lørdag den 12. marts 2016

sikken en herlig forårsdag

har det været på denne her lørdag. Solen kom rigtig frem lidt før 10, og der var Jack og jeg på vej ud. Fuldstændig klar til at indtage haven og begynde på den grove del af havearbejdet - at rive blade, grene og klippe hvad der skulle klippes.
Topmotiveret til en skøn have dag. Og sådan har det også været. Godt 5 timer med afbrydelse er det blevet, og solen har været med os. Så skønt.
De to ovenstående billeder er taget kl. 10 om morgen, og det kan ses at solen har en god kraft. 

Jeg håber at vejret også har godt været hos jer andre, for 8 plus grader og ingen vind over middag, føles bare så herligt.

Men nogen gange kan det være svært at starte et sted, men midt haven plejer at være det sted hvor jorden er lidt mere tør end andre steder i haven. Så vi startede der og det var også der hvor solen var fra begyndelsen af.

Vi fik revet, klippet og fejet lidt. Så hurtigt var bedet ved den runde bænk færdig.  Det pynter, og man så se hvor lang henne Narcisserne er.
 

Clematis er så små begyndt at skyde her på den som får store lilla blomster.


Jeg har ikke så god erfaring med clematiser, så jeg er hver gang så spændt på om de kommer, men den lilla ser ud til at ville. De to andre, som er en rød og en hvid er jeg lidt mere usikker på, men det ser ud til at den røde, får nye skud helt nede ved jorden.


Der er noget frodigt og iver over dem, synes jeg.


Bedet består egentligt af to mindre bede, hvor der står den runde bænk om mit røde træ, Når der er gang i bedet, står der en masse Hosta, Clemantiser og en Snebold busk, som jeg plantede sidste år.


De tre små buttede drenge må vente lidt endnu med at få noget i skålen, men måske i morgen bliver der lidt tid til dem :-)

Bænken som er rundt omkring min blodahorn, skulle også have en tur.

Så der blev fjernet lidt og tilført noget mere forårsagtigt.


Lidt æg, det er jo påske lige om lidt.


Fik lavet en rede til de tre æg. Reden er ganske enkel - for det er reelt en gren - her pil, som dannet til en cirkel, og resten af grenen vikles om grenen. Man tager en ny gren og placeret den lidt før den forrige og den vikles i samme retning som den første. Sådan fortsætter man. Jeg har valgt ikke at fjerne de tynde sidegrene, da de giver det rede udseende, som jeg gerne vil have. Fyldet i reden, er det som jeg har revet væk fra græsplænen - små rester af halm, blade, mos fra græsplænen og små tynde grene.


Hov så kom hønemor og lagde sig. Det må hun også gerne. Ville nu gerne have flere af hende, da jeg utrolig godt kan lide de to jeg har. men jeg har ikke været heldig at falde over flere keramik høns og haner.

Godt at hane passer på hende, for hun er vist ikke helt øvet i at passe på æg, nu de sådan er på vej ud over kanten.


Lidt forår og påske over den runde bænk. Dejligt... Trækassen hvor der er plantet Narcisrester og hornvioler i, har jeg været så heldig at få af mine forældre. Jeg tror at min far har skruer, søm eller andet, men den er herlig brugt, så jeg blev rigtig glad.


Hønemor har fine naboer, Vibeæg. Jeg har aldrig haft dem i haven. Men jeg læste hos en af mine gode blog venner at hun hvert år køber en, som så bagefter bliver sat ud i haven, så hun har en del nu. Det vil jeg også gøre, Så jeg købte tre fine på planteskolen ved Strip. Der er to af Vibeæggene som er hvide, om det er normalt ved jeg ikke, men lidt sjovt. Utrolig flotte er de.

Vi fik lavet meget mere i løbet af dagen, men det må I vente med at se til i morgen. men jeg kan røbe så meget at det handler om Humlebo, Pilebo og Birkebo.


Jack har virkelig haft travlt i dag, men at snuse, lytte og kigge efter genboens heste der løbe på deres mark. Men jeg kan sige at han er på nuværende tidspunkt gået død. Ligger i hans kurv og snorker så det kan høres.

