falder ofte tilbage til det lilla blålige nuancer.
Lige nu er der mange flotte og Violer har jeg et kært forhold til, så nu kommer der altså billeder af denne skønhed.


Sådanne flotte violer
Og så en lidt anderledes viol. Dem faldt jeg over i et stort supermarked i torsdag, hvor de havde de skønne violer i bakker til billige penge, så der kom lidt flere med end planlagt (jeg havde egentligt ikke planlagt noget, men det er min floramani der kommer frem der), og så, så jeg de her. jeg stod nærmest stille, og en medarbejder kom forbi og sagde - er de ikke bare kønne - jo, kunne jeg kun få frem.


Nærmest som flæser på en gallakjole, som er syet i silke. Utrolig flot. Og dem måtte jeg selvfølgelig også have med, ellers ville jeg fortryde det.


Havde du ikke valgt det samme....?


Denne her - er ny i haven - jeg har aldrig før lagt mærke til den i butikkerne - ikke hvad jeg kan huske af, men engang i vinters så jeg nogle billeder fra Lisbeths have - Høneballehaven. Hun viste dem i et af hendes indslag og jeg var bare betaget. Og da jeg så endelig så dem ved en planteskole på Fyn, måtte jeg bare have et par stykker. Og det bliver ikke sidste gang jeg køber nogen, for det kunne være hyggelig med flere i det bed hvor den her, flytter hen, når det er så vidt. Hvis du ikke skulle kende Lisbeth og hendes smukke have kan du se den her.ja ja, det var måske lidt for meget undskyld men de er altså flotte.

På den anden side er der sat påskeliljer, nogle stauder der er ved at vise deres grønne blade, en bregne som jeg købte ved et plantesalg i september sidste år, en enkelt vintergæk, som stod helt alene omme ved garagen.


Det er en syren der står i den blå store krukke. Der er måske nogen der spørger sig selv af hvorfor jeg planter i spande. Der er to årsager hertil. Den første er en spand med indhold er lettere at flytte rundt. og jeg skal ikke bære på alt for tunge ting, for det kan min ryg slet ikke holde til. For det andet, så jeg har jeg ikke så mange krukker, da da jeg planter meget i beholder, så er det blevet til spande de sidste par år. De er ikke så kønne men bedre det en smadret ryg og dermed en sygemelding.


En ko, symbol på gården, hvor der for ikke så mange dage siden var køer på gården, og jeg kunne fra haven se dem og de stod og kigge ud. Min kære bondemand siger at denne her på billedet godt nok har et stort yver. Det havde jeg slet ikke set, men havde set at hun så sød ud og havde en bjælde i halen. Sjovt hvad vi ligger mærke til.
Påskeliljer - både fra i år og sidste år.


 En fin Bregne - men kan bare ikke huske hvad den hed - og skiltet er desværre blevet væk.Lilla Strandasters  som jeg købte nogen af sidste år. Jeg synes at de er allerede kommet langt. Og de har stået i spande lige siden jeg købte dem sidste år.

Men stod også mere på min to do liste (den er noget lang), nemlig at fjerne blade fra bedet, hvor mine rhodoer står. Rundet omkring om de rhodoer er der plantet hosta, primula, vintergækker, storkenæb, påskeklokkeblomst, høstanemoner og meget mere. Der er jo noget der er kommet frem men det er også meget som er på vej, og derfor ville jeg gerne fjerne alle de visne blade og grene der lå i bedet.
Så jeg gik en lille runde for at se hvad jeg skulle passe på når jeg gik i gang med løvriven.
Og godt gemt i rhodoen og let at overse, stod der en lilla krokus. Ikke sprunget ud endnu men på vej.
Og der var flere. Og jeg troede slet ikke at de var i haven mere, for jeg har forsøgt mange gange.

Så bliver man så glad når man finder noget som man ikke havde forventet ville være der.

Primula har jeg mange af - holder af den seje lille blomst - som kan trodse det meste.


 Dejligt når de kommer igang.


Små Påskeliljer som lige om lidt blomstrer. Det går hurtigt nu, der er så mange planter, der bare står på spring.

Den næste havde jeg næsten overset, men jeg skulle også næsten ned på alle fire for at se den, små sprøde sart grønne stængler.


Hvid Hjerteblomst, som jeg synes er så yndig når den blomstrer, men ser noget kedelig ud bagefter, så derfor står den der, hvor der er andet der tager over bagefter. Lige i nærheden skulle der også stå en violfrøstjerne, men den er vist ikke så vidt endnu.


Vejret var ellers ikke så godt om formiddagen, men hen på eftermiddagen så det noget anderledes ud. Fuld sol fra en klar himmel.


Bedet blev revet og alle de døde blade og grene blev fjernet


Men der mangler stadig væk at blive klippet ned, specielt mine to roser Lykkefund, skal lige klippes lidt og så skal de nok have noget at kravle op ad, men skal lige have fundet noget som også ser pænt ud, når de nu står der ved min hvide herlig duftende japanske kirsebær, som nærmest er som er slags tag over bedet.


Men jeg mangler fortsat meget endnu - alle de blade der skal fjernes, efeu der skal klippes tilbage, buske det skal klippes lidt ned, men det er også gode ting - køkken haven skal plantes til, Tagetes skal sås i bakker i næste uge, kartofler, som er lagt til forspirring, skal lægges, narcisser der blomster og meget mere. Det er en herlig tid og hvad gør par enkelte blade så - ingen ting.


Lige det sidste billede er nogle af mine lyserøde Storkenæb, som er godt på vej. Dejligt når de engang blomstrer. Det minder mig om at jeg jo har bestilt nogle fine Storkenæb ved Nina, det bliver spændende når de engang bliver leveret :-).

Kh.
Jack og Kirsten
Og vi håber at alle får en rigtig god weekend med godt vejr og en rigtig god palmesøndag

13 kommentarer:

 1. Åh det var dejligt lige at lande på din nye bænk. du har jo selv været belemret med influenza så mon ikke du husker hvor lidt der skal til inden man føler sig træt igen. Nu er dyrene fodret, Niels har fået medicin og der er hældt træpiller på og vasket op. Må hellere lette mig inden jeg bliver kold, men det ser virkelig godt ud det du og Jack har fået lavet.
  God weekend til jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rita. Du er så hjertelig velkommen og kom bare igen. Jeg vil også gerne servere en kop kaffe eller the.
   Jeg håber at du har det bedre og energien er ved at komme lidt tilbage, men ja den er hård den influenza, og jeg synes da at du har nok at tænke på lige nu.
   Kh
   Kirsten

   Slet
 2. I har rigtig hygget jer både på bænken og i haven. Godt du fik fat i fuglemælk, de er så fine. Mine bliver desværre spist, så de er ikke så kønne. Her er det ikke så fint vejr i dag, det er faktisk koldt, i går så vi heller ikke meget til solen.
  God lørdag
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Ja vi - Jack og jeg - nyder at gå derude og kratte i jorden. Vi er ikke altid enige om hvor der skal krattes, men krattes bliver der.
   Ja fugle mælk den er sød, og jeg vil plante den bagefter i bedet hvor rhodoer for der er de lidt mere beskyttet end ude i de andre bede.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hvor ser det fint ud med den nye bænk og forårspyntningen, det gør glad helt ind i sjælen, og frigiver energi til andre gøremål. Hvor er der meget på vej lige nu, en fantastisk dejlig årstid, hvor der sker noget hver dag i haven.

  Rigtig god weekend til bondemanden, Jack og dig.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Anette. Ja det giver en god energi at skabe hygge og gøre det hyggeligt. Man får lyst til at være der og sidde lige at nyde tingene inden man skal videre på to do listen, men på et tidspunkt er man jo heldigvis igennem to do listen for her og nu :-)
   Kh
   Kirsten

   Slet
 4. Haløjsa for en fin bænk, du lige fik kreeret der. Og pyntningen er du jo fenomonal til :o) Jeg havde da nok snuppet alle de lækre blonde stedmoderm, men det gjorde du vel også..hold nu fast hvor er de kære.
  Her er der også blevet revet blade sammen og gødet i dag og det bliver også dagsordenen i morgen. Husk at roserne skal gødes nu med naturgødning :o)
  Rigtig dejlig weekend til dig,Jack og bondemanden.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Linda.
   Ja det kan jeg se at du også gjorde. Godt vi ikke kom i den samme butik, for så havde vi nok faldet hinanden for at få de kønne violer.
   Ja det med bladene er jo ikke et afsluttet kapitel endnu, men jeg håber at de næste par dage kan hjælpe lidt på det. Vi har været et døgnstid i Aalborg så vi har ikke været i haven, men i morgen skal vi ud og have lavet de næste ting på to do listen,
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. Godaften Kirsten.Hvor er det bare en dejlig bænk du lige har sat sammen..........og flot pynt.Og det er bare så dejligt at være i gang derude med at rydde op efter vinteren.
  har selv brugt hele dagen på at vaske drivhuset ned.Sikke et arbejde med først at tage alle krukkerne ud og så vaske og sætte en del derind igen.Men har ladet alle de store krukker blive ude.Håber de klarer det.
  Dejligt indlæg du har lavet Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kære Jette. Du har da været så flittig for at gøre drivhsuet rent er hårdt arbejde, men det er godt når det er overstået. Og jeg tror da godt at de krukker kan holde ud at komme ud, de skal jo hærdes ellers bliver det svært for dem. Så det skal nok gå
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 6. Sikke du lægger for dagen med sprudleende energi...
  Du når så meget i din have og det bliver så smukt Kirsten.
  Sikke en bænk du har fået lavet. Den er jo fantastisk og så med alle dine blomster
  og alt dit pynt.
  Jeg må vist tage mig selv i nakken som du selv skriver og komme igang. Jeg er vist den langsomste
  til at få vinter frakken af haven...
  Men solen står højt på himmelen i dag, så jeg skal vist sparke mig selv ud i det grønne område...

  Rigtig skøn palmesøndag til jer
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte.
   I har jo også haft nogle dage oppe ved jer hvor vejret ikke har været godt, og du har haft travlt med jeres lokale loppemarked, så man kan jo ikke være alle steder. Så du skal nok få haven iklædt forårsjakken, det skal nok komme.
   Det er påskeferie nu og tiden skal velogså bruges med dine børn, så du bare det ganske roligt. Du når det nok
   Fortsat god aften og nu start på påskeugen :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Det er en fantastisk bænk du har fået lavet dig og pyntet så fint. Jeg elsker gode sidde pladser i haven. En af dem jeg bruger mest, er en halv flise i kanten af et af højbedene, den er lille og bare lige til at sidde og kigge lidt, måske med en kop kaffe som altid når at blive kold;-)
  Ha en skøn dag Kirsten:-))

  SvarSlet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten