torsdag den 14. januar 2016

aftenstemning

Hvor er det svært at fange aftenstemningen, for det er en helt bestemt stemning. Jeg i aften ville jeg forsøge at fange den i Tønder. Jeg havde en aftale med en god veninde i Tønder så jeg tænkte at jeg ville forsøge.
Det er meget mørkt i aften og der falder slud, så det er svært når man fortsat er nybegynder med et kamera.

Det blev ikke til meget men jeg synes at jeg har fanget den stemning der her på en kold, vandkold aften, men lidt slud der drysser ned fra en total mørk aften.


 Et af husene ved Krist kirken i Tønder. Jeg mener huset hedder Brorson huset.


Klostercafeen,som ligger ved torvet. Huset er meget gammelt og det er utrolig flot indrettet med hollandske kakler på væggene. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om historien, kan du gå ind på det her link http://www.klostercafeen-toender.dk/information.html. Det er rigtig hyggelig der, og om sommeren står der borde og stole uden for, hvor man kan nyde en kop kaffe og is.
Absolut et besøg værd hvis man kommer til Tønder.


Vise møllen, som vi kalder den, men den hedder Tønder Slotsvandsmølle. Som det kan ses har det også nogle år på bagen. Hvis du vil læse mere om stedet, som ofte bliver brugt til koncerter, kan du klikke ind på linket http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/toender-slotsvandmoelle. Der kan tages mange billeder af Tønder og dens hyggelige små gader og huse, men med slud lige foran linsen og mørke, så opgav jeg. Men jeg vil den dag vise mere fra den by jeg er vokset op i.

Kh.
Jack og Kirsten

10 kommentarer:

 1. Hej Kirsten
  Det er utroligt svært at fotografere i mørke, det har du nu klaret meget godt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth. Som du ved bliver man nød til at øve, øve og atter øve. Der er ingen vej udenom, så jeg er glad for at du synes jeg har klaret. Jeg overvejede egentlig slet ikke at bruge nogen af dem, men jeg tænkte at den bedste feedback får jeg af jer.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 2. Hej Kirsten
  Det øverste billede er da sk... godt. Hyggeligt med lys i vinduerne og man kan se snefnuggene der daler ned. Fint Fint.
  Kærlig hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ingeborg. Tak skal du have. Jeg er glad for at du synes at er hyggeligt.
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 3. Hej Kiraten.Jeg synes også at det er svært at tage billeder i mørke........men dine er OK.Det nederste er lidt mørkt.Synes billederne bliver lidt kunstige når jeg tager billeder med blitz.
  God dag i det sønderjyske knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette. Jeg har også meget svært ved at bruge blitz, synes at det bliver forfærdeligt, men der er sikkert en god måde at bruge blitz på men jeg har bare ikke fundet den endnu.
   Også god aften til dig
   Kh
   Kirsten

   Slet
 4. Hejsa Kirsten. Billeder taget i mørke er utrolig svære, der skal man ofte ind og rediger vildt meget...
  Syntes de to første fanger en fantastisk stemning. De er absolut værdige. Det nederste er meget mørkt. Men så har du jo fortælling på.
  Rigtig skøn dag og snart weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Charlotte det er svært, specielt også når man gerne vil have noget helt bestemt frem i de billeder. Det nederste billed er taget ca. 2 timer efter, der var mørket mere tyk agtig, så det var svært. Jeg tror at jeg tog 30 billeder af den bygning og det var det eneste som kunne gå an.
   God weekend til dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
 5. At fotografere i mørke er meget svært, så du er da sluppet ganske hæderligt fra det, synes jeg :)

  Jeg kender ikke rigtig Tønder. Til gengæld kender jeg Synneborre ret godt, eftersom jeg har boet der i tre år :)
  Min mormor boede i sin tid i Haderslev så Sønderjylland er nok den landsdel jeg føler mig stærkest knyttet til - også selvom jeg ikke bor der.
  Jeg er dog også blevet meget glad for Stevns, hvor jeg bor - det er bare ikke på samme måde som jeg har det med Sønderjylland :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. kære Esther. Sønderjylland er nok også lidt specielt hvis jeg må sige det. Både naturmæssigt og kulturelt. Man kan satdig godt fornemme den historisk del af egnen, at noget engang har været tysk og dansk. Sønderborg og Haderslev er to dejlige byer hvor jeg ofte kommer, så jeg kender dem også. Men når man tager fra østkysten og køre mod vest, sker der utrolig meget specielt i landskabet, men også i forhold bygninger, sproget, mm. så du må engang komme herned så vil jeg gerne vise dig vaden, Ballum og nedad mod Hjerpsted, og længere ned.
   Stevns er også utrolig flot et område, så jeg kan godt forstå at du er blevet glad for at bo der.
   Kh.
   Kirsten

   Slet

Mange tak for dit besøg på min blog. Du er hjertelig velkommen til at ligge en kommentar. Det vil jeg blive glad for.

Venlig hilsen Kirsten