Fortsat god dag og jeg glæder mig allerede til i morgen, for da skulle det også blive godt vejr igen :-)
Kh.
Jack og Kirsten
18 kommentarer:

 1. Hov hov Kirsten - du kunne nu godt dele det gode vejr lidt med os :)
  Hvor har du været heldig, I har rigtig nydt det du og Jack, det er dejligt med sådan en solskinsdag, den har vi så til gode her ude midt i Kattegat og vist også andre steder. Her var det stille vejr, men det betyder meget om solen skinner, det giver lige lidt højere temperaturer. Det ser fint ud med både høns, æg og vibeæg.
  I må hygge jer med jeres solskin i morgen igen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth, jeg er bare ked af at andre ikke fik det gode vejr som vi har været heldige med at have haft i weekenden.
   Men ja vi nød det og det gav et tiltrængt energiopladning i form af sol, varme og D. vitaminer.
   Tak jeg synes nu også at det blev lidt hyggeligt, for der er ikke så meget lige nu der giver farve.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Hvor har du flotte vibeæg! Jeg købte nogle i Rema forleden dag, og de står nu inde i vores stue, men de bliver sat ud så snart de er afblomstret, så håber jeg de kommer næste år :-) Dejlige høns og pynt :-) Her har der også været super dejligt solskinsvejr idag. Mangler dog stadig et par grader mere før det bliver rigtig godt ;-) God weekend til dig og Jack.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Stina. ja det Vibeæg er flotte, og deres mønster er bare utroligt. Når de er afblomstret kommer de også i bedet. så er det med at håbe at de kommer til næste år og fremad.
   Vi havde en masse sol og jeg synes også at temperaturen var rigtig fint, nu hvor jeg skulle bestille noget i haven. Jeg havde i hvert fald inden problemer med at holde på varmen, tværtimod.
   Hønsene skal frem for de hører til tiden nu ellers plejer de at stå et andet sted i haven resten af året.
   Kh.
   Kirsten
   P.S det var dejligt at se dig sidste dag :-)

   Slet
 3. Hvor er det herligt når vi kan mærke foråret. Oh ihh hvor har du og Jack haft travlt. Her kom solen først igennem ved 15 tiden. Så det blev ikke til så mange solskinds timer, men dem der var blev brugt i kolonihaven på lidt oprydning og en ny hylde af treller, jeg skal have hjemme i stuen :o).
  Hvor er din høne og hendes Hans altså søde, dem forstår jeg godt du gerne vil have nogen flere af.
  Nu håber jeg at foråret er ved at være på vej så vi kan komme ud og nyde vores haver. Alma ligger også og snorker her ved siden af mine fødder, hun har også nydt at komme ud og være vaghund i haven.
  Kh Fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Linda det er simpelthen så skønt at mærke solen og at den har en magt, så det kolde forsvinder. Så ja vi har været meget heldige med vejret ja mere eller mindre hele weekenden kan jeg jo skrive nu.
   Der er meget der skal ryddes op og rive sammen. Jeg synes godt nok at der er meget, hvilket jeg ikke lige forstå, men om det er den milde vinter der er årsag, til at jeg synes der er mange blad, grene plus andet, det ved jeg ikke.

   Jeg tror at Jack glæder sig til i morgen - mandag - så han kan få ro imens jeg er på arbejde, for han ser noget træt ud, men der er jo også meget man skal holde styr på når man er ude i mange timer i løbet af en dag eller weekend.
   Hils den lille prinsesse herfra.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 4. Hvor har i dog været flittige dig og Jack. Jeg er spændt på om du kan have dine æg i fred for skaderne. Her er det nærmest kun betonæg jeg kan have i fred for dem...selv plastikæg stjæler de hvis de kan komme af sted med det.
  God ny havedag til dig og Jack.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Rita. Jeg læste i går aftes hvad du havde skrevet og tænkte - gad vide om det er sådan - og ja skaden havde været eller et eller andet havde været der - får æggene var knust og lå lidt spredt - og da det ikke er hønemor :-) så må det f.eks. være skaden der har været igang. Så æggene er væk, så jeg skal have nogle porcelænsæg derned. Men den blev snydt hvis den troede at der var noget lækkert i de æg :-)
   Knus
   Kirsten

   Slet
 5. Sikke i to har hygget jer med havearbejdet og sikke langt i er nået. Solen gør noget utrolig god ved os om for os. Vi får så meget energi og overkommer de utroligste ting.
  Her har solen ikke været fremme i jeg ved ikke hvor lang tid. Her er så gråt, trist og enormt koldt.
  Jeg er slet ikke startet med rigtig at komme ud af vinter hiet...
  Håber virkelig det her vejr vender mod nord....
  Jeg er slået helt bag over af dine reder. Man kan se du har håndelaget, den måde de snor sig på.
  Jeg må simpelthen igang. Er så vild med din pyntning.
  Vibeæg har jeg også i haven. Sætter den ud når de har været brugt indenfor. De kommer troligt år efter år. De starter som hvide og så får de deres farve. Sådan gør mine i al fald.

  Rigtig skøn søndag til Jack og dig, håber solen kommer til jer så vi kan få lov at nyde mere af din have.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte. Ja jeg er altså ked af at det er så ulige fordelt med sol og lidt varme. Det er da træls med at det fortsat er trist, koldt og vådt oppe hos jer. Jeg håber at det har været anderledes i dag.
   Og jeg er ked af at skrive det men vi har også i dag haft et lækkert vejr, solen kom lidt senere end i går, men den har skinnet siden sidst på formiddagen.
   Men uanset hvad så gik vi ud i haven lidt før ti, da vi havde en aftale med naboen og det store piletræ skulle have en tur, men det viser en en af de næste dage.
   Og vi har fået klippet lidt, fejer, ryddet og pyntet så det har været godt.
   Tak for oplysningen om den hvide farve, mærkelig hende fra planteskolen ikke vidste det, men nu ved jeg det, og når de er færdige med at blomstrer bliver de sat sammen med påsklekolkkeblomsterne, og så håber jeg at de kommer til næste år.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 6. Skønne billeder af en forårshave.
  Ja, jeg glæder mig nu også til de nag de der 8 grader og solskin kommer her forbi - for indtil nu har det mest været mere eller mindre tung tåge, og 2-3-4 grader...KOLDT!
  Her til morgen ser det ikke ud til vi har lige så meget rim som i går, så jeg HÅBER at DMI's vejrudsigt for min by passer i dag, for så skulle vi få solen at se efter middag.
  God søndag til dig og Jack :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja jeg kan jo løse nu her til aften at der kommer ildkattens have, hvor dejligt at du også lige et kick :-) Så søndagen blev god og du fik lavet i haven
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 7. Hej Kirsten.Dejligt indlæg om alt det der er gang i i din have.
  Det hele pibler jo op i vores haver lige nu.Og kan jo se at du fik købt lidt af de smukke vibeæg.Her kommer solen frem hver eftermiddag.Men lad os håbe at det bliver lidt varmere i næste uge.
  Og du har da også fået pyntet fint op med påsketing.........det har jeg slet ikke haft tid til.
  Var til et dejligt arrangement på Carlsberg i går med frokost og rundvisning i går.
  Skal nok vise lidt billeder senere.
  Rigtig dejlig søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Ja det er dejligt med sol og varme, så man kan komme ud og se ordentlig efter hvor det nærmest springer op af jorden når der er sol og varme på. Man kan næsten føle at man kan se at det vokser, det ved jeg godt man ikke kan, men det føles bare lidt.
   ja det så ud til at det var enrigtig fin tur til Carlsberg I havde, gode billeder og fortælling. Absolut noget jeg vil en dag når vi kommer forbi København.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 8. Skønne billeder med den lave sol - det er en god tid, vi står midt i! Lækkert som du har pyntet op - men påsken venter jo også lige om hjørnet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frede.
   Ja den er lige om hjørnet og det er dejligt med sol - solen er fra formiddag så den steg bare over dagen, og var så flot rød da den gik ned i går aftes.
   Tak er glad for at du kan lide pynten :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 9. Skønt med sådan en havedag, hvor blev det fint. Vibeæg i haven er herligt. Hvis du nøjes med at håndluge der hvor du planter dem ud, vil de selvså sig. De små frøplanter ligner spirret græs, så man skal helt ned på knæ, for at kende dem, de har frøet siddende på toppen af strået. Hvis du lærer dem at kende, vil du med tiden få enorme og meget smukke tæpper at vibeæg i din have. Det har jeg, og det er en fest når de folder sig ud.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Tak
   Og tak for dit gode råd, jeg tænker at jeg vil plante dem et sted hvor jeg kan sikre mig at de ikke bliver blandet sammen med alt for andet så jeg kan holde øje med dem og deres små frøplanter. Jeg se om jeg ikke kan finde et billed af hvordan deres frøplanter ser ud helt nøjagtigt, så jeg har noget konkret at gå efter.
   Jeg håber at I også har haft en solskin i haven og at det har været lidt tid til at komme ud i solen :-)
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